Last minute Valencia

Aan de oostelijke kust van Spanje, aan de Costa del Azahar vind je een van de mooiste provincies van Spanje: Valencia. De temperatuur is hier het hele jaar warm en aangenaam waardoor het een populaire vakantieregio is geworden. Veel Nederlanders kiezen er dan ook voor om de koude winterdagen in Nederland te ontwijken en een vakantie naar Valencia te boeken. Naast de grote hoofdstad Valencia, zijn er talloze kleine dorpjes wat de provincie een bijzonder landschap geeft.

Lees meer over last minute Valencia
Lees meer over:

Last minute Valencia

Aan de oostelijke kust van Spanje, aan de Costa del Azahar vind je een van de mooiste provincies van Spanje: Valencia. De temperatuur is hier het hele jaar warm en aangenaam waardoor het een populaire vakantieregio is geworden. Veel Nederlanders kiezen er dan ook voor om de koude winterdagen in Nederland te ontwijken en een vakantie naar Valencia te boeken. Naast de grote hoofdstad Valencia, zijn er talloze kleine dorpjes wat de provincie een bijzonder landschap geeft.

Ben jij toe aan een vakantie maar heb je nog niks geboekt? Gelukkig kun je ook last minute nog naar Valencia vertrekken! Op deze pagina vind je alle vakantiehuisjes in de provincie die nog beschikbaar zijn in de periode dat jij wilt gaan! Of je nu alleen gaat of met een groot gezelschap, er staat vast iets tussen wat aansluit bij jullie wensen! Wie weet struin jij over twee weken al rond door de straatjes van het prachtige Valencia of lig je lekker te zonnen op het strand.

Vakantiehuisjes

De provincie Valencia heeft een prachtige kust, dus mocht je graag aan zee verblijven, dan kun je op zoek gaan naar een vakantiehuisje op korte afstand van de zee. Spaanse vakantiehuisjes hebben echt een uniek karakter en zijn stuk voor stuk uniek. Vaak zijn ze kleurrijk, vind je leuke tegeltjes her en der waardoor je je echt thuis zult voelen in het Spaanse leven. Ben je toe aan complete rust en wil je liever naar een vakantiehuisje wat afgelegen in de natuur ligt? Ook dat valt zeker te regelen. Bij het boeken van een last minute zijn natuurlijk niet alle vakantiehuisjes meer beschikbaar, dus sta vooral open voor nieuwe ideeën en laat je verrassen met nieuwe ervaringen! Zo creëer je unieke vakantieverhalen en kun je heerlijk ontspannen in een van onze accommodaties.

Natuur in Valencia

De regio Valencia wordt vaak geassocieerd met een stedentrip naar de hoofdstad. Maar ook de natuurliefhebber kan zijn hart ophalen. In de omgeving bevinden zich prachtige plekken om te bezoeken, van natuurlijke bronnen waar je in kan baden en natuurparken met bedreigde diersoorten tot onontdekte eilanden. Het meest bekende natuurpark is waarschijnlijk Parque Natural de la Albufera. Hier wordt rijst verbouwd die uiteindelijk in een heerlijke en traditionele paella belandt. In het park bevindt zich ook het grootste Spaanse zoetwatermeer temidden van de rijstvelden. Hier zwemmen meerdere vissoorten die met uitsterven bedreigd zijn. Ook (trek)vogels hebben hun plek gevonden in dit prachtige park. Met maar liefst 300 dagen zon per jaar kun je tijdens je vakantie ongetwijfeld genieten van een heerlijke wandeling in deze omgeving. Pak in je vakantiehuisje een lekkere lunch in zodat je straks heerlijk kunt lunchen met een prachtig uitzicht!

Ten westen van Valencia bevindt zich nog een natuurpark, genaamd Chera-Sot de Chera. Het heeft een ruig en bergachtig karakter met toppen van zo’n 1100 meter hoog. Voor bergbeklimmers is dit ook een prachtig natuurpark om te bezoeken. Met een paar goede wandelschoenen kun je te voet dit park verkennen. Je komt langs watervallen en heldere meren en wie weet spot je wel een van de dieren die hier leven zoals grote roofvogels, uilen, schildpadden, slangen en de Iberische schijftongkikker. Als je naar Valencia gaat, mag je een bezoek aan deze natuurparken zeker niet overslaan!

Tips voor last minute boeken

Als je nog niet eerder een last minute vakantie hebt geboekt, dan kunnen we het ons goed voorstellen dat je niet goed weet hoe je het beste kunt zoeken. Daarom hebben we een aantal tips voor jou op een rijtje gezet!

Sta open voor nieuwe opties

Zoals eerdergenoemd, is het huisje wat je misschien al een tijdje op het oog had ineens geboekt en zul je op zoek moeten gaan naar een alternatief. Gelukkig zijn er genoeg andere opties en sta daar vooral ook voor open! Laat je verrassen door een nieuwe omgeving en misschien zelfs een compleet andere vakantie dan die je normaal zou boeken. Er is één overeenkomst in de vakantiehuisjes die je hier zult zien en dat is dat ze zich allemaal in de natuur bevinden, daar hoef je je dus geen zorgen om te maken!

Check de vervoersmogelijkheden

Voordat je enthousiast boekt, kijk goed of je aansluitende vlucht kunt vinden of overweeg alternatieve opties voor vervoer. Vluchtprijzen kunnen ineens gestegen zijn en daarom kun je ook voor een andere optie kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld prima met de trein, de bus of met de auto naar Valencia, wat ook nog eens een stuk beter is voor het milieu!

Vergeet niks mee te nemen!

Ga je echt heel last minute op vakantie? Zorg dan dat je goed controleert of je echt alles hebt ingepakt? Je wilt natuurlijk niet de eerste 2 dagen op vakantie nog winkels moeten afstruinen op zoek naar zonnebrandcrème, slippers en een bikini omdat je die vergeten bent! Die tijd wil je natuurlijk liever spenderen aan ontspanning en avonturen! Mocht je niet goed weten wat je moet inpakken, het internet staat vol met checklists voor het inpakken van je koffer zodat jij niks belangrijks vergeet!

Ben jij echt even toe aan een vakantie en heb je binnenkort een paar dagen vrij? Ga lekker naar Valencia en geniet van de Spaanse cultuur, de heerlijke Spaanse keuken en de prachtige natuur! Zo kom jij straks weer opgeladen terug, vol met interessante vakantieverhalen. Lijkt dit jou wel wat? Neem dan zeker een kijkje tussen de vakantiehuisjes op Natuurhuisje. Zo weet je zeker dat je in een huisje zit in een prachtige omgeving waar je kunt genieten van de provincie Valencia!