Luxe bed and breakfast Veluwe

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Luxe bed and breakfast Veluwe

Wie denkt dat luxe en natuur niet samen kunnen gaan, heeft het mis! Natuurhuisjes zijn er in alle formaten: er zijn kleine hutjes op de hei, maar er zijn ook groepsaccommodaties tot 50 personen. Allemaal hebben ze één ding met elkaar gemeen: de accommodaties zijn niet gelegen op een groot vakantiepark, maar midden in de natuur. Op de Veluwe zijn er ruim 250 natuurhuisjes te vinden.

Type natuurhuisje

Naast het formaat zijn er ook verschillende types te vinden. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de bed and breakfast. Bij een b&b op de Veluwe zit een ontbijt inbegrepen, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een vakantiehuisje. Bij een b&b word je net iets meer ontlast en hoef je minder zelf te doen, terwijl een vakantiehuisje juist vaker wat meer zelfvoorzienend is.

Luxe natuurhuisjes met ontbijt

In ruim 600 natuurhuisjes is ontbijt ook inbegrepen. De verhuurder verzorgt in dit geval dus het ontbijt voor je, zonder dat jij daar tijd aan hoeft te besteden. Dit ontbijt kan heel divers zijn. Indien je last hebt van bepaalde allergieën of bepaalde dingen die je echt niet lust, dan doe je er goed aan om dat voor je verblijf even aan te geven aan de verhuurder. Als hij of zij hiervan op de hoogte is, kan hij er voor zorgen dat jij het ontbijt krijgt waar je op zit te wachten.

Wild kijken op de Veluwe

De Veluwe is één van de beste natuurgebieden in Nederland om met eigen ogen groot wild te zien. Er zijn in het natuurgebied verschillende plekken waar je edelherten en wilde zwijnen kunt zien vanachter een kijkscherm. Maar ook gedurende je wandelingen over de Veluwe heb je ook veel kans om zelf groot wild tegen te komen. Een beetje timing hierin kan essentieel zijn: september en oktober zijn de beste maanden om edelherten te zien bronsten. En de schemering is eigenlijk altijd het beste moment van de dag om kans te maken op het zien van groot wild. Als je zelf wild wilt gaan kijken op de Veluwe, overweeg dan eens een luxe bed and breakfast op de Veluwe.

Inloggen