Luxe vakantiehuis Limburg

Deze Zuidelijke provincie van Nederland beschikt over prachtige landschappen die je als natuurliefhebber absoluut niet mag missen. Niet alleen heeft Limburg een eigen streektaal, ook kenmerkt het zich door het platteland afgewisseld met het heuvellandschap in het Zuiden. Tijdens het verblijf in een vakantiehuisje in Limburg, voelt het alsof je in het buitenland bent, zeker ook omdat zowel België als Duitsland aan Limburg grenzen. Wanneer je met de auto naar Limburg gaat, dan zul je echt positief verrast worden van de uitzichten die je treft zodra je Limburg binnen rijdt. Je wordt meteen omgeven door groen en naarmate je verder naar het Zuiden rijdt, kun je zelfs genieten van heuvelachtige landschappen.

Lees meer over luxe vakantiehuis limburg

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer information

Luxe vakantiehuis Limburg

Deze Zuidelijke provincie van Nederland beschikt over prachtige landschappen die je als natuurliefhebber absoluut niet mag missen. Niet alleen heeft Limburg een eigen streektaal, ook kenmerkt het zich door het platteland afgewisseld met het heuvellandschap in het Zuiden. Tijdens het verblijf in een vakantiehuisje in Limburg, voelt het alsof je in het buitenland bent, zeker ook omdat zowel België als Duitsland aan Limburg grenzen. Denk bij je volgende luxe vakantie dus zeker eens aan Limburg.

Wanneer je met de auto naar Limburg gaat, dan zul je echt positief verrast worden van de uitzichten die je treft zodra je Limburg binnen rijdt. Je wordt meteen omgeven door groen en naarmate je verder naar het Zuiden rijdt, kun je zelfs genieten van heuvelachtige landschappen. Het lijkt bijna alsof je Oostenrijk binnen bent gereden wanneer je in de buurt van Valkenburg komt. In deze omgeving zijn er dan ook veel mooie dorpen en steden te ontdekken, die elk hun eigen karakter hebben. Denk bijvoorbeeld aan Valkenburg, Margraten, Heijenrath en het prachtige Maastricht. Limburg staat bekend om de vele natuur die je er aantreft en verder kent iedereen natuurlijk de echte Limburgse vlaaien wel! Verder staat Limburg nog bekend om haar grote carnavalsoptochten waarbij je mond openvalt van verbazing. In het voorjaar vind je er velden vol witte asperges, wat ook echt een typisch Limburgs kenmerk is. Maar daarnaast heeft Limburg nog zoveel meer te bieden! Denk bijvoorbeeld aan het variërende landschap met hier en daar uitstekende kerktorens en sprookjesachtige kastelen.

Limburg is perfect voor natuurliefhebbers

Misschien weet je al dat Limburg beschikt over prachtige natuurgebieden. Overal waar je naartoe gaat lijkt het net iets rustiger te zijn dan in de andere delen van Nederland. Zo kun je er bijvoorbeeld in het bos wandelen zonder dat je allerlei groepen mensen tegenkomt. Dat maakt Limburg dus perfect voor een ontspannen en natuurrijke vakantie. Een natuurgebied dat echt niet mag ontbreken tijdens jouw vakantie in Limburg, is Het Drielandenpunt. Dit is een stukje waar, zoals de naam al zegt, 3 landen samenkomen. Namelijk België, Nederland en Duitsland. Het drielandenpunt zelf bevindt zich in Vaals en is het hoogste punt van Nederland (323 meter!). Het uitzicht dat je daar treft is geweldig. Als Hollander ben je waarschijnlijk gewend aan platte oppervlaktes, terwijl je in dit gebied prachtige bergen kunt aanschouwen en het net lijkt alsof je je ergens in Zwitserland bevindt!

Je vindt er onder andere een hoge toren met panorama view én glazen vloer. Ook hebben ze er een labyrint, een restaurant en diverse wandelroutes. Je hebt er dus genoeg te doen en hoeft je geen moment te vervelen. Voor de allerkleinsten is er ook nog een speeltuin. Vergeet absoluut je camera niet, want een mooiere plek voor een foto vind je niet snel. Misschien ook leuk om meteen een toffe foto van het hele gezin te (laten) maken.

