Last minute Bretagne

Last minute Bretagne

Lees meer over Last minute Bretagne

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Last minute Bretagne

Niet elke vakantie hoeft weken van te voren te worden gepland. Soms ben je gewoon ineens toe aan een vakantie en heb je behoefte aan rust en ontspanning. Bretagne kent een variatie aan ongerepte kusten met ruige rotsen en een groen en heuvelachtig binnenland. De bevolking in Bretagne wil dat bezoekers hun innerlijke kracht putten uit de kracht van Bretagne en hebben hier ook hun eigen officiële slogan voor: ‘’Be Breizh!’’.

Natuur in Bretagne

Aangezien Bretagne een schiereiland is met maar liefst meer dan 2500 kilometer aan ongerepte kusten, heerst er een mild zeeklimaat met een zachte zomer. Langs de kust vind je de smaragdgroene zee en pittoreske badplaatsjes waar de typische gezellige sfeer van de regio duidelijk te zien is. In het Noorden en het Westen is de kust vooral erg ruig en wild en zijn er vaak kleine stranden te vinden in de baaien tussen de rotsen. De wanden van de brutaal hoge kliffen worden gekleurd door de grote diversiteit aan bloemen. Voor de wat langere stranden moet je in het Zuiden zijn, hier is de kust wat lieflijker. Het binnenland van Bretagne is groen en heuvelachtig met akkers en weilanden. Het is een verrassend zacht en continu veranderend landschap. Land en zee gaan zo in elkaar op dat er nauwelijks een scheiding gemaakt kan worden tussen kust en platteland.

Door de ligging van de regio is er een groot aanbod aan zeedieren, zo ook dolfijnen. De scholen dolfijnen volgen de boten in de Iroise zee. Maar ook de grijze zeehond is op enkele plekken te spotten! Qua gevogelte zijn er diverse soorten meeuwen te spotten waaronder de welbekende zilverkleurige zeemeeuw, de grote mantelmeeuw en de drieteenmeeuw. In de natuurgebieden zijn ook nog allerlei dieren te spotten zoals de grote karekiet en de ijsvogel in Parc Naturel Régional de Brière, een moerasreservaat van maar liefst 40.000 hectare.

De leukste activiteiten

Aan de noordkust van Bretagne bevindt zich de Côte de Granit Rose. Deze zeldzame roze granietblokken bestrijken slechts 30 kilometer van de Bretonse kust en het lijkt wel van een ansichtkaartje te komen. Op slechts drie andere plaatsen in de wereld zijn deze roze granietblokken te bewonderen, namelijk in Ontario, in China en op Corsica. Dus ben je in Bretagne, dan moet je zeker de kans grijpen om deze unieke plek te aanschouwen.

Fietsfanaten zijn op de juiste plek in Bretagne. Met meer dan 1700 kilometer aan fietsroutes is er voldoende keuze voor een of meerdere tochten. Zo kan je bijvoorbeeld een deel van de Tour de Manche fietsen die over prachtige weggetjes door de groene binnenlanden, maar ook langs de kustgebieden komt. Zoals eerder benoemd heeft Bretagne een erg variërend landschap. Beleef het zelf en trek je schoenen aan voor een lange wandeling in de natuur. De adembenemende uitzichten zullen je verrassen en je zult vaak terugdenken aan dit moment van ongerepte natuur en rust. Wandelen langs de kapen als alles in bloei staat is ook zeker een ervaring om niet te missen.

Bekijk de mooiste accommodaties in Bretagne op deze pagina, ook last minute is er nog genoeg keuze!