Last minute voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie valt halverwege februari. Dit is dan ook een ideale periode om er eens lekker tussenuit te gaan met het gezin naar een fijne plek in Europa waar het nét even wat warmer is dan in Nederland. Maar in de voorjaarsvakantie kun je ook uitstekend op wintersport gaan! Een vakantie in de voorjaarsvakantie is de ideale manier om eens lekker tot rust te komen middenin het schooljaar, en dit doe je het beste in een vakantiehuisje in de natuur van Natuurhuisje! Ook last minute zijn er in de voorjaarsvakantie nog genoeg vakantiehuisjes beschikbaar.

Lees meer over last minute voorjaarsvakantie
Lees meer over:

Last minute voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie valt halverwege februari. Dit is dan ook een ideale periode om er eens lekker tussenuit te gaan met het gezin naar een fijne plek in Europa waar het nét even wat warmer is dan in Nederland. Maar in de voorjaarsvakantie kun je ook uitstekend op wintersport gaan! Een vakantie in de voorjaarsvakantie is de ideale manier om eens lekker tot rust te komen middenin het schooljaar, en dit doe je het beste in een vakantiehuisje in de natuur van Natuurhuisje! Ook last minute zijn er in de voorjaarsvakantie nog genoeg vakantiehuisjes beschikbaar.

Niet elke vakantie hoeft weken van tevoren te worden gepland. Soms heb je behoefte aan rust en ontspanning en wil je de drukte op werk en in huis even helemaal los kunnen laten. Een spontane last minute vakantie kan een leuk idee zijn dat enkele dagen voor vertrek bij je opkomt. Het is soms kort dag om de geschikte accommodatie te vinden voor een last minute vakantie. Je kan het beste eerst voor jezelf bepalen naar welke streek of stad je wilt. Als je dit hebt bepaald, wordt de zoekopdracht al een stuk specifieker, waardoor je kan kijken naar het type accommodatie dat je het liefste boekt.

Er zijn zelfs last minute veel verschillende mogelijkheden, waardoor je vast iets kan vinden dat het beste bij je past! Gelukkig kun je bij een last minute vakantie ook nog even van tevoren het weer bekijken. Wordt het dus echt slecht weer in eigen land? Dan kun je altijd nog kiezen voor een vakantie wat verder weg. Ben je wel klaar met het regenachtige weer in eigen land? Dan kies je bijvoorbeeld voor een land als Portugal, Italië of Kroatië. Hieronder vertellen we je graag wat meer over een aantal bestemmingen, mooie natuurgebieden en toffe activiteiten. Ook laten we je kennis maken met het weer in Europa. Lees dus snel verder en geniet binnenkort van een heerlijke voorjaarsvakantie naar keuze!

Kies eens voor een verblijf in de natuur en ontdek de omgeving

Om iedereen de mogelijkheid te geven de voorjaarsvakantie te vieren op een mooi plekje in de natuur, hebben wij de mooiste accommodaties voor je uitgezocht door heel Europa, op de allerfijnste, rustige plekjes. Alle accommodaties bij Natuurhuisje hebben wij uitgekozen op basis van de ligging in de pure natuur, ver weg van het massatoerisme en met genoeg mogelijkheden om eropuit te gaan in de omgeving. Met een Natuurhuisje kun je dus gegarandeerd genieten van de rust, privacy en de ruimte om je heen. Je zult geen overlast ervaren van andere toeristen, want die verblijven ver weg van jouw vakantiehuisje! Ondanks dat je middenin de natuur verblijft, hoef je je niet druk te maken over gebrek aan comfort. Alle accommodatie van Natuurhuisje zijn namelijk uiterst comfortabel en bieden alles wat je maar nodig hebt om een ontspannende vakantie te beleven.

