Last minute Finland

Last minute Finland

Lees meer over Last minute Finland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Last minute Finland

Het uitgestrekte Finland kun je eigenlijk zien als één groot natuurgebied. Voor jou als natuurliefhebber is dit dus een plek waar je zeker eens een vakantiehuis moet boeken! Het land wordt ook wel ‘land van de duizend meren’ genoemd, omdat er ruim 180.000 meren te vinden zijn. Vooral het zuidoosten van Finland is bezaaid met duizenden meren. Het grootste meer is het Saimaameer. Ook voor een last minute vakantie hebben wij genoeg keuze in Finland!

Geniet van de schitterende Finse natuur

Het feit dat Finland voor meer dan 65% bestaat uit bos, maakt het de ideale vakantiebestemming voor de natuurliefhebbers en avonturiers onder ons. Finland telt maar liefst 180.000 meren, waarvan de meeste zich in het Zuidoosten van het land bevinden, het land wordt dus niet voor niks ‘het land van de duizend meren’ genoemd. Het grootste meer, genaamd het Saimaameer, beslaat als een kronkelend labyrint een groot deel van het merengebied in Finland. Het meer heeft een oppervlakte van een indrukwekkende 1800m2. Ter vergelijking: dat is een stuk groter dan de Provincie Utrecht!

Een vochtig continentaal klimaat zorgt ervoor dat er korte zomers zijn en lange koude winters. In het Noorden van het land duurt de zomer slechts 73 dagen en met een beetje geluk is dan de middernachtzon te zien, ook wel pooldag genoemd. Dit is een verschijnsel waarbij de zon ’s nachts niet onder de horizon komt. Finland is een kleurenpalet van groene bossen, blauwe meren, witte sneeuw en de oneindige tinten die te zien zijn in het noorderlicht. De beste periode om dieren hier in het wild te observeren is tussen mei en september. Je vindt er dan volop kleine knaagdieren, roofvogels en de poolvos. Lapland strekt zich uit over het noorden van Finland, Noorwegen, Zweden en Rusland. Het landschap in deze regio is een lust voor het oog en valt niet te vergelijken met de rest van Europa. Uitgestrekte sneeuw- en ijsvlaktes wisselen elkaar hier af. Vanwege de kou zijn er maar weinig diersoorten te vinden in dit gebied, zoals het rendier of de sneeuwuil.

Ga er op uit in de prachtige natuur

Door de groene bossen en prachtige landschappen van Finland kun je uiteraard ook verrukkelijk wandelen en fietsen (als er geen sneeuw ligt). In Finland zal je gegarandeerd de mooiste wandelingen van je leven kunnen maken, recht door de prachtige ongerepte natuur. Houd je van wat meer avontuur? Ga dan eens mountainbiken! Er zijn talloze berg- en heuvelgebieden in Finland waar je uitstekend kunt mountainbiken. Tijdens zo’n activiteit in de buitenlucht ben je gezond bezig én geniet je optimaal van al het natuurschoon om je heen. Iets wat je echt niet mag missen tijdens een vakantie in Finland, is het bewonderen van het noorderlicht. De oneindige tinten die je hierbij kunt bewonderen zijn werkelijk ongelooflijk. Wat dacht je van een tocht met een rendierslee? Dit kan uitstekend in Lapland in de winter. Een onvergetelijke ervaring om vooruit te worden getrokken door husky’s!

Op deze pagina hebben wij alle last minute beschikbare vakantiehuisjes in Finland verzameld!