Last minute Zeeland

Zeeland is een fijne bestemming voor een last minute vakantie. Ben je toe aan een paar dagen uitwaaien op het strand, of een goede portie mosselen? Dan ben je in Zeeland aan het goede adres. Met bestemmingen als Breskens, Cadzand en Zoutelande, en de meeste zonuren van Nederland, is Zeeland een goede keuze voor een last minute vakantie.

Lees meer over last minutes in Zeeland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Last minute Zeeland

Zeeland is een fijne bestemming voor een last minute vakantie. Ben je toe aan een paar dagen uitwaaien op het strand, of een goede portie mosselen? Dan ben je in Zeeland aan het goede adres. Met bestemmingen als Breskens, Cadzand en Zoutelande, en de meeste zonuren van Nederland, is Zeeland een goede keuze voor een last minute vakantie.

Uitwaaien op het strand

Met een kustlijn van 650 kilometer, is het strand in Zeeland nooit ver weg. Dit maakt het de ideale bestemming wanneer je toe bent aan een paar dagen uitwaaien. Heerlijk met je voeten in het zand, terwijl de golven tegen je benen klotsen. Een duik in de branding. De kinderen bouwen zandkastelen. Maak je liever een lange wandeling met de hond? Zeeland heeft veel stranden waar je hond welkom is, zoals Strand Westerschouwen in Burgh-Haamstede en Noordzeestrand in Zoutelande. Informeer je vooraf over de tijden, want soms mag je alleen 's ochtends en 's avonds het strand op met je hond. Na het uitwaaien plof je neer bij een van de strandpaviljoens.

Een spontane last minute vakantie

Soms heb je het even nodig om er een paar dagen tussenuit te gaan. Doe jezelf daarom een last minute Zeeland cadeau. Zeeland heeft verrassende natuurgebieden, met duinen en poldergebieden. Wachtend om door jou ontdekt te worden. Breng een bezoek aan Nationaal Park Oosterschelde met eindeloze vlaktes. De Zak van Zuid-Beveland heeft een historisch hart en is een ideale startplaats van je fietstocht. Hier vind je een oase van rust, zelfs in de zomer. Noord-Beveland geeft je een eilandgevoel. Vroeger kon het alleen per boot bereikt worden. Tegenwoordig is het eiland geliefd onder watersporters. Boek vandaag en sta binnen een paar dagen al in Zeeland. Laat het inpakken maar beginnen.

Populaire last minute bestemmingen Zeeland:

Voor een last minute in Zeeland zit je goed bij Natuurhuisje. Uitwaaien aan zee, een drankje of mosselen eten in een strandpaviljoen en thuis komen in een fijn vakantiehuisje, wat wil je nog meer? In Zeeland vind je populaire badplaatsen tot pittoreske dorpjes. Weg van de massa? Lees dan verder over een aantal populaire bestemmingen in Zeeland:

Bezoek de natuur tijdens je last minute Zeeland

Als natuurliefhebber is Zeeland een goede keuze voor een last minute vakantie. Er zijn in Zeeland 16 natuurgebieden. Zo is er bijvoorbeeld Nationaal Park Oosterschelde, het grootste nationale park van Nederland. Het is een wereld van getij, wind en vooral water, veel water. Door het getij is er een continu veranderend landschap. Bij eb zie je de platen en slikken, bij vloed is het een spel van wind en water. En onder water is een prachtige kleurige wereld verscholen. Achter de dijken vind je herinneringen aan het leven van de Zeeuwen met de zee in de vorm van karrevelden, inlagen en kreekgebieden.

Zeehonden spotten

Door die veranderende omstandigheden, door de biotopen van zout en zoet water, het diepe en ondiepe water en sterke en zwakke stroming zijn er verschillende ecosystemen ontstaan met haar eigen soorten planten en dieren. Zo kun je bijvoorbeeld bij laag water zeehonden te zien als ze liggen te zonnen op zandbanken. Prachtige dieren om een keer in het wild te zien in plaats van in een dierentuin, en dat in ons kikkerlandje Nederland. Wist je dat er ook bruinvissen te zien zijn in dit gebied? Je spot ze niet gemakkelijk, dus houdt je ogen open.

Tips voor je last minute Zeeland

Eindeloze opties op het water

Zeeland, een land in zee. Het zou zonde zijn als je tijdens je vakantie hier niet wat van meepikt. Of het nu een lange wandeling over het strand is of een boottocht, in Zeeland kun je heerlijk genieten van de Noordzee. Er zijn talloze organisaties die opties voor watersporten aanbieden, van zeilscholen tot surfen of duiken. Je kan bijvoorbeeld meezeilen op historische zeilschepen zoals de Scaldis en Morgenster! Met behulp van de schippers hijs je de zeilen, waarna je kunt genieten van de rust terwijl de wind door je haren waait en je oren het geruis van de wind opvangen.

Bezoek de Belgische steden

De route naar Zeeland is prachtig. Er is genoeg te doen in Zeeland, maar mocht je wat langer in Zeeland verblijven, is een bezoek aan de Belgische steden een leuk uitstapje. Vanuit Hulst ben je met de auto binnen een halfuur in Gent, Antwerpen of Brugge. Shoppen op de Antwerpse Meir, ontdek de street art in Gent of boek een boottocht in Brugge. Zo kun je tijdens je last minute ook nog wat van ons buurland België zien.

Type accommodaties

Op onze website zijn er genoeg type accommodaties te vinden als vakantiehuisje in Zeeland. Zo kan je in Ouwerkerk verblijven in een 2-persoonsbungalow en overnacht je in Hulst in een artistiek ingerichte blokhut. Een ideale locatie als je graag naar Gent of Antwerpen wilt. Op zoek naar een groepsaccommodatie? Wat dacht je van een huis in Koudekerke, met plaats voor 1 personen. Deze accommodatie straalt een en al karakteristiek uit. Bij Natuurhuisje boek je unieke vakantiehuizen op unieke locaties. Je kunt bij ons ook terecht voor een overnachting in een pipowagen, safaritent, tiny house en yurt.