Last minute Normandië

Normandië wordt niet voor niets één grote tuin aan het water genoemd. Niet alleen vanwege haar parken en vele tuinen vol bloemen, struiken en bomen, maar ook vanwege haar natuurparken en wisselende landschappen. Normandië is niet voor niets een inspiratiebron geweest voor meerdere kunstenaars, waaronder de Franse kunstenaar Monet. De provincie in Noordwest Frankrijk aan de benedenloop van de Seine is een favoriete bestemming van vele natuurliefhebbers, en daar geven we ze geen ongelijk in.

Lees meer over last minute Normandië

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Last minute Normandië

Normandië wordt niet voor niets één grote tuin aan het water genoemd. Niet alleen vanwege haar parken en vele tuinen vol bloemen, struiken en bomen, maar ook vanwege haar natuurparken en wisselende landschappen. Normandië is niet voor niets een inspiratiebron geweest voor meerdere kunstenaars, waaronder de Franse kunstenaar Monet. De provincie in Noordwest Frankrijk aan de benedenloop van de Seine is een favoriete bestemming van vele natuurliefhebbers, en daar geven we ze geen ongelijk in.

Een verblijf in een vakantiehuisje of in Normandië, moet je een keer meegemaakt hebben. Bij Natuurhuisje hebben we ook last minute nog genoeg vakantiehuisjes voor een vakantie naar Normandië. Mooie en ruige kusten met krijtrotsen en vissershuisjes die schitteren in de zon, zorgen voor een plaatje wat bijna onwerkelijk lijkt. In het authentieke binnenland vind je de bruisende steden met een verrukkelijke cuisine en is er genoeg te beleven op cultureel vlak. Op onze website vind je een ruim aanbod aan vakantiehuisjes in deze historische provincie.

Zo kun je bijvoorbeeld verblijven in een karakteristiek Normandisch vakantiehuisje in Saint Germain le Gaillard, waar je omgeven zult zijn door bomen, een riviertje, grasvelden en een prachtige boomgaard. Maar je kunt ook kiezen voor een authentiek vakantiehuisje in een vallei met ongerepte natuur. De mogelijkheden om het typische Franse leven te ervaren zijn eindeloos! Niet elke vakantie hoeft trouwens weken van tevoren te worden gepland. Soms heb je behoefte aan rust en ontspanning en wil je de drukte op werk en in huis even helemaal los kunnen laten. Een spontane last minute vakantie naar Normandië kan een leuk idee zijn dat enkele dagen voor vertrek bij je opkomt. Er zijn zelfs last minute veel verschillende mogelijkheden, waardoor je vast iets kan vinden dat het beste bij je past!

Er valt van alles te zien en te beleven

Dat het hier prachtig is wist je vast al. Een bezoekje aan een mooi natuurpark mag dan ook zeker niet ontbreken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Natuurpark Boucles de la Seine Normande? Dit park ligt ten Westen van de grote stad Rouen en ligt aan de rivier de Seine. Ben je op zoek naar een prachtig stukje natuur waar je het misschien niet zou verwachten, dan moet je absoluut eens een bezoekje brengen aan dit mooie natuurpark. Het natuurpark beschikt over zo’n 81.000 hectare en daarnaast vind je er het kasteel van Etelan en een aantal oude abdijen. UIteraard kun je er kiezen uit diverse verschillende wandelroutes waarbij je getrakteerd wordt op stukjes prachtige ongerepte natuur. Niet alleen kun je dit natuurgebied te voet gaan ontdekken, je kunt er ook terecht voor het maken van mooie fietstochten. Tijdens deze wandeling of fietstocht kom je onder andere door pittoreske dorpjes en langs de Seine.

Verder mag ook een bezoekje aan de witte krijtkust in Etretat zeker niet ontbreken. Je moet er even voor klimmen, maar dat is het zeker waard. Het uitzicht vanaf de kliffen is namelijk spectaculair. Natuurlijk zijn de krijtrotsen zelf ook prachtig. Het beste kun je ze bekijken vanaf het water. Dit is echt zoiets dat iedereen een keer gezien moet hebben in zijn of haar leven. Laat je familie thuis dus meegenieten van dit schitterende spektakel. Het is overigens niet zo gek dat dit geweldige natuurfenomeen is opgenomen werelderfgoed door UNESCO.

Ontdek de Normandische historie

Normandië ademt geschiedenis, dus als geschiedenisliefhebber zit je hier helemaal op je plek. De provincie speelde onder andere een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog en is internationaal bekend geworden doordat D-Day hier plaatsvond. Dit was de dag dat de geallieerde troepen met maar liefst 175.000 manschappen Frankrijk binnenvielen om het te bevrijden van de Duitsers. Deze gebeurtenis is op veel plekken terug te zien in Normandië, zo kan je onder andere de befaamde landingsstranden bezoeken, of één van de andere oorlog bezienswaardigheden waar de verschrikkingen van de oorlog herdacht worden, aanschouwen. In Colleville-sur-mer vind je een Amerikaans kerkhof waar zich in totaal 9386 graven bevinden.

De historische provincie Normandië heeft een tal van bezienswaardigheden, of je nu op zoek bent naar natuur, cultuur of historie, Normandië biedt een prachtige mix van dit alles. Dit maakt het ook een perfecte bestemming voor een familievakantie. Ook voor grotere groepen hebben we vakantiehuizen op onze website. Ben je dus op zoek naar de perfecte bestemming voor jouw last minute vakantie? Dan is Normandië zeker een goede keus! Wie neem jij mee op reis naar Normandië?

Hoe zit het met het weer in Normandië?

Als je denkt aan een last minute vakantie naar Normandië wil je natuurlijk wel weten wat voor weer je kunt verwachten. Hieronder hebben we daarom alvast wat informatie over het weer in Normandië voor je verzameld. Sowieso kun je hier prima terecht in zowel de zomer als in de winter voor een heerlijke vakantie! Het klimaat in Normandië is zo’n beetje vergelijkbaar met dat van Nederland. Het grote verschil is echter dat het er net iets warmer is en dat er minder neerslag valt. Doordat je te maken hebt met invloeden vanuit de zee is de temperatuur hier in de zomer vaak erg aangenaam. Dat betekent dus dat het er niet te warm is en dat je er perfect van een heerlijke wandel- of fietsvakantie kunt genieten. Ook als je liever een beetje actief bent op vakantie en dingen onderneemt is dit dus de perfecte vakantiebestemming. Vanaf juni is het er al zeer aangenaam met temperaturen van zo’n 20 graden en voor deze temperaturen kun je er ook in september nog uitstekend terecht.

De winter is er iets aangenamer dan de winter in Nederland. Lange periodes met vorst zijn hier dan ook zeer ongebruikelijk. In de winter heb je in Normandië wel de meeste kans op neerslag. Door de invloeden vanuit de zee komt het soms voor dat het kwik in de winter niet of nauwelijks onder 0 komt. Uiteraard komen er wel eens wat uitzonderingen voor waarbij er een aantal dagen in de zomer zeer warm te noemen zijn. Ook in de winter kunnen er een paar dagen tussen zitten waarbij het toch flink vriest. Toch komt dit maar zelden voor en is het weer in Normandië verder niet heel spannend. Boek dus snel jouw last minute naar Normandië en geniet binnenkort van een heerlijke vakantie.