Wanneer je toch in deze omgeving bent, vergeet dan ook niet meteen even Vaals verder te ontdekken. Wanneer je door de smalle en leuke, ouderwetse straatjes naar boven rijdt, kom je bij een prachtig natuurgebied waar je eindeloos kan wandelen. Een zeer gezellig restaurant met divers wild op het menu verwelkomt jullie, waar je ook terecht kan voor warme chocolademelk of een lekker speciaal biertje. Daarna kunnen jullie dan een fijne wandeling door de prachtige bossen maken.

Optimaal genieten in een luxe vakantiehuis in Limburg

Aangezien ‘luxe’ voor iedereen wat anders betekent, is het moeilijk aan te geven wat er nu precies zit inbegrepen bij een luxe vakantiehuisje. Vaak betekent een luxe toch wel iets wat je thuis niet hebt, en op vakantie graag wel zou willen hebben om er maximaal van te kunnen genieten. Als jij duidelijk hebt wat luxe en comfort voor jou betekent, kun je de accommodaties hierop filteren op de website van natuurhuisje. Is een sauna voor jou bijvoorbeeld de definitie van luxe? Dan kun je daar je zoektocht op afstemmen.

Ook een zwembad betekent voor velen luxe tijdens een vakantie. Hierbij geldt dat een buitenzwembad bij een luxe vakantiehuisje vaker voorkomt dan een binnenzwembad. Dit laatste maakt een verblijf wel erg geschikt voor in de winter, in plaats van alleen in de zomer. Vind je het belangrijk zelf te kunnen koken tijdens je verblijf? Ga dan voor een luxe zoals een uitgebreide keuken in je vakantiehuisje. Of wil je graag lekker kunnen badderen? Ga dan voor een accommodatie met privé bad of jacuzzi! Al deze factoren kunnen je verblijf comfortabeler en dus luxer maken.

Er bestaan luxe vakantiehuisjes die echt overal van voorzien zijn. Zo heb je huisjes met een sauna, een sunshower, een infraroodcabine en/of een jacuzzi. Sommige van die huisjes hebben zelfs een heerlijke buiten jacuzzi in de prachtige tuin, waar je dus lekker ‘s avonds van de sterren kunt genieten, terwijl je ligt te bubbelen in bad. Hét grote voordeel hierbij is natuurlijk dat je geen last hebt van andere mensen die ook gebruik willen maken van deze faciliteiten.

Hoe is het weer in Limburg?

Het weer in Limburg is altijd net een beetje anders dan in de rest van Nederland. Als je van warmte houdt in de zomer, dan zit je in Zuid-Limburg absoluut goed. Terwijl het aan zee of boven in Nederland bijvoorbeeld 24 graden is, kan het in Limburg dan namelijk zomaar een paar graden warmer zijn! Je zult het vast wel eens gezien hebben op het weerbericht, dat de temperaturen in het zuiden net even wat anders zijn. Dat betekent trouwens ook dat het er in de winter vaak een stuk kouder kan zijn dan in de rest van Nederland. Terwijl het in Zuid-Holland bijvoorbeeld droog is kan het in Limburg dan op hetzelfde moment sneeuwen. Andersom is daarentegen ook weer mogelijk. Zo zie je maar weer dat er niets zo wisselvallig is als het weer in Nederland!

Wanneer er sprake is van een hittegolf in Nederland, komt het dan ook regelmatig voor dat het in Limburg het warmst is. Waarbij het soms zelfs kan oplopen tot 38 graden. Een wandeling of fietstocht maken met deze temperaturen is niet prettig en vaak ook niet verstandig. Op deze dagen kan er beter gekozen worden voor een dagje ‘strand’ of zwembad. In Limburg vind je natuurlijk geen zee, maar je kunt er wel terecht voor diverse zandstrandjes aan het water of toffe zwembaden. Misschien heeft jouw luxe vakantiehuis in Limburg wel zelf een zwembad, des te beter!