Last minute korte vakantie

Last minute korte vakantie

Lees meer over Last minute korte vakantie
Lees meer over:

Last minute korte vakantie

Om even helemaal op te laden en vakantieplezier te beleven kan een last minute korte vakantie precies zijn wat je nodig hebt! Een weekendje of een paar dagen ertussenuit zijn kan vaak al wonderen verrichten. Even lekker weg van de drukte op het werk of gewoon even lekker tot rust komen. Bij Natuurhuisje hebben we verschillende accommodaties door heel Europa die last minute nog beschikbaar zijn!

Verken de prachtige natuur in Europa

Ons eigen land is natuurlijk een heerlijke bestemming voor een korte vakantie. Een bijkomend voordeel is dan de flora en fauna hier ook aardig indrukwekkend is. Er zijn ontzettend veel plantensoorten en diersoorten waar je naar op zoek kunt gaan tijdens je korte vakantie. Er zijn dieren en planten die zich duidelijk laten zien, en er zijn soorten die wat minder zichtbaar zijn. Een prachtig fenomeen in het Nederlandse dierenrijk is de hertenbronst op de Veluwe.

Dit houdt in dat in september en oktober de herten op zoek gaan naar een nieuwe partner met behulp van lokroepen. Dit is erg indrukwekkend om van dichtbij te horen! Voor vogelspotters is Nederland ook een paradijs. Je kunt prachtige soorten spotten in bijvoorbeeld het Nationaal Park de Lauwersmeer, of op een van de Waddeneilanden. Op de Waddeneilanden kun je zelfs met een beetje geluk zeehondjes spotten!

In België zijn verschillende flora en fauna terug te vinden die typisch zijn voor dit land. De vele bossen bieden een leefgebied voor veel verschillende diersoorten. Enkele dieren die je kunt tegenkomen in de Ardennen zijn de zwarte ooievaar, de Europese bever, ijsvogel, koningspage en ruigpootuil. De everzwijnen, reeën en herten leven samen met vossen, eenhoorns, hazen, wilde katten of de marter. In de bomen leven het roodborstje, de mus, sperwer, klapekster, vink en mees. Maar ook vogels als de oehoe, de uil en sinds enkele jaren de zwarte ooievaar zijn te zien in de boomtoppen. De natuurparken in de Ardennen hebben ook prachtige flora, zoals de koningsvaren, aapjesorchis, zonnedauw en lichtgevend mos.

Verschillende activiteiten

Waar het huisje zich ook bevindt, er zijn genoeg mogelijkheden om je te vermaken! Maak een fietstocht door de natuur, ga wandelen door het immens grote bos dat naast jouw natuurhuisje ligt of ga uitwaaien op het strand. Veel natuurhuisjes zijn gelegen bij natuurgebieden, of zelfs in een natuurgebied! Er zijn vaak wandel- of fietsroutes die je gemakkelijk tijdens je vakantie kunt bewandelen of fietsen. Houd je van vogels spotten, dan kun je opzoek gaan naar de mooiste vogels. In Europa zijn veel gebieden waar je aparte vogels kunt spotten.

Vergeet je camera en je verrekijker niet en trek erop uit met een handig boekje om te zien welke vogels je die dag allemaal hebt gespot. Met een beetje geluk kom je ook nog wilde zwijnen of herten tegen. En wist je dat er tegenwoordig steeds meer vossen in de vrije natuur rondlopen? Prachtige beesten om eens op de foto te zetten of om gewoon een keer in het echt te hebben gezien. Bekijk op deze al onze last minute vakantiehuisjes voor een heerlijke korte vakantie.