Landhuis Frankrijk

Landhuis Frankrijk

Lees meer over Landhuis Frankrijk
Lees meer over:

Landhuis Frankrijk

Wil je tijdens jouw vakantie in Frankrijk lekker de ruimte hebben? Kies dan eens voor een verblijf in een landhuis. Landhuizen zijn vaak geschikt voor iets grotere gezelschappen en bieden net iets meer ruimte dan een standaard vakantiehuisje. Ook onze landhuizen staan ver weg van het massatoerisme en tijdens een verblijf in een landhuis in Frankrijk ben je nooit ver van de natuur verwijderd. Er zijn namelijk ontzettend veel natuurrijke plekken te vinden in Frankrijk. Tijdens een vakantie hier hoef je je zeker niet te vervelen!

De prachtige Franse natuur

De natuur in Frankrijk is erg gevarieerd. In het noorden van het land liggen een aantal minder bekende natuurgebieden, zoals de Vogezen, de Jura, het Massif Central en de Vendee. Ook een deel van de Ardennen ligt in Noord-Frankrijk. Al deze natuurgebieden zijn prachtig en zeker een bezoekje waard als je hier in de buurt verblijft. In de Elzas-Ardennen en Gascogne zijn de belangrijkste beboste gebieden van het land te vinden. In het zuiden van Frankrijk zijn bekende bergachtige gebieden zoals de Pyreneeën en de Alpen de vinden. Aan de Atlantische kust is het minder bergachtig, hier kun je dan juist weer genieten van glooiende heidevelden. Frankrijk telt in totaal veertig regionale parken en zeven nationale parken, allemaal verspreid door het hele land. Een aantal boomsoorten die vaak in de Franse bossen voorkomen, zijn eiken, beuken, essen, berken, elzen, iepen en loofbomen. In het zuiden van Frankrijk is het klimaat iets warmer vergeleken met de rest van het land, hier zijn dan ook sinaasappelplantages en citroenbomen te vinden.

Er komen in Frankrijk veel vogelsoorten voor. In de omgeving van Lac du Der-Chantecoq komen bijvoorbeeld veel reigers, kraanvogels en andere trekvogels voor. Ook in het Parc Naturel Régional de Camargue leven veel vogels. Erg leuk is dat hier flamingo’s voorkomen! Het park is een van de weinige plekken langs de Middellandse Zee waar flamingo’s voorkomen. Het feit dat de flamingo’s dan ook in grote getallen op dit park afkomen maakt het nog net iets leuker. Camargue is ook dé plek in Zuid-Frankrijk om wilde paarden te spotten. De landschappen zijn erg uitgestrekt en de paarden hebben alle ruimte om in het wild te leven. Verder leven in dit gebied ook zwarte stieren, zwijnen en bevers.

Verveel je geen moment in Frankrijk

Er zijn in Frankrijk ontelbare uitstapjes en activiteiten die je kunt ondernemen. Voor jong en oud is er genoeg te doen! Het is dan ook een geschikt vakantieland voor het hele gezin. Bezoek een van de vele authentieke marktjes in slapende dorpjes of bezoek juist een van de oude kastelen die Frankrijk rijk is. Wil je leren surfen dan kun je het beste in de buurt van de Atlantische kust verblijven, met name Côte d’Argent is een erg populaire surfbestemming. Wil je aan andere watersporten doen, dan is dit ook een erg mooie plek. Ook bij een van de vele rivieren kun jij je prima vermaken. Ga bijvoorbeeld kajakken of kanoën over de rivier de Dordogne, de Seine of de Ardèche.