Last minute Schotland

Onze vakantiehuisjes in Schotland bieden allen de perfecte uitgangspositie voor een vakantie vol met rust, ruimte en natuur. Schotland is onderdeel van Groot-Brittannië en is gelegen in het noorden van dit eiland. Naast het vasteland omvat Schotland ruim 790 eilanden, die grofweg kunnen worden onderverdeeld in een aantal eilandgroepen: de Shetlandeilanden, de Orkney eilanden, de Binnen-Hebriden en de Buiten-Hebriden. Buiten de verschillende grote steden die de regio kent is de bevolkingsdichtheid vrij laag. Dit zorgt ervoor dat je hier nog volop onontdekte en ongerepte natuur kunt vinden!

Lees meer over last minute Schotland
Lees meer over:

Last minute Schotland

Onze vakantiehuisjes in Schotland bieden allen de perfecte uitgangspositie voor een vakantie vol met rust, ruimte en natuur. Schotland is onderdeel van Groot-Brittannië en is gelegen in het noorden van dit eiland. Naast het vasteland omvat Schotland ruim 790 eilanden, die grofweg kunnen worden onderverdeeld in een aantal eilandgroepen: de Shetlandeilanden, de Orkney eilanden, de Binnen-Hebriden en de Buiten-Hebriden. Buiten de verschillende grote steden die de regio kent is de bevolkingsdichtheid vrij laag. Dit zorgt ervoor dat je hier nog volop onontdekte en ongerepte natuur kunt vinden!

Het grote voordeel van een last minute vakantie naar Schotland is dat je gemakkelijk en snel kunt boeken. Je hebt bijvoorbeeld ineens zin om van de prachtige natuur te gaan genieten. Of je kunt wel wat ontspanning gebruiken en bent echt even toe aan een heerlijke vakantie. In dat geval kies je zeker voor een last minute vakantie naar dit prachtige land. Je kunt kiezen uit diverse accommodaties. Denk bijvoorbeeld aan een cottage, een bungalow of een prachtig landhuis. In Schotland zul je je geen moment vervelen en zul je nooit uitgekeken raken. Er valt zoveel moois te zien en te ontdekken. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijke wandeling door de natuur. Of ga een dagje weg om allerlei mooie gebouwen te gaan bekijken. Je vindt er diverse kathedralen en kastelen om te bewonderen. Of je nu houdt van groene bossen, mooie kliffen of prachtige stranden, in Schotland vind je het allemaal. Hierbij laten we je alvast kennis maken met de natuur in Schotland en kom je erachter wat ze daar graag eten. Ook geven we je wat meer informatie over het klimaat in het mooie Schotland.

In Schotland kun je volop genieten van de prachtige natuur

De Schotse Hooglanden trekken, naast veel heide, verschillende prachtige diersoorten aan. Voornamelijk boommarters, schapen, steenarenden en edelherten zul je hier regelmatig tegenkomen. Prachtig om te wandelen. De Shetland Eilanden, ten noordoosten van het Schotse vasteland, zijn vooral bij vogelliefhebbers bekend en dat is niet onterecht! Hier broeden namelijk grote aantallen zeevogels, waaronder de papegaaiduiker en kuifaalscholver. Omdat Schotland een lange kustlijn kent, kun je hier veel verschillende plekken vinden om zeehonden, walvissen en dolfijnen te spotten.

In de vele zoetwatermeren, rivieren en zeearmen die Schotland kent, komen nog wilde zalm en otters voor. Sportvissers komen hier voornamelijk voor zalm en forel. In een Natuurhuisje in Schotland beleef je een ultiem rustige vakantie middenin de natuur in een kleinschalige, unieke accommodatie op een unieke plek ver weg van het massatoerisme! Misschien ben je bang dat er weinig aanbod meer is als je zo kort voor vertrek boekt. Natuurlijk loop je altijd het risico dat de accommodatie die jij het liefste boekt niet meer beschikbaar is. Maar er zal genoeg ander aanbod zijn, waardoor jouw last minute vakantie een groot succes wordt!

Waarom een last minute ideaal is voor je volgende vakantie

Een last minute reis betekent niet dat de reis één minuut voor vertrek wordt geboekt, maar kort voor vertrek. Dit kan bijvoorbeeld enkele dagen voor vertrek zijn. Het is soms kort dag om de geschikte accommodatie te vinden voor een last minute vakantie. Je kan het beste eerst voor jezelf bepalen naar welke streek of stad je wilt. Als je dit hebt bepaald, wordt de zoekopdracht al een stuk specifieker, waardoor je kan kijken naar het type accommodatie dat je het liefste boekt. Je kan kiezen voor een comfortabel verblijf zoals een bungalow of voor een uniek verblijf zoals een yurt of boomhut. Er zijn zelfs last minute veel verschillende mogelijkheden, waardoor je vast iets kan vinden dat het beste bij je past! Daarnaast is er natuurlijk van alles te beleven vanuit jouw vakantiehuisje in Schotland.

Schotland is een regio die bij velen bekend staat om de vele tradities en cultuur. Zo eten veel Schotten haggis, drinken ze whiskey, spelen zij doedelzak en dragen zij Schotse rokken. En vergeet het meer van Loch Ness niet! Volgens vele legendes zou hier een groot monster leven. Bootmaatschappijen, restaurants en souvenirshops werken hier samen om de legende levend te houden en toeristen te doen verlangen om een glimp van het monster op te vangen. Een erg leuk meer om eens te bezoeken, zeker met kinderen! Grote, eeuwenoude kastelen vind je in Schotland in overvloed. Het maken van een roadtrip door Schotland is ook zeker een aanrader!

Hoe zit het precies met het klimaat in Schotland?

Schotland is een constituerend land van het Verenigd Koninkrijk. Hierbij vertellen we je graag wat meer over het weer in Schotland. De zomers zijn er niet al te warm. Je hoeft er dus in ieder geval niet naartoe te gaan voor een zon- en zeevakantie. Natuurlijk zijn er wel eens uitzonderingen, waarbij het erg warm kan worden, maar over het algemeen ga je niet naar Schotland voor een zonvakantie. Dat maakt natuurlijk wel dat je er prima kunt genieten van de mooie natuur en allerlei activiteiten tijdens de zomer. Wil je in de zomer dus toch lekker actief bezig zijn? Dan is Schotland the place to be! Er wordt trouwens gesproken van een gematigd zeeklimaat. De winters zijn er vrij mild en er valt gedurende het hele jaar wel neerslag.

In de winter kan er een flinke laag sneeuw vallen, en dan vooral in de Schotse Hooglanden. In het oosten van Schotland is het trouwens een stuk droger dan in het westen. Toch zijn de winters er niet heel erg koud. Dit komt omdat het warme zeewater richting Schotland stroomt. Dat creëert een opwarmend effect tijdens de wintermaanden. Als dat er niet was zou het dus een stuk kouder zijn! Uiteraard kun je tijdens jouw last minute vakantie naar Schotland van tevoren nog even het weerbericht bekijken. Zo weet je precies waar je aan toe bent en naar welk gebied je het beste kunt reizen. Dat is dan ook een zeer groot voordeel van het boeken van een last minute vakantie. Als het namelijk in het ene gebied regent en koud is, kan het in het andere gebied iets aangenamer en droog zijn. Boek dus snel jouw last minute vakantie naar Schotland en geniet van de prachtige omgeving!