Lang weekend Belgie

Lang weekend Belgie

Lees meer over Lang weekend Belgie
Lees meer over:

Lang weekend België

De perfecte manier om de dagelijkse sleur te doorbreken is door er eventjes een lang weekend tussenuit te gaan. Ga je een lang weekend weg, dan ga je van vrijdag tot en met maandag op vakantie. Omdat je maar beperkt de tijd hebt, is het belangrijk eerst voor jezelf te beslissen hoe ver je wilt reizen. Wil je wel naar het buitenland, maar niet te lang in de auto zitten, dan is België een mooie bestemming! Het land is verdeeld in twee delen, het Nederlandstalige Vlaanderen en het Franstalige Wallonië. Alle natuurhuisjes die hier te vinden zijn, staan midden in de natuur en ver weg van het massatoerisme.

Ga heerlijk de natuur in

België heeft een gevarieerd landschap. In het westen grenst het land aan de Noordzee. Tijdens een verblijf hier kun je genieten van het duinlandschap dat het land beschermt tegen het water. Verder naar het midden van het land worden de landschappen vlakker. In het oosten van België liggen de Ardennen. Een van de bekendere heuvelachtige bosgebieden. De natuur is hier uitgestrekt en de bevolkingsdichtheid is hier lager dan in Vlaanderen. Ideaal dus voor een vakantie! Door de verschillende landschappen zijn er ook vele verschillende dieren en planten te vinden. Zoogdieren zoeken in de winter hun toevlucht bij de sparrenbossen. Enkele andere dieren die je kunt tegenkomen zijn de Europese bever, de zwarte ooievaar, de ijsvogel, koningspage en de ruigpootuil. In de bomen leven vogels zoals de sperwer, vink, mees, mus, roodborstje en de klapekster. Ook eekhoorns, vossen, hazen, reeën, herten en everzwijnen leven hier in de bossen. Tijdens een wandeling in de Ardennen valt er dus veel te zien!

In de Ardennen ligt natuurreservaat de Hoge Venen. Dit is een schitterend gebied wat zeker een bezoekje waard is wanneer je in de omgeving verblijft. De natuur in dit reservaat is nog grotendeels ongerept. Er lopen verschillende wilde dieren rond en ook groeien er een aantal zeldzame planten. Heb je een beetje geluk dan kun je tijdens jouw bezoek aan dit park edelherten, wilde zwijnen of zelfs een lynx spotten. Qua flora bestaat het gebied vooral uit veen- en heideplanten, maar je kunt tijdens een wandeling ook zomaar wat zeldzamere planten tegenkomen.

Geniet van alles wat België te bieden heeft

Door de grote hoeveelheid natuur hoef je je hier echt niet te vervelen. De mogelijkheden voor wandelingen en fietstochten zijn eindeloos. Wil je iets avontuurlijks ondernemen, dan kun je gaan abseilen of klimmen in de Ardennen. Ook kanoën en raften zijn populaire activiteiten om in de Ardennen te doen. Erg leuk voor in de lente en zomer! Doe je het liever rustiger aan, dan zijn er ook tal van mogelijke activiteiten door het hele land. Waar je ook verblijft, er is altijd wel een mooie wandelroute in de buurt. Vaak hebben de verhuurders van jouw vakantiehuisje ook een informatiepakket klaarliggen, hierin kun je allerlei tips vinden voor leuke activiteiten in de omgeving. Ook persoonlijk lichten zij graag het een en ander toe.

Bekijk op deze pagina alle beschikbare vakantiehuisjes in België!