Luxe vakantiehuis Drenthe

Luxe vakantiehuis Drenthe

Lees meer over luxe vakantiehuis drenthe
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Luxe vakantiehuis Drenthe

Waar denk jij aan bij een luxe vakantiehuis in Drenthe? Luxe accommodaties zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten. Dat betekent ook dat iedereen graag wat anders heeft. De één verstaat onder luxe bijvoorbeeld een zwembad, terwijl de ander liever een sauna heeft. Ook kan iemand al luxe ervaren door middel van een grote tuin of een verblijf in de natuur. Gelukkig kun je in ons overzicht gemakkelijk zoeken en selecteren wat jij precies zoekt tijdens jouw verblijf! Laat je verrassen door het veelzijdige aanbod in het mooie Drenthe.

Drenthe is een provincie dat erg centraal ligt. Je zit er dus altijd vrij snel en zodra je gearriveerd bent kan de vakantie beginnen! Drenthe beschikt over een aantal prachtige natuurgebieden en barst van de toffe activiteiten. Daarnaast zit je ook zo in bijvoorbeeld Groningen, Friesland, Overijssel en zelfs in Duitsland. Een verblijf in een luxe vakantiehuis maakt daarbij jouw vakantie helemaal af! Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtig landhuis met een jacuzzi in de tuin? Als bonus kun je dan ‘s avonds (of wanneer dan ook) ook nog eens genieten van de infraroodsauna. Dat is natuurlijk ideaal.

Een luxe vakantiehuis is ook perfect te combineren met een actieve of natuurrijke vakantie. Zo ga je overdag bijvoorbeeld lekker wandelen, fietsen of op ontdekkingsreis, terwijl je ‘s avonds heerlijk kunt ontspannen in jouw luxe huisje. ‘s Ochtends geniet je natuurlijk van een ontbijt in de mooie tuin of aan het zwembad. Daarnaast bevinden onze natuurhuisjes zich altijd wel ergens in de natuur. Dat betekent dus dat je sowieso kunt genieten van een oase van rust en niets anders hoort dan het geluid van de vogeltjes.

Ontdek de natuur in Drenthe vanuit jouw luxe vakantiewoning

Als je gaat zoeken naar natuurgebieden in Drenthe, zijn de mogelijkheden eindeloos! Zo mag een bezoekje aan het Nationaal Park Dwingelderveld bijvoorbeeld zeker niet ontbreken. Dit gebied is het grootste natte heidegebied van westelijk Europa én er zijn tevens eeuwenoude karrensporen te vinden. Het is dan ook niet zo gek dat het werd uitgeroepen tot Natura 2000-gebied. Om de begroeiing op het enorme heidegebied en rondom de vele vennen in toom te houden, worden verschillende grazers ingezet. Denk hierbij aan Drentse schaapskuddes, oer-Hollandse koeien en imposante Schotse hooglanders. Net als het Drents-Friese Wold beschikt ook het Dwingelderveld over een bezoekerscentrum. Dit centrum bevindt zich nabij Ruinen en wordt beheerd door Natuurmonumenten.

Daarnaast mag ook een bezoekje aan het Drentsche Aa natuurlijk niet ontbreken. Dit gebied is duizenden jaren geleden ontstaan door een geweldige samenwerking van de natuur en de mens. Ook hier kun je eeuwenoude karrensporen bewonderen. Daarnaast kom je er grafheuvels, galgenbergen en hunebedden tegen. Het is dan ook niet zo gek dat dit landschap veel bijzondere dieren en planten aantrekt. Het gevarieerde landschap bestaat hier uit modderweggetjes, vennen, uitgestrekte bossen en water. Je kunt hier heerlijk fietsen of wandelen en echt op ontdekkingsreis gaan in dit historische gebied.

Zowel rustzoekers als actievelingen kunnen zich hier prima vermaken

Als je kiest voor een luxe vakantiehuis in Drenthe is er natuurlijk genoeg te beleven. Je zal sowieso volop gaan genieten van alle luxe faciliteiten. Daarnaast kun je natuurlijk ook volop de omgeving gaan ontdekken. De ene dag breng je een bezoekje aan een Nationaal Park en de volgende dag gaan jullie lekker actief bezig zijn.

Vertrek bijvoorbeeld ‘s ochtends vroeg vanuit je luxe vakantiehuisje met de mountainbike! Kies voor een mountainbikerit waarbij je lekker over de onverharde weggetjes fietst en ook kunt genieten van klimmetjes en afdalingen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de natuur te gaan ontdekken vanuit een huifkar. Is dat niet spannend genoeg? Dan kun je ook zelf op een paard klimmen! Paardenliefhebbers kunnen hier namelijk prachtige ritten maken op een paard. In Drenthe worden diverse hippische evenementen georganiseerd, dus paardenliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen. Je kunt in sommige gebieden je eigen paard meenemen, maar er zijn vaak ook paarden beschikbaar om te lenen.

Het weer in eigen land

Als je kiest voor een luxe vakantiehuis in Drenthe, wil je natuurlijk een beetje weten hoe het weer is. Soms kun je in het huisje genieten van zoveel luxe, dat je bijna de deur niet meer uit hoeft! Toch is het natuurlijk wel zo leuk om de omgeving te gaan ontdekken. Ook in eigen land is dat vaak prima te doen. Wist je dat wij beschikken over een gematigd zeeklimaat? Dat houdt in dat het er relatief vochtig is en dat er duidelijk sprake is van seizoenen. De temperatuurverschillen tussen de zomers en de winters zijn niet extreem groot en er is sprake van milde wintertemperaturen. Uiteraard staat Nederland bekend om zijn vele regen, wat vaak wel jammer is. Toch hebben we in de zomer vaak geluk en zitten er prachtige dagen bij met temperaturen tussen de 20 en 35 graden. Heel af en toe komt er zelfs een hittegolf voorbij die zomaar een paar dagen kan duren.

In Nederland is de lente de droogste periode van het jaar. Omdat de zomers steeds warmer worden is er ook meer kans op flinke regenbuien en onweer. Toch valt de meeste regen in Nederland in de herfst. Alleen op de plekken van Nederland die hoog liggen is meer kans op sneeuw. Verder valt er over het algemeen weinig sneeuw in Nederland en als het valt is het vaak ook zo weer weg. Wil je als wandelaar volop van de natuur genieten en daarbij ook nog eens droog blijven? Qua temperatuur en klimaat is de lente het perfecte moment om deze provincie te bezoeken. Je hebt dan de minste kans op regen of op hittegolven.