Wil je een aantal natuurgebieden in eigen land gaan ontdekken? Denk dan zeker eens aan Noord-Brabant, Limburg of Gelderland. In Gelderland vind je natuurlijk de Veluwe, een prachtig mooi natuurgebied met heide, bossen en wilde dieren. Je kunt er zelfs in de vroege ochtend reeën of edelherten vlak langs de weg zien lopen. Ook is de kans groot dat je er een vos, een wild zwijn of een haasje spot. Er is niets lekkerder dan in de frisse lucht genieten van een wandeling door de natuur. Het zal een stuk rustiger zijn dan in de lente of de zomer, maar dat kan juist heerlijk zijn. Ook fietsen is soms goed te doen in het voorjaar. Toch kan er in eigen land veel regen vallen, dus misschien is een ander land in dat geval een beter idee. Denk hierbij aan Spanje, Italië of Kroatië.

Wat is er allemaal te beleven in het voorjaar?

Voor velen is de voorjaarsvakantie een langverwachte vakantie in het jaar. Of het je nu gaat om het carnaval vieren, de jaarlijkse wintersport of de mogelijkheid even lekker op vakantie te gaan: voor iedereen is de voorjaarsvakantie een welverdiende vakantie om eens lekker tot rust te komen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om tijdens de voorjaarsvakantie eens lekker er tussenuit te gaan. Dit kan in zowel Nederland als in het buitenland. Op vele plekken in Europa kun je in de voorjaarsvakantie prima terecht voor een geslaagde wintersport, maar ook voor leuke stedentripjes of vakanties op het platteland of aan zee is de voorjaarsvakantie de perfecte periode. Wij zijn van mening dat de voorjaarsvakantie ideaal is om eens even de drukte en de hectiek van de stad en het dagelijkse leven te ontvluchten en een vakantiehuisje te huren middenin de natuur!

Behalve genieten in en om het huisje, ga je er natuurlijk zoveel mogelijk op uit. Je kunt kiezen voor het volgen van een wandelroute of een fietsroute. Daarnaast kun je ook kiezen voor wat actievere dingen, zoals mountainbiken, raften of kanoën. Bij slecht weer ga je natuurlijk liever niet in de buitenlucht bezig zijn. In dat geval kun je kiezen voor een bustour door een mooie stad. Ook kun je een keertje uitgebreid uit eten gaan of lekker gaan winkelen in een overdekt winkelcentrum. Ook kan er gekozen worden voor een middagje paintballen, bowlen of karten. Waar je ook bent, er kan altijd wel wat leuks gedaan worden tijdens jouw verblijf in een Natuurhuisje. Kies dus snel voor een last minute voorjaarsvakantie om even helemaal op te laden.

Het klimaat in Europa tijdens de voorjaarsvakantie

Als je in het voorjaar wil genieten van een fijne vakantie met allerlei activiteiten kun je in principe gewoon in Nederland blijven. Ons eigen land beschikt over een gematigd zeeklimaat, wat wel inhoudt dat het er vrij vaak regent. De temperatuurverschillen tussen de zomers en de winters zijn verder niet extreem groot en er is sprake van milde wintertemperaturen. Uiteraard staat Nederland bekend om zijn vele regen en ook in het voorjaar is dat niet anders. Dat hoeft je voorjaarsvakantie natuurlijk niet meteen te verpesten, er is namelijk toch van alles te beleven zelfs als het regent. Zo is de herfst bijvoorbeeld perfect voor een romantische vakantie in een huisje met een open haard. Ook als jullie van plan zijn om musea, indoor speeltuinen of binnenzwembaden te gaan bezoeken, zit je in de herfst helemaal goed!

Toch hoeft het in de herfst niet per se slecht weer te zijn. Het weer in Nederland is nogal wisselvallig, dus het kan altijd alle kanten op. Over het algemeen valt de meeste regen in de herfst. Wil je echt genieten van een zonvakantie in het voorjaar? Dan kun je daarvoor het beste naar Gran Canaria en Tenerife gaan. Toch kan het er ook wel eens voorkomen dat er veel neerslag valt. Vooral van november tot februari kan dit voorkomen door sterke hogedrukgebieden boven West-Europa. In deze maanden ligt de maximale temperatuur zo rond de 20 graden, wat dus een stuk beter is dan de winterse temperaturen in eigen land. Gelukkig kun je bij een last minute vakantie kort van tevoren het weerbericht nog even bekijken. Zodra je goede temperaturen voorbij ziet komen kun je dus meteen boeken!