Luxe boomhut

Een verblijf in een boomhut is natuurlijk al een hele ervaring op zich, maar een luxe boomhut geeft je net even dat beetje extra! Voor een ultieme vakantie ervaring kan wat extra luxe natuurlijk net zijn wat je nodig hebt. In plaats van dan te kiezen voor een huisje of villa kun je nu dus ook verblijven in een luxe boomhut. Zo ben je echt even helemaal één met de natuur, terwijl je kunt genieten van alle gemakken van thuis én meer.

Lees meer over luxe boomhut
Lees meer over:

Luxe boomhut

Een verblijf in een boomhut is natuurlijk al een hele ervaring op zich, maar een luxe boomhut geeft je net even dat beetje extra! Voor een ultieme vakantie ervaring kan wat extra luxe natuurlijk net zijn wat je nodig hebt. In plaats van dan te kiezen voor een huisje of villa kun je nu dus ook verblijven in een luxe boomhut. Zo ben je echt even helemaal één met de natuur, terwijl je kunt genieten van alle gemakken van thuis én meer.

Als natuurliefhebber kies je natuurlijk voor een accommodatie midden in de natuur. Een boomhut is dan ideaal. Je verblijft vaak midden in het bos of op een prachtig stukje grond. Daarnaast biedt zo’n luxe boomhut dus extra mogelijkheden, zoals een jacuzzi, sauna of spa. Hoe heerlijk is dat? Vanuit je boomhut kun je meteen al beginnen met het spotten van dieren. Misschien komen ze zelfs wel bij je op de veranda! ‘s Ochtends word je wakker met niets anders dan het geluid van de vogeltjes. Wie weet staat er wel een keer een hert of een ree in je achtertuin. Dat is nog eens een ervaring.

Onze luxe boomhutten zijn er in allerlei soorten en maten. Je vindt ze door heel Europa en natuurlijk door heel Nederland. Kies zeker eens voor een vakantie in eigen land om de bossen van Nederland te gaan ontdekken. Ook qua natuurgebieden zit je hier helemaal goed. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boomhut in Gelderland of Limburg? Natuurlijk kun je ook kiezen voor een luxe boomhut in Frankrijk, Portugal of het prachtige Zweden. Je kunt natuurlijk met z’n tweetjes romantisch gaan genieten in een boomhut, maar ze zijn er ook voor groepen tot zo’n 6 personen. Kies dus zelf met wie je gaat. Ook de kinderen zullen een verblijf in een boomhut natuurlijk geweldig vinden!

Ontdek de prachtige natuur in jouw omgeving

Waar jouw luxe boomhut zich ook bevindt, er zijn genoeg mogelijkheden om je te vermaken in de natuur. Maak een fietstocht door een prachtig duingebied of ga wandelen door het immens grote bos dat vlakbij jouw natuurhuisje ligt. Veel van onze natuurhuisjes zijn namelijk gelegen bij natuurgebieden, of zelfs in een bos! Veel natuurgebieden hebben wandel- of fietsroutes die je gemakkelijk tijdens je vakantie kunt bewandelen of fietsen. Houd je van vogels spotten, dan kun je op zoek gaan naar de mooiste vogels. In Europa zijn veel gebieden waar je aparte vogels kunt spotten. In Nederland kan je terecht in één van de vele waterrijke gebieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wandeltocht door Nationaal Park Lauwersmeer, over de kilometerslange Zeeuwse dijken of op één van de Waddeneilanden? Vogelliefhebbers kunnen zich er uren vermaken. Vergeet ook de Biesbosch niet, water genoeg voor de echte waterrat.

