Luxe agriturismo Italie

Luxe agriturismo Italie

Lees meer over Luxe agriturismo Italie
Lees meer over:

Luxe agriturismo Italië

Agriturismo is enorm populair in Italië. Een agriturismo is een overnachtingsmogelijkheid bij de boer. Tijdens een verblijf in een agriturismo in Italië kun je heerlijk genieten van alles wat het Italiaanse platteland te bieden heeft. Vaak zijn op de boerderij een of meerdere kamers ingericht voor verblijfsgasten. De boeren hebben vaak wat ruimte over die ze op deze manier kunnen gebruiken voor wat extra inkomsten. Wanneer je verblijft in een agriturismo sta je dicht bij de natuur. Je ontdekt of een leuke manier het plattelandsleven en ziet hoe de boeren hun producten zoals graan, fruit, wijn, groenten en olijfolie kweken en verbouwen.

De prachtige Italiaanse natuur

Als je ook maar een klein beetje weet van Italië dan weet je hoe prachtig de natuur hier kan zijn. Elk gebied heeft zijn eigen variatie aan planten en diersoorten. Op het gebied van natuur is Italië het Europese land met de meeste variatie. In de bergen vind je bijvoorbeeld diersoorten als de steenarenden, wolven en lynxen, die vind je echt niet op veel plekken in Europa. En op het gebied van planten kent Italië wel 700 endemische plantensoorten, planten die je alleen in Italië vindt en nergens anders. Dit bewijst wel dat Italië echt een bijzondere plek is waar je geweest moet zijn. Op het vaste land van Italië vind je het Gardameer. Tijdens een verblijf in een agriturismo aan het Gardameer beleef je het mooie van het meer en kun je genieten van de dorpjes aan het water.

Toscane is een prachtige bestemming in Italië. Hier vind je zo’n 120 natuurreservaten en als natuurliefhebber zit je hier dus helemaal op je plek. In de Apennijnen vind je alpiene flora en in de zuidelijke gebieden en op de eilandenarchipel vind je subtropische plantengroei. Je komt hier vooral drie boomsoorten tegen; de olijfboom, de wingerd en de cipres. Eén van de bekende beschermde natuurgebieden in Toscane is Parco della Maremma. Er leven hier vele soorten dieren die tijdens een wandeling te spotten zijn. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan Monte Amiata, de enige vulkaan van heel Toscane. Dit park is dus zeker een bezoek waard!

De leukste activiteiten

Er is ontzettend veel te doen in Italië. Waar je ook verblijft in dit land, je kunt altijd prachtige wandelingen maken door de natuur. Maar Italië heeft ook veel cultuur te bieden. Er zijn ontelbaar veel kleine stadjes en dorpjes in een regio als Toscane. Ontdek hier de verborgen geschiedenis en prachtige architectuur. In de bergen kun je aan verschillende sporten doen. Denk bijvoorbeeld aan wintersporten in de Alpen, mountainbiken of wandelen. Wil je tijdens jouw vakantie gewoon rusten, dan is dat ook mogelijk vanuit een agriturismo. Soms hoef je het huisje amper uit en kun je een paar weken echt tot rust komen in de zon. Wil je graag verschillende watersporten ondernemen dan is een verblijf in het noorden van Italië erg leuk. Hier vind je verschillende grote bergmeren waar jij je gemakkelijk uren kunt vermaken.

Bekijk op deze pagina alle agriturismo ’s in Italië!