Luxe vakantiehuis Luxemburg

Luxe vakantiehuis Luxemburg

Lees meer over Luxe vakantiehuis Luxemburg
Lees meer over:

Luxe vakantiehuis Luxemburg

De Belgische provincie Luxemburg is een prachtige streek waar vele van onze luxe vakantiehuisjes te vinden zijn. De Ardennen strekken zich uit over bijna heel Luxemburg en veel van de luxe vakantiehuizen hier bevinden zich dan ook midden in de natuur. Luxemburg is een heuvelachtige provincie dan vele rotsachtige gebieden, graslanden en bossen kent. In een luxe vakantiehuis kun je genieten van alle luxe die je thuis ook hebt. Sommige luxe vakantiehuizen beschikken ook over een sauna of zwembad, heerlijk! Vanuit een vakantiehuisje hier kun je meestal direct prachtige wandel- en fietstochten maken.

De prachtige natuur in Luxemburg

Omdat Luxemburg zich midden in de Ardennen bevind, wordt je hier omringt door prachtige natuur. De Ardennen is een fraai heuvelachtig gebied met veel grote aaneengesloten bosgebieden. In deze bossen zijn veel beekjes en stroompjes te vinden. Deze zijn belangrijk voor dier- en plantsoorten. In deze provincie liggen drie verschillende natuurparken, dit zijn het natuurpark de la Haute-Sûre et de la forêt d Anlier, het natuurpark van de Attertvallei en het natuurpark des deux Ourthe. Dit laatste natuurpark wordt gezien als een van de mooiste plekjes van Luxemburg. Breng hier dus zeker een bezoek wanneer je in de buurt verblijft. Ga heerlijk wandelen of fietsen door een prachtig landschap bestaande uit riviertjes, graslanden en bossen. In dit gedeelte van Luxemburg zijn veel bijzondere dier- en plantsoorten te vinden. Enkele van deze bijzondere soorten zijn de gewone bronlibel, de zwarte ooievaar en het bosbingelkruid.

Ook het natuurpark de la Haute-Sûre et de la forêt d Anlier is zeker de moeite waard om te bezoeken. In dit natuurpark liggen bronbossen die erg belangrijk zijn voor zeldzame plantensoorten. In het park groeien bijvoorbeeld witte boterbloemen, de kranssalomonszegel en de rapunzel. Tijdens een verblijf in deze streek zal je ongetwijfeld prachtige planten en dieren tegenkomen. Ook ben je er verzekerd van dat je elke dag weer een andere prachtige wandelroute kunt volgen! De vele bossen bieden een leefgebied voor veel verschillende diersoorten. Zo zoeken zoogdieren in de winter hun toevlucht bij de sparrenbossen. De everzwijnen, reeën en herten leven samen met vossen, eenhoorns, hazen, wilde katten of de marter.

Trek de natuur in

Deze provincie is de ideale bestemming voor mountainbikers, ruiters en natuurlijk voor wandelaars. Er zijn veel aangelegde paden te vinden, zo zijn er in het Ardense woud meer dan 1000 permanente wandelroutes aangelegd, deze doorkruisen het hele woud. Wil je de streek vanaf het water verkennen dan kan dat ook prima in Luxemburg. De rivieren Ourthe en Semois kunnen grotendeels vanaf het water ontdekt worden. Erg leuk is om te gaan kanovaren, kajakken of raften. Op veel plekjes kun je ook pedalo’s, bootjes of een waterball huren. Verder zijn er in Luxemburg ook een aantal kastelen en ruïnes te vinden. Bezoek bijvoorbeeld het Chateau de Bouillon, gelegen in het plaatsje Bouillon, niet ver van de Franse grens vandaan. Ook het Chateau de Mirwart en het bijbehorende dorpje zijn leuk om te bezoeken. Rondom dit kasteel kun je ook verschillende mooie wandelingen maken.

Bekijk op deze pagina alle luxe vakantiehuizen die wij in Luxemburg aanbieden.