Luxe vakantiehuis Groningen

Ga je binnenkort overnachten in de provincie Groningen? Kies dan eens voor een verblijf in een luxe vakantiehuis. Een luxe vakantiehuis is vaak super gezellig en intiem, maar je kunt er ook nog genieten van wat extra luxe. Zo zijn er luxe vakantiehuizen die een extra grote keuken hebben, maar ook huisjes met een zwembad, sauna of jacuzzi. Zo kun je tijdens jouw vakantie echt heerlijk ontspannen. In Groningen vind je door heel de provincie nog vele plekjes in de natuur om tijdens jouw vakantie te ontdekken.

Lees meer over luxe vakantiehuis Groningen
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Luxe vakantiehuis Groningen

Ga je binnenkort overnachten in de provincie Groningen? Kies dan eens voor een verblijf in een luxe vakantiehuis. Een luxe vakantiehuis is vaak super gezellig en intiem, maar je kunt er ook nog genieten van wat extra luxe. Zo zijn er luxe vakantiehuizen die een extra grote keuken hebben, maar ook huisjes met een zwembad, sauna of jacuzzi. Zo kun je tijdens jouw vakantie echt heerlijk ontspannen. In Groningen vind je door heel de provincie nog vele plekjes in de natuur om tijdens jouw vakantie te ontdekken. Je verblijft hier echt midden in de natuur en je beleeft dan ook een ultiem rustige vakantie ver weg van het massatoerisme!

Geniet van de rustige, groene omgeving

Op vele plekken in Groningen kun je je hart ophalen in de natuur in de mooiste nationale parken en natuurgebieden. In de provincie vind je gevarieerde natuur en landschappen waarbij uitgestrekte polders zich afwisselen met meren. Groningen is dé provincie om een bezoek te brengen aan de Waddenzee, maar ook gebieden zoals het Westerkwartier en het Eemsgebied zijn een bezoekje waard. Ook het Lauwersmeer is een mooi natuurgebied om te bezoeken. Dit gebied bevindt zich in de kop van Groningen en is ruim 4600 hectare groot. Het gebied bestaat uit wilgenbossen, dras- en plasgebieden, moeras en uitgestrekte graslanden. In het gebied lopen Schotse hooglanders en Konik paarden. In het voorjaar groeien hier een aantal zeldzame soorten orchideeën.

Ook dicht bij de stad Groningen kun je van de natuur genieten. In de directe omgeving van de stad liggen veel verschillende natuurgebieden. Zo vind je ten zuiden van Groningen het Hoornse Meer en Paterwoldse Meer. Op en rond deze meren verblijven allerlei vogelsoorten. Zeker voor vogelliefhebbers is het dus leuk om een dagje naar deze meren te gaan. Enkele vogels die hier te zien zijn, zijn nonnetjes, grote zaagbekken, zilverreigers en brilduikers. Aan de andere kant van Groningen ligt het Beijumerbos. In dit bos kun je erg mooie wandelingen maken. Het gebied bestaat grotendeels uit bos, maar er zijn ook enkele graslanden en kanalen. Hier groeien plantensoorten zoals penningkruid, aarvederkruid en basterdklaver. Vogels die hier voorkomen zijn de boompieper, de grote bonte specht en de havik.

Je kunt je in Groningen prima vermaken

Wil je tijdens jouw vakantie in Groningen eens iets bijzonders ondernemen? Neem dan deel aan een wadlooptocht. Zo bekijk je de Waddenzee echt eens vanaf een andere kant. Zit het getij mee dan loop je tijdens een wadlooptocht richting de bij de provincie horende onbewoonde Waddeneilanden. Blijf je liever op het land, dan kun je bijvoorbeeld heerlijk gaan recreëren in een van de natuurgebieden. Na een lange wandeling of fietstocht kun je heerlijk picknicken terwijl je even bijkomt in de natuur. Ook bij de meren kun jij je vast prima vermaken. In alle seizoen geniet je hier van het fonkelende water. Tijdens de zomermaanden kun je hier gaan zwemmen en varen. Wil je graag nog actiever bezig zijn, dan zijn er ook verschillende watersporten die je op de meren kunt ondernemen.

Op deze pagina hebben wij alle luxe vakantiehuizen in Groningen voor jou verzameld!