Meivakantie Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland is vanwege haar vele steden en dorpen veruit het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Buiten de vele verstedelijkte gebieden bestaat het landschap rondom elk vakantiehuis voornamelijk uit vlak polderlandschap, afgewisseld met waterpartijen zoals plassen, kanalen en kabbelende riviertjes. Vooral de Duin- en Bollenstreek is prachtig om te aanschouwen vanwege de weidse vergezichten over kleurrijke velden.

Lees meer over meivakantie Zuid-Holland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Meivakantie Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland is vanwege haar vele steden en dorpen veruit het dichtstbevolkte gebied van Nederland. Buiten de vele verstedelijkte gebieden bestaat het landschap rondom elk vakantiehuis voornamelijk uit vlak polderlandschap, afgewisseld met waterpartijen zoals plassen, kanalen en kabbelende riviertjes. Vooral de Duin- en Bollenstreek is prachtig om te aanschouwen vanwege de weidse vergezichten over kleurrijke velden. In de maand mei op vakantie gaan is dus zeker een goed idee wanneer je de drukte van de zomervakantie voor wilt zijn.

Een ander voordeel is dat het vaak goedkoper is om in mei op vakantie te gaan in plaats van in juli of augustus. Vaak is het ook in mei al mooi weer. Bij Natuurhuisje hebben we genoeg vakantiehuisjes beschikbaar voor tijdens de meivakantie. Natuurlijk kun je tijdens de meivakantie kiezen voor een locatie in de buurt van het strand. De ochtend beginnen met een strandwandeling is namelijk heerlijk ontspannend. Daarnaast kan iedereen zich op het strand ook nog eens prima vermaken. Uiteraard kun je ook eens kiezen voor een huisje direct aan het strand. Zo kun je vanuit de accommodatie genieten van een prachtig uitzicht over zee.

Ook vind je in zuid-holland een aantal mooie bossen en andere natuurgebieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Staelduinse bos? Hier kun je een aantal mooie spechten tegenkomen en daarnaast zitten er ook uilen! Combineer het met een wandeling of fietstocht door de duinen en je kunt genieten van een heerlijke dag in de natuur. Wist je dat je in zuid-holland ook uitstekend kunt winkelen? Denk bijvoorbeeld aan leuke steden als Zoetermeer, Den Haag, Rotterdam of Alphen aan den Rijn. Deze steden zijn stuk voor stuk perfect voor een dagje winkelen. Vergeet niet te genieten van een terrasje tijdens het winkelen!

Meer dan alleen water en duinen

Het noordwesten van Zuid-Holland wordt gekenmerkt door kilometerslange, kleurrijke bloembollenvelden waar onder andere tulpen, krokussen, narcissen en hyacinten worden geteeld. In de vele waterrijke natuurgebieden die de provincie kent, komen veel vogelsoorten voor. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Canadese gans, grauwe gans, knobbelzwaan, wilde eend en ekster. Ook reeën, hazen, fazanten en konijnen worden regelmatig gespot! Vanwege de vele waterwegen en uitgestrekte poldergebieden kent de provincie Zuid-Holland een groot netwerk van wandel-, fiets- en vaarroutes. Ideaal voor de actieve natuurliefhebber!

Wil je graag naar het bos tijdens jouw meivakantie in Zuid-Holland? Dan kun je kiezen uit een aantal mooie bossen. Denk bijvoorbeeld aan het Bieslandse Bos of het Haagse Bos. Ook het Bentwoud bij Zoetermeer is erg mooi om eens doorheen te wandelen of te fietsen. Zoals je ziet kun je je als natuurliefhebber dus volop vermaken in deze provincie. Of je nu van stranden, duinen of bossen houdt, in Zuid-Holland vind je het allemaal.

In Zuid-Holland is van alles te beleven!

In het Hollands Plassengebied, rondom Leiderdorp en de Kagerplassen, kunnen liefhebbers van watersport hun hart ophalen. Wie op zoek is naar vertier of een avondje uit kan terecht in één van de grotere steden. Rotterdam, Den Haag, Delft, Leiden of Dordrecht zijn relatief snel te bereiken vanuit elk vakantiehuisje. Je vindt hier volop vermaak op het gebied van winkelen, uitgaan, theaterbezoek of uit eten gaan. En wat te denken van het typisch Nederlandse molenlandschap bij Kinderdijk? Dit is ook zeker een bezoekje waard. Vanwege de vele waterwegen en uitgestrekte poldergebieden kent de provincie Zuid-Holland tevens een groot netwerk van wandel-, fiets- en vaarroutes. Ideaal voor de actieve natuurliefhebber! Of bezoek Hoek van Holland en ga wandelen over het strand en door de duinen, ideaal wanneer je wil even lekker wil uitwaaien.

Een vakantie in Zuid-Holland maak je natuurlijk echt compleet met de ideale accommodatie in de natuur. Zo kun je optimaal genieten van al het natuurschoon dat Zuid-Holland te bieden heeft. In een Natuurhuisje verblijf je er namelijk middenin! Op deze manier kun je direct na het ontbijt de deur uit stappen en op ontdekking gaan. Vele van onze vakantiehuisjes in Zuid-Holland bevinden zich in een natuurgebied. Je kunt dus rekenen op optimale rust, ruimte en privacy in een van onze accommodaties, ver weg van de toeristenmassa en het begane pad.

Hoe zit het met het weer in eigen land?

Het klimaat in Nederland kan het beste worden omschreven als wisselvallig. Ons eigen land beschikt over een gematigd zeeklimaat. Dat betekent voornamelijk dat we milde winters hebben en niet al te warme zomers. Toch verandert het weer de laatste jaren best wel wat. Zo krijgen we steeds vaker te maken met hittegolven en kan er in Februari ineens een pak sneeuw vallen. Tijdens deze hittegolven kan het dan in bijvoorbeeld Limburg wel zo’n 35 graden worden! Dit was bijvoorbeeld zo in Augustus 2020. De winter van 2020 / 2021 bleek ook ineens erg verrassend te zijn met een aantal dagen stevige nachtvorst waarbij temperaturen tot -14 werden gehaald. Dit was bijvoorbeeld het geval in Februari 2021. Ook lag er toen in onder andere Zuid-Holland en Zuid-Limburg een aardig pak sneeuw.

Als je dus op vakantie gaat in eigen land is het belangrijk om niet te veel van het weer te verwachten. Vaak zijn de lente en de zomer zeer geschikt voor een heerlijke vakantie. Ook de nazomer kent vaak nog veel mooie dagen. Natuurlijk heeft ieder seizoen ook zo zijn eigen charme. Het ene jaar kennen we een prachtige herfst met veel zon en niet al te veel neerslag, terwijl het een ander jaar regenachtig en koud kan zijn. In Zuid-Holland is het in de zomer fijn dat je vaak te maken hebt met een verkoeling vanuit de zee. Wil je echt goed op de hoogte zijn van het weer? Bekijk dan regelmatig je weer app of het weerbericht en boek bijvoorbeeld eens een bungalow tijdens jouw meivakantie in Zuid-Holland.