Logeren bij de boer

Als jij altijd al wel eens kennis hebt willen maken met het leven op de boerderij, is een overnachting bij de boer echt iets voor jou! Als je gaat logeren bij de boer ervaar je echt hoe het is om op een boerderij te wonen. Je verblijft dan in een kamer in het huis van de boer of direct op het erf. Een heerlijke vakantie in de buitenlucht dus! Geniet direct vanuit jouw accommodatie van de prachtige, landelijke omgeving en leer de fijne kneepjes van het boerenleven!

Lees meer over logeren bij de boer

1280 Natuurhuisjes

Logeren bij de boer

Als jij altijd al wel eens kennis hebt willen maken met het leven op de boerderij, is een overnachting bij de boer echt iets voor jou! Als je gaat logeren bij de boer ervaar je echt hoe het is om op een boerderij te wonen. Je verblijft dan in een kamer in het huis van de boer of direct op het erf. Een heerlijke vakantie in de buitenlucht dus! Geniet direct vanuit jouw accommodatie van de prachtige, landelijke omgeving en leer de fijne kneepjes van het boerenleven!

Om even de hectiek en de drukte van de stad te ontsnappen is een overnachting bij de boer de ideale oplossing. Hier verblijf je direct in het huis of op het erf van de boer in een van zijn kamers, maar soms kan er ook een heel onafhankelijk gastenverblijf verhuurd worden op het erf. Wanneer je bij de boer logeert, krijg je de kans om meer te leven over het boerenleven, over de dieren, over het eten en over de natuur. Je zult je dus weer helemaal opnieuw kunnen verbinden met de natuur en zo helemaal opladen! Alle accommodaties bij de boer zijn erg landelijk, traditioneel en knus. Omdat het gaat om een verblijf op het terrein van iemand, zijn deze accommodaties bij de boer altijd erg kleinschalig. Je hoeft je dus niet druk te maken over de herrie of overlast van andere toeristen!

Een vakantie op de boerderij

Waar vroeger de boerderijen alleen werden gebruikt voor het veeteelt en het verbouwen van groenten, hebben nu gelukkig steeds meer boeren hun deuren geopend voor gasten die graag eens kennis willen maken met het boerenleven. Gelukkig maar, want daar kan jij nu van profiteren! Tijdens het logeren bij de boer geniet je van een intiem, knus, persoonlijk en rustiek verblijf. Je zult je voelen als een echte boer! Het is ideaal voor diegenen die graag in de buitenlucht zijn en meer willen leren over dieren, eten en veeteelt.

Logeren bij de boer is erg leuk om te doen ongeacht je leeftijd. Voor volwassenen is het een manier om zich te verbinden met de natuur en het buitenleven. Ook is het super leuk om te doen met kinderen, zij zullen zich als ware boeren en boerinnen voelen op de boerderij! Vaak zijn er veel dieren aanwezig op het erf en je verblijft op een prachtig plekje in de landerijen. Naast de prachtige natuur is het natuurlijk ook hartstikke leuk om kinderen meer te leren over het leven van een boer. Heb jij altijd al eens willen weten hoe koeien worden gemolken of hoe kippen hun eieren leggen? Je kunt het hier allemaal leren!

De natuurhuisjes op het erf van een boerderij hebben vaak ook een landelijke uitstraling. Hierdoor voelt het echt alsof je zelf even in een boerderij mag wonen! De faciliteiten van een accommodatie waarbij je kan logeren bij de boer verschillen erg per verblijf. Sommige verblijven zijn luxe en beschikken zelfs over een zwembad, sauna en afwasmachine. Sommige accommodaties bij de boer zijn dan weer enkel een kamer in het huis. Voor een wat ruimer verblijf met een groter reisgezelschap kun je beter kiezen voor meerdere kamers of een onafhankelijk vertrek op het erf. Soms kun je zelfs de gehele boerderij afhuren als vakantieboerderij. Dit is dan ook ideaal voor grote reisgezelschappen! Misschien denk je bij een vakantie bij de boer bij iets primitiefs, maar niets is minder waar. Alle kamers bij de boer die je hier vindt zijn comfortabel, goed geïsoleerd, schoon, gerenoveerd en in vele gevallen voorzien van wifi!

Een voordeel van het logeren bij de boer is dat je alles kunt vragen over het boerenleven en over de omgeving. Wil je graag ook wat verkennen buiten de boerderij? Dan weet de boer je vast meer te vertellen over de mooie plekken in de omgeving voor het maken van mooie wandelingen en fietstochten in de natuur!

Overal in Europa

Niet alleen in Nederland, maar verspreid over heel Europa heb je mogelijkheden waarbij je kan logeren bij de boer. Zo heb je in Italië prachtige boerderijen met wijn- en olijfgaarden. Hier wordt heerlijke wijn en olijfolie gemaakt. Ook vind je in Italië kaasboerderijen, wat geweldig is als jij van Italiaanse kazen houdt. De boer wit vast wel een stukje met jou delen! In Nederland vind je juist veel boerderijen met koeien. Zo kun je een kijkje nemen tijdens het melkproces en genieten van een geweldig uitzicht op weilanden vol koeien. Sommige boerderijen waar je kan verblijven zijn niet meer in bedrijf. Het is dus niet altijd zo dat als je er voor kiest om te logeren bij de boer, dat je op een boerenbedrijf terecht komt dat nog in gebruik is. Natuurlijk is tot rust komen tussen prachtige landerijen en de natuur geen straf!

Wat dacht je van logeren bij de boer in Frankrijk? Hier hebben wij vele vakantieboerderijen en kamers bij de boer in ons aanbod! In Frankrijk kun je natuurlijk optimaal bourgondisch genieten, en dit begint allemaal bij de boer. Hij maakt al die heerlijke kazen, wijnen en andere Franse lekkernijen. De Franse cuisine is een van de betere in de wereld, dus het is meer dan de moeite waard om meer te weten te komen over de verschillende gerechten en ingrediënten door op een boerderij te verblijven! Afhankelijk van jouw culinaire voorkeuren kun je het beste terecht in verschillende regio´s in Frankrijk. Houd jij echt van Camembert kaas? Dan zit je in Normandië goed. De beaufort kaas komt dan weer uit de Franse Alpen.

Voor iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke vakantie in de buitenlucht is logeren bij de boer een geweldige ervaring. Bij de boer ervaar je het echte boerenleven en kom je meer te weten over de lokale keuken, cultuur en dieren. Door heel Europa hebben wij de mooiste accommodaties bij de boer voor je verzameld, middenin de natuur. Je kunt dus helemaal tot rust komen op het boerenerf en genieten van alles wat er te genieten valt in de buitenlucht!