Korte vakantie Engeland

Korte Vakantie Engeland

Lees meer over Korte vakantie Engeland
Lees meer over:

Korte vakantie Engeland

Om even op te laden en vakantieplezier te beleven hoef je er echt geen wekenlang tussenuit. Soms is een korte vakantie van een paar nachten genoeg. Wil je tijdens jouw korte vakantie wel even de grens over, dan is Engeland een mooie bestemming. Je kunt hier terecht voor het ontdekken van prachtig gevarieerde natuur. Het heuvelachtige binnenland wordt afgewisseld met ruige kusten. Tijdens jouw korte vakantie kun je prima bijkomen in een huisje bij een van de meren en bossen. Je kunt je ogen uitkijken in Engeland!

Geniet van de natuur in Engeland

Engeland heeft een steile, rotsachtige kust waar veel zeevogels zich thuis voelen. Vogels kunnen hier namelijk veel goede plekken vinden om te broeden. Verblijf je aan de kust, dan zal je zeker de kuifaalscholver, drieteenmeeuw of de jan-van-gent tegenkomen. Ook Noorse stormvogels kun je tegenkomen, pas wel op voor deze vogels want als je te dichtbij hun nest komt dan kun je worden aangevallen. Wil je genieten van prachtige stukjes met unieke natuur, dan moet je absoluut een bezoekje brengen aan het zuiden van Engeland. Kijk hier je ogen uit bij de witte krijtrotsen van Eastbourne. Iets verderop liggen de Seven Sisters, een serie kliffen die nog witter en hoger zijn dan de andere krijtrotsen in Engeland. In Zuid-Engeland vind je ook de twee natuurgebieden Exmoor en Dartmoor. Deze gebieden bevinden zich in het gebied Devon. Geniet hier van een prachtig groen en bosrijk landschap.

Heb je net iets langer de tijd, dan is het noorden van Engeland ook erg mooi. Hier vind je prachtige heuvelachtige gebieden. Het Lake District hier is ook erg mooi. Dit gebied staat bekend om zijn heldere meren en steile bergen. Natuurliefhebbers van over de hele wereld komen hier naartoe. Naast de heuvelachtige gebieden kun je er ook genieten van uitgestrekte bossen, riviertjes en prachtige kliffen. Een aantal meren die zeker een bezoekje waard zijn, zijn Rydal Water, Ullswater, Wasdale en Windermere. Je kunt hier prachtige wandelingen maken. Onderweg kom je gegarandeerd prachtige taferelen tegen. Reis jij naar het noorden van Engeland, dan mag een bezoek aan het Lake District dus zeker niet ontbreken!

Er valt hier van alles te beleven

Engeland heeft prachtige landschapstuinen die erg mooi zijn om te bezoeken. Dit zijn tuinen die zijn aangelegd en een onderdeel vormen van een kasteel of landgoed. Watervallen, tempeltjes en bruggen worden hier afgewisseld met allerlei planten- en boomsoorten. Zowel langs de kust als door het binnenland zijn vele wandelpaden aangelegd, welke je de mogelijkheid bieden om de unieke Engelse natuur te bekijken. Misschien kom je zelfs wel een hert tegen! Zoek jij toch liever de drukte op of ben je een echte cultuurliefhebber? Breng dan een bezoekje aan het populaire Londen. Of denk eens aan een van de volgende te gekke plaatsen: Norwich, Brighton, Bristol of Southampton. Ook daar vind je volop musea, architectuur, winkels en andere bezienswaardigheden, dus vervelen hoef je je hier niet!

Op deze pagina hebben wij alle vakantiehuisjes in Engeland voor jou verzameld.