Meivakantie Limburg

Wil je in de meivakantie weg van het dagelijks leven, maar geen uren in de auto zitten? Ontdek Limburg! Deze veelzijdige provincie in het zuiden van het land geeft je het gevoel dat je in het buitenland bent, zonder dat je ons land hoeft te verlaten. Boek je vakantiehuis in de natuur en geniet van wat het voorjaar met de prachtige heuvels, mooie zandgronden en uitgestrekte bossen doet.

Lees meer over meivakantie Limburg
Lees meer over:

Meivakantie Limburg

Wil je in de meivakantie even weg van het dagelijks leven, maar geen uren in de auto zitten? Ontdek Limburg! Deze veelzijdige provincie in het zuiden van het land geeft je het gevoel dat je in het buitenland bent, zonder dat je ons land hoeft te verlaten. Boek je vakantiehuis in de natuur en geniet van wat het voorjaar met de prachtige heuvels, mooie zandgronden en uitgestrekte bossen doet. Het zal voelen alsof je heel ergens anders verblijft, terwijl je toch eigenlijk dichtbij huis bent.

De meivakantie valt precies in de periode van het jaar wanneer alles in bloei staat. Tel daar de afstand bij op en je kunt je vast voorstellen waarom Limburg zo’n goede bestemming voor het voorjaar is! Je hoeft niet naar het buitenland af te reizen om er even tussenuit te zijn. Het is qua temperatuur dan al goed weer dat uitnodigt om activiteiten te ondernemen. Of neem simpelweg rustig de eerste voorjaars zonnestralen in je op en geniet van de groene omgeving. Door een vakantiehuis in de natuur te boeken ontsnap je aan de dagelijkse routine en stap je even in een heel andere wereld.

Een meivakantie in Limburg kan dan ook bestaan uit allerlei verschillende tripjes. Denk bijvoorbeeld aan een weekendje, een midweek of zelfs een hele week. Uiteraard ga je met het hele gezin, maar ook een vakantie met de familie kan eens leuk zijn. Er kan gekozen worden uit diverse unieke verblijfsmogelijkheden, zoals een yurt, een safaritent of een toffe boomhut! Daarnaast bieden we ook allerlei groepsaccommodaties en grotere verblijven aan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een villa met een zwembad? Of een prachtig landgoed? Natuurlijk geniet je daarnaast ook van de rustige en natuurrijke omgeving. Laat de vakantie maar beginnen!

Ontdek de veelzijdigheid van de Limburgse natuur

De reden waarom Limburg niet als Nederland aanvoelt, is toch wel dankzij het heuvelachtige landschap met bossen, grotten, plassen en panorama’s met sfeervolle dorpjes. De natuurgebieden de Maas en de Peel maken de natuur in Noord-Limburg bijvoorbeeld ontzettend veelzijdig. Door een natuurhuisje te boeken beleef je Limburg op zijn best. Dankzij de vele wandel- en fietspaden zijn er tal van mogelijkheden om vanaf je vakantiebestemming de bossen, beekdalen, stuifduinen, heiden en Maasoevers te ontdekken.

In het zuiden van de provincie kun je urenlang door het Heuvelland rijden of wandelen, terwijl je in de panorama’s tussen de Geul en Gulp uitgestrekte groene weilanden, kleurrijke hoogstamboomgaarden en nostalgische dorpjes ziet verschijnen. Ook onder de grond is er een hoop te doen. Dankzij de vroegere mergelwinning loopt er een eeuwenoud grottenstelsel van zo’n 250 kilometer onder de provincie. Sommige delen zijn ingestort, maar sommige delen, zoals de grot in Valkenburg zijn nog volop te verkennen. Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan het Drielandenpunt, waar Duitsland, België en Nederland samenkomen. Zoals je ziet is er dus genoeg te ontdekken tijdens jouw meivakantie in Limburg.

Activiteiten in Limburg voor jong en oud

Van urenlang wandelen in de veelzijdige natuurgebieden tot de gezelligheid opzoeken in steden als Maastricht en Venlo. We hebben al door laten schemeren dat er tal van mogelijkheden zijn om je vakantie in te vullen in de provincie. Zo kun je dus volop genieten van prachtige wandelingen of fietstochten waarbij je de gebieden gaat verkennen. Maar je kunt er ook voor kiezen om te gaan kanoën in waterrijke gebieden. Daarnaast valt er van alles te leren over de historie door 70 miljoen jaar terug in de tijd te gaan in het grottenstelsel. Wil je wat meer cultuur, historie en gastronomie ontdekken? Bezoek dan één van de sfeervolle steden.

Ben je juist in voor een adrenaline rush? Ga een actieve middag tegemoet door te gaan tokkelen, grotbiken of één van de andere activiteiten die Limburg biedt. Zoek je afwisselend entertainment voor het gezin? Dankzij de dierentuin GaiaZOO, Snowworld of het attractiepark Toverland rijd je vanaf je vakantiehuis in de rustige natuur zo naar een andere wereld vol adrenaline, wilde dieren en plezier. Kun je niet wachten om de meivakantie in Limburg door te brengen? Via Natuurhuisje vind je de meest unieke huisjes op de meest rustige en sfeervolle locaties van de provincie. Een ideaal startpunt voor een vakantie in de natuur!

Geniet van het heerlijke lenteweer in Limburg

Misschien weet je het al, maar het weer in Limburg is over het algemeen wat warmer in de lente en de zomer. Zo kan het in bijvoorbeeld Zuid-Holland 24 graden zijn en tegelijkertijd in Limburg 30 graden. Een Meivakantie in Limburg is dus perfect! Dat betekent trouwens ook dat het er in de winter vaak een stuk kouder kan zijn dan in de rest van Nederland. Terwijl het in Zuid-Holland bijvoorbeeld droog is kan het in Limburg dan op hetzelfde moment sneeuwen. Als je in de winter dus weer een keer sneeuw wil zien, kun je het beste kiezen voor een vakantie naar Zuid-Limburg. Ook als we spreken van een hittegolf is deze in Zuid-Limburg vaak het warmst.

Tijdens extreem warme temperaturen is het natuurlijk niet zo prettig om een wandeling te gaan maken. Gelukkig zal dat tijdens de Meivakantie nog niet van toepassing zijn. Mocht het toch erg warm zijn, kies dan eens voor een ritje op de scooter. Vergeet ook zeker niet om een petje op te zetten en je goed in te smeren. Ook kun je op die warme dagen natuurlijk kiezen voor een dagje naar het ‘strand’ of een zwembad. In Limburg heb je natuurlijk geen zee, maar je kunt er wel terecht voor diverse zandstrandjes aan het water of toffe zwembaden. Ook net over de grens in België kun je terecht bij diverse zwembaden. Welk weer het ook is, genieten van een heerlijke Meivakantie doe je natuurlijk in Limburg met een accommodatie van Natuurhuisje!