Last minute Hemelvaart

Hemelvaartsdag valt altijd op een donderdag en wanneer je de vrijdag erna ook vrij hebt zou je dus een lang weekend weg kunnen gaan met hemelvaart! Voor de mensen die wel houden van een goede deal scoren, is een last minute vakantie helemaal het einde! Niet alleen op vluchten, maar ook op accommodaties kun je fikse kortingen scoren bij het boeken van een last minute vakantie. Zo ook tijdens hemelvaart. Profiteren dus! Lees snel verder voor de mogelijkheden.

Lees meer over last minute Hemelvaart
Lees meer over:

Last minute Hemelvaart

Hemelvaartsdag valt altijd op een donderdag en wanneer je de vrijdag erna ook vrij hebt zou je dus een lang weekend weg kunnen gaan met hemelvaart! Voor de mensen die wel houden van een goede deal scoren, is een last minute vakantie helemaal het einde! Niet alleen op vluchten, maar ook op accommodaties kun je fikse kortingen scoren bij het boeken van een last minute vakantie. Zo ook tijdens hemelvaart. Profiteren dus! Lees snel verder voor de mogelijkheden.

Laat je leiden door je intuïtie en gevoel deze aankomende hemelvaart, en kies eens voor een last minute! Je wilt gegarandeerd nooit iets anders meer dan deze vorm van vakantie vieren. Omdat het gaat om een boeking waarbij de datum van vertrek al snel komt kijken, is het een goed idee niet te ver van huis te gaan. Anders moet je namelijk al gauw denken aan dingen zoals vaccinaties en visa. Blijf dus eens gewoon in Nederland of elders in Europa en boek een heerlijke accommodatie van Natuurhuisje!

Tijdens een last minute vakantie kun jij alle dagelijkse werkzaamheden even helemaal loslaten en genieten van de rust en ontspanning. Of je nu de voorkeur heeft voor een luxe huisje of juist een eenvoudig huisje, er is zelfs last minute nog meer dan genoeg keuze. Zo zijn er bijvoorbeeld yurts, safaritenten, tiny houses, watermolens en tipi’s waarin je kunt overnachten, maar ook boomhutten, kerkjes, woonboten, trekkershutten en pipowagens worden aangeboden als overnachtingsmogelijkheden. Zoals je ziet zijn de mogelijkheden dus eindeloos. Bekijk snel het gevarieerde aanbod en laat verrassen door al het leuks dat je kunt doen tijdens Hemelvaart.

Wat valt er allemaal te beleven in de natuur?

Natuurliefhebbers grijpen iedere kans om wat tijd te spenderen in de natuur. Hoewel je makkelijk al natuurhuisjes kunt boeken voor een weekendje weg, is het natuurlijk ook leuk om actief in de natuur te trekken. De meeste natuurgebieden hebben heel wat wandel- en fietsroutes waarmee je gemakkelijk een weekend en langer kan vullen. Online zijn vaak veel fiets- en wandelroutes te vinden, maar ook bij de lokale toeristenpunten kun je vaak routes vinden. Vaak is er in de natuurhuisjes zelf ook informatie voor handen over fietstochten in de buurt van je natuurhuisje. Het fijne van jouw accommodatie is natuurlijk dat het zich al midden in de natuur bevindt. Een mooi gebied is dus nooit ver weg!

Uitwaaien aan het strand is ook ontzettend goed voor de gemoedsrust en natuurlijk erg mooi. Er is namelijk iets rustgevends aan het uitgestrekte strand en het geluid van de golven. Tegenwoordig vind je heel wat natuurhuisjes dichtbij het strand. Vergeet zeker niet een wandeling door de duinen te maken. Wie weet spot je wel een mooi vogeltje of zelfs een vos! Soms kan een activiteit ook gewoon niet actief, maar juist ontspannen zijn. Een wellness sessie is bijna synoniem voor ontspannen. Geniet van een hete sauna of een massagesessie, juist extra lekker na het maken van een lange strandwandeling.

Een aantal leuke activiteiten tijdens jouw last minute vakantie

Tijdens een last minute vakantie met hemelvaart kun je kiezen voor verschillende activiteiten. Ben jij het liefste actief bezig in jouw vrije tijd, dan kun je kiezen voor een prachtig natuurgebied waar je nog nooit geweest bent. Verken het gebied op de fiets, te voet of varend. Ben jij echt toe aan ontspanning en een moment voor jezelf? Natuurhuisje biedt ook accommodaties aan met sauna en zwembad. Zo heb je alles vlakbij huis en hoef je vanaf het verblijf niet meer verder te reizen! Is het strand jouw favoriete plek? Kies dan een natuurhuisje aan zee, zodat jij kan uitwaaien op het strand.

Natuurlijk kun je naast je verblijf ook nog allerlei andere dingen gaan ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje winkelen? Met Hemelvaart zelf is de kans groot dat de winkels dicht zijn, maar de dagen erna kun je wel lekker gaan shoppen. Breng ook eens een bezoekje aan een museum of bewonder een mooie bezienswaardigheid. Wat dacht je van een mooi kasteel of een botanische tuin? Is het weer echt heel slecht? Dan kun je altijd nog lekker uitgebreid uit eten gaan. Natuurlijk kun je in dat geval ook gaan bowlen, karten, glow in the dark golfen of paintballen. Zoals je ziet is er dus altijd wel wat te beleven! Of je nu in eigen land verblijft of ergens anders in Europa, een last minute vakantie met Hemelvaart is altijd een goed idee.

Houd rekening met het weer tijdens jullie vakantie

Hemelvaart valt meestal in Mei en dat betekent over het algemeen wel aardig weer in eigen land. Toch is er vaak geen peil op te trekken in Holland. Hierbij willen we je in ieder geval een beetje op de hoogte brengen van het klimaat in Nederland en Europa. Het weer in Europa is natuurlijk ontzettend gevarieerd. Denk maar eens aan hoe het weer in Nederland kan zijn en hoe het weer op hetzelfde moment bijvoorbeeld in Italië is. Het klimaat wordt voornamelijk bepaald door de omliggende zeeën en het gebergte. Er wordt onder andere gesproken over een poolklimaat, landklimaat, gematigd klimaat, mediterraan klimaat en zeeklimaat.

In Nederland beschikken we over een gematigd zeeklimaat. Dat betekent milde winters en gematigde tot warme zomers. Ook betekent dit weinig temperatuurverschil tussen de winter en de zomer. Toch zijn de seizoenen wel duidelijk merkbaar qua temperatuur. Wil je genieten van een heerlijke zonvakantie met aangename temperaturen? Dan kies je het beste voor een vakantie in Zuid-Europa, waar gesproken wordt van een mediterraan klimaat. Dit klimaat geldt voor landen rond de middellandse zee. De zomers zijn er erg warm en droog en de winters vrij mild, maar wel nat. In sommige gebieden betekent dit dat je er ook prima kunt overwinteren! Ga je liever op een sneeuw- of skivakantie? Dan kies je natuurlijk voor een grote groepsaccommodatie in een land als Oostenrijk of Italië. Als je op zoek bent naar een land dat een beetje vergelijkbaar is met Nederland qua weer kun je kiezen voor België of Duitsland.