Lees meer over:

Krokusvakantie Nederland

De krokusvakantie, ook wel carnavalsvakantie of voorjaarsvakantie genoemd, valt halverwege februari. Dit is dan ook voor vele de ideale periode om er even tussenuit te gaan naar een fijne plek in Nederland. Een vakantie in de krokusvakantie is de ideale manier om eens lekker tot rust te komen middenin het schooljaar, en dit doe je het beste in een vakantiehuisje in de natuur van Natuurhuisje!

De Nederlandse natuur

Ook ons eigen land kent een gevarieerd landschap. Er zijn kuststroken met zandstranden en duinpannen, zandverstuivingen, het Limburgse heuvellandschap, de Achterhoekse coulissen, Zuid-Hollandse polderlandschappen, rivierlandschappen en grote en kleine bosgebieden. Nederland kent 20 nationale landschappen. Dit zijn landschappen die gekenmerkt worden door hun unieke combinatie van natuur, cultuurhistorie en agrarisch gebied. De flora en fauna is in Nederland ook erg gevarieerd. Er zijn zo’n tien soorten bomen die hier van nature thuishoren, waaronder de kastanje, de wild, de beuk en de eik. Ook zijn er boomsoorten te vinden die hier van nature niet thuishoren, dit zijn onder andere de Spar, de Grove Den, de Amerikaanse eik en de Lariks. Nederland en België tellen samen meer dan 1,800 soorten planten en bloemen. In de Achterhoek kun je de klaproos en vlas tegenkomen. Vanaf eind mei geven deze prachtige kleuren aan het landschap hier. In Zuid-Holland vind je de bunkervallei waar in de zomer de gele lis, ratelaar en orchideeën. Door heel Nederland zijn nog meer wilde bloemen en planten te vinden!

Qua dieren is Nederland ook gevarieerd. Er komen zo’n vijftig soorten zoogdieren voor, 2,000 vlindersoorten, duizenden ongewervelde diersoorten, 600 soorten broed- en trekvogels en tientallen soorten vissen. Nederland kent zelfs twee soorten die uniek zijn in de wereld, dit zijn de Noorse woelmuis en de natuurvlinder. Aan de kust zijn bruinvissen en zeehonden te vinden. Op het land kunnen grotere dieren zoals wilde zwijnen, reeën, edelherten, otters, bevers, dassen en vossen gespot worden. Er is dus echt genoeg te doen in ons eigen land!

Er is tijdens de krokusvakantie van alles te doen!

In Nederland kun je je prima vermaken tijdens de krokusvakantie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een flinke wandeling of fietstocht? Omdat onze huisjes zich midden in de natuur bevinden, is een wandelroute of fietspad nooit ver weg. Je bevindt je ook altijd binnen no-time in een van de prachtige natuurgebieden die we in eigen land hebben. Verblijf je in de buurt van een meer of rivier, ga dan het water op. Ook het bezoeken van een dierentuin, museum of pretpark is erg leuk tijdens de vakantie. Natuurlijk zijn er ook veel leuke steden en dorpjes die je kunt bezoeken voor wat culturele afwisseling. Bezoek bijvoorbeeld een van de Hanzesteden. Het Zeehondencentrum in Pieterburen (Friesland) is ook zeker een aanrader. Vaak hebben de eigenaren van het vakantiehuisje een pakket samengesteld met daarin informatie over wat er allemaal te doen is in de omgeving. Dit maakt het net iets makkelijker om ideeën te krijgen voor een dagje uit!

Bekijk op deze pagina alle vakantiehuisjes in Nederland die beschikbaar zijn tijdens de krokusvakantie!