Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Midweek weg Zeeland

De Zeeuwse kustlijnen met aanlokkelijke stranden, de natuurgebieden vol wilde dieren, laarzenpaden, duingebieden en bossen. De provincie Zeeland is niet voor niets een trekpleister voor natuurliefhebbers en watersporters. Natuurvakantie in eigen land? Ontdek het trots van de Zeeuwen en boek een vakantiehuis in de natuur voor een heerlijke midweek weg naar Zeeland. 

Lees meer over midweek weg zeeland
Lees meer over:

Midweek weg Zeeland

De Zeeuwse kustlijnen met aanlokkelijke stranden, de natuurgebieden vol wilde dieren, laarzenpaden, duingebieden en bossen. De provincie Zeeland is niet voor niets een trekpleister voor natuurliefhebbers en watersporters. Natuurvakantie in eigen land? Ontdek het trots van de Zeeuwen en boek een vakantiehuis in de natuur voor een heerlijke midweek weg naar Zeeland.

Zeeuwse natuur

Waar het in grote steden zoals Middelburg en Goes bruist van de gezelligheid en cultuur, kun je in de gebieden er omheen jezelf onderdompelen in ruimte, rust en natuur. Zeeland staat bekend om haar stranden en deze vind je dan ook volop in de provincie. Kilometers lange strandwandelingen kun je maken van Vlissingen naar Zoutelande. Afwisseling vind je in de duinen en de nabijgelegen bossen. De Manteling van Walcheren is een bijzonder gebied om te verkennen, Van oudsher woonde van de 17e tot de 19e de Middelburgse elite er in het zomerseizoen. Tussen de bossen, duinen en rechte lanen vind je zo nu en dan nog parmantige huizen waar de elite zich terugtrokken. Het bijzondere aan dit gebied is dat er nergens anders in Europa zo dicht op de kust loofbomen groeien.

In het nabijgelegen duingebied Oranjezon vind je prachtige bossen waar reeën en damherten leven. Het is een leefgebied waar veel planten en dieren leven, waardoor je borstelbies, geelhartje, dwergzegge, melkkruid en dwergvlas kunt zien. Vogelliefhebbers kunnen in het Bokkegat in Noord-Beveland hun verrekijker tevoorschijn halen. Het is een waar toevluchtsoord voor vogels zoals de kluut en het visdiefje. Op Tholen, een regio in het oosten van Zeeland, vind je een polderlandschap omgeven door schorren en slikken. Deze wadplaten worden tweemaal per dag door het tij overstroomd en nodigt uit tot wandelingen. Onder de Westerschelde vind je het zuidelijkste eiland van Zeeland: Zeeuws-Vlaanderen. Aan de grens met België vind je een open weidelandschap en polders. De Margerathapolder is hier de plek voor vogelspotters. Diverse watervogels zijn hier zoekende naar hun eten.

Water provincie

Zeeland is een echte water provincie. Omgeven door water van de Noordzee is de provincie een walhalla voor watersporters. Wakeboarden, paragliden, kanoën, windsurfen, suppen, zeilen en kitesurfen zijn watersporten die mateloos populair zijn en waar je van beginner tot gevorderde je ei mee kwijt kunt. Schouwen-Duiveland is de regio voor een actieve natuurvakantie. Leer meer over de kracht van het water bij de Deltawerken en ontdek op Neeltje Jans hoe de zee werkt en welke dieren er nou eigenlijk leven. Het Veerse Meer kun je rondfietsen of per bootje verkennen. De vele stranden aan zowel het meer als de zee bieden het hele jaar door mogelijkheden voor heerlijke strandwandelingen en drankjes bij de strandtenten. Ontdek het brede strand van Vrouwenpolder of loop over de Grevelingen en de Brouwersdam die de zeearm van de Noordzee afsloot en verbaas je over de wateren die om je heen aan land slaan terwijl je over de dam loopt of fietst. De zuidelijke regio van ons land heeft de meeste zonuren en nodigt daardoor natuurliefhebbers meer dan uit om de bijzondere provincie aan de hand van wandel- en fietstochten te leren kennen.

Midweek weg naar Zeeland

Er valt voor de natuurliefhebber een hoop te ontdekken in het zuiden van ons land. Boek een midweek weg naar Zeeland en maak van een natuurhuisje jouw uitvalsbasis om vandaaruit de regio te verkennen.