Last minute Montenegro

Last minute Montenegro

Lees meer over Last minute Montenegro

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Last minute Montenegro

Een nog onontdekte parel op de Oost-Europese Balkan is Montenegro. Het massatoerisme is hier nog lang niet doorgedrongen, wat betekent dat je hier tijdens een verblijf in jouw vakantiehuis des te meer kan genieten van de rust, adembenemende natuur en authentieke, idyllische dorpjes. Montenegro ligt aan de Adriatische Zee heeft een kustlijn van bijna 300 kilometer. Het kleine land heeft enorm veel te bieden voor de actieve vakantieganger. Zo zijn er heerlijke stranden, torenhoge bergen, kolkende rivieren en steden met een hoge cultuurhistorische waarde. Dit land overtreft absoluut je verwachtingen!

De natuur in Montenegro

Ondanks het feit dat Montenegro relatief klein is qua oppervlakte, kent het land toch vijf verschillende nationale parken. Helemaal in het zuiden, op de grens met buurland Albanië, ligt het enorme Nationaal Park Skadarsko Jezero, waar het Meer van Skadar het landschap domineert. Dit meer is het grootste meer van de Balkan en vormt een broedplaats voor vele vogelsoorten, waaronder de pelikaan. In het zuiden, nabij Nationaal Park Lovćen, ligt de Baai van Kotor. Het is de grootste baai van het land en maakt deel uit van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het ligt tussen ruige bergen met geweldige paden voor wandelaars, die je leiden naar dramatische pieken en verbluffende uitzichtpunten. Maar het is het Njegos Mausoleum op de top van een berg dat het hoogtepunt is. Nadat je 400 treden omhoog hebt gelopen, kom je op deze heilige plek die Petar II Petrovic-Njegos eert, die beschouwd wordt als de grootste Montenegrijnse heerser. Wist je al dat deze baai wordt gezien als het meest zuidelijke fjord van de wereld? Zeker een bezoekje waar dus! In elk nationaal park vind je bezoekerscentra, waarin je meer informatie over de aanwezige flora en fauna in het land kunt vinden. Voorbeelden hiervan zijn adelaars, vlinders en gemsbokken, die je misschien zelfs wel spot vanuit jouw vakantiehuisje!

Er valt zoveel te ontdekken in Montenegro

Omdat je in Montenegro niet wordt omringd door tientallen andere toeristen, kun je hier op de meeste plekken nog heerlijk rustig rondstruinen en het landschap ontdekken. Wat dacht je van een rondje Baai van Kotor? Stap in de auto en ga de hele baai rond. Stop onderweg wanneer je wilt en geniet van de prachtige vergezichten of eet een vers visje in één van de aanwezige restaurantjes. Verder kun je hier watersporten, duiken en cruiseschepen aanschouwen. Zulk soort mogelijkheden vind je ook bij het Skadarmeer en in de Adriatische Zee. De Tara Canyon is de langste en diepste kloof van Europa. Na de Amerikaanse Grand Canyon is het zelfs de diepste kloof ter wereld! De Tara rivier die door de kloof stroomt, leent zich uitstekend voor een uitdagende rafttocht. Doe je het liever wat rustiger aan? Slenter dan rond in pittoreske dorpjes en steden als Bar, Cetinje, Budva, Kotor of Podgorica. Gastvrijheid staat in Montenegro hoog in het vaandel! Schuif aan bij de lokale bevolking en laat je culinair verrassen...

Bekijk op deze pagina alle last minute beschikbare vakantiehuisjes in Montenegro!