In Nederland is ook de provincie Drenthe erg in trek bij liefhebbers van de natuur. En dat is niet voor niets! De provincie is namelijk de dunstbevolkte provincie van ons land en bestaat voor het grootste deel uit landelijk gebied. Ook vind je er maar liefst drie nationale parken: Nationaal Park Drents-Friese Wold, Nationaal Park Dwingelderveld en Nationaal Park Drentsche Aa. De talrijke uitgezette wandel-, fiets- en ruiterroutes voeren je langs eeuwenoude hunebedden, door uitgestrekte bossen en over paarse heidevelden waar je kuddes schapen ziet grazen onder het toeziend oog van hun herder. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om naar het buitenland te gaan. Boomhutten in het buitenland zijn vaak ook prachtig! Denk in dat geval zeker eens aan België, Duitsland of Frankrijk.

Wandelen, fietsen of lekker actief bezig zijn

Natuurlijk kun je je prima vermaken in de boomhut. Vooral aangezien deze voorzien is van allerlei luxe. Daarnaast kun je ook denken aan spelletjes of natuurlijk gewoon lekker ontspannen. Breng een dagje door op het terras of in de tuin, of geniet gewoon lekker van de luxe die je thuis niet hebt. Ook is het natuurlijk wel zo leuk om de omgeving te gaan verkennen. Dit kan zowel te voet als op de fiets. De echte avonturiers doen dit natuurlijk op de mountainbike! Kies je voor een boomhut in de Ardennen? Dan kun je ook lekker gaan kanoën, raften, canyoning en nog veel meer. Ook aan het Gardameer in Italië zijn deze activiteiten ontzettend leuk. Bij slecht weer is er ook altijd wel wat te doen. Ga lekker uitgebreid uit eten of ga een dagje shoppen in een overdekt winkelcentrum. Natuurlijk kun je ook gaan bowlen, paintballen of karten.

Het gaan bekijken van bezienswaardigheden is ook altijd een goed idee. In Frankrijk mag een bezoekje aan een aantal kastelen bijvoorbeeld zeker niet ontbreken. Ook de kliffen van Etretat zijn zeker een bezoekje waard. Kies je voor een boomhut in Kroatië? Dan moet je zeker naar één van de prachtige watervallen gaan. Je kunt kiezen voor de Krka watervallen of De Plitvice Lakes. Beiden zijn spectaculair en zeker de moeite waard. Kies je voor een boomhut in Hongarije? Breng dan zeker een bezoekje aan de mooie en gezellige stad Eger. Hier vind je allerlei mooie gebouwen, kunst en je kunt er heerlijk shoppen. Vergeet niet tussendoor even te stoppen bij een terrasje voor een hapje en een drankje.

Alles over het klimaat in Europa

Als je kiest voor een luxe boomhut is het natuurlijk wel handig om wat over het klimaat in Europa te weten. Het weer in Europa is natuurlijk ontzettend gevarieerd. Denk maar eens aan hoe het weer in Nederland kan zijn en hoe het weer op hetzelfde moment bijvoorbeeld in Italië is. Het klimaat wordt voornamelijk bepaald door de omliggende zeeën en het gebergte. Er wordt onder andere gesproken over een poolklimaat, landklimaat, gematigd klimaat, mediterraan klimaat en zeeklimaat. Tijdens je verblijf in een boomhut wil je natuurlijk een aangename temperatuur en zo min mogelijk neerslag. Toch zijn de luxe huisjes van alles voorzien, dus in principe maakt het seizoen waarin je gaat niets uit.

In Nederland beschikken we over een gematigd zeeklimaat. Dat betekent milde winters en gematigde tot warme zomers. Ook betekent dit weinig temperatuurverschil tussen de winter en de zomer. Toch zijn de seizoenen wel duidelijk merkbaar qua temperatuur. Wil je genieten van een heerlijke zonvakantie met aangename temperaturen? Dan kies je het beste voor een vakantie in Zuid-Europa, waar gesproken wordt van een mediterraan klimaat. Dit klimaat geldt voor landen rond de middellandse zee. De zomers zijn er erg warm en droog en de winters vrij mild, maar wel nat. In sommige gebieden betekent dit dat je er ook prima kunt overwinteren! Ga je liever op een sneeuw- of skivakantie? Dan kies je natuurlijk voor een luxe boomhut met kachel of jacuzzi in een land als Oostenrijk of Zweden.