Mindervalide bungalows

De vakantiehuizen in deze selectie zijn geschikt voor mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten en die willen genieten van een zorgeloze vakantie op een prachtige bestemming. De voor minder valide geschikte bungalows hebben bijvoorbeeld geen drempels of trappen of hebben juist een ruime opzet, waardoor iedereen prettig op vakantie kan gaan op een fantastische locatie die omgeven is door groen, rust en ruimte. Laat je verrassen door ons veelzijdige aanbod en geniet binnenkort midden in de natuur.

Lees meer over mindervalide-bungalows
Lees meer over:

Mindervalide bungalows

De vakantiehuizen in deze selectie zijn geschikt voor mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten en die willen genieten van een zorgeloze vakantie op een prachtige bestemming. De voor minder valide geschikte bungalows hebben bijvoorbeeld geen drempels of trappen of hebben juist een ruime opzet, waardoor iedereen prettig op vakantie kan gaan op een fantastische locatie die omgeven is door groen, rust en ruimte. Laat je verrassen door ons veelzijdige aanbod en geniet binnenkort midden in de natuur.

De natuur in Nederland is prachtig en dat maakt ons eigen land tot een geweldige vakantiebestemming. In deze selectie vind je een flink aantal vakantiehuizen die geschikt zijn voor mindervalide mensen en die omgeven zijn door groen en het beste dat de Nederlandse natuur te bieden heeft. Vermijd massale vakantieparken en kies voor een uniek vakantiehuis op een originele locatie in of dichtbij de natuur met uitzicht op het strand, bossen, weide, heide of water. Hier kun je pas echt genieten van rust en ruimte in een omgeving, waardoor huis even heel ver weg lijkt. Terwijl je misschien nog geen uur gereden hebt.

Vanaf het vakantiehuis kun je zo op pad gaan om de nabijgelegen natuurparken- en gebieden te verkennen. Dankzij de veelal verharde wegen door bossen en vlonderpaden over de heide kan iedereen op verkenningstocht in de frisse buitenlucht in de natuur gaan. Het fijne van deze huisjes is natuurlijk het feit dat ze over een mooie tuin of terras beschikken. Als je dit thuis niet hebt is het natuurlijk helemaal genieten geblazen zo midden in de natuur. In dat geval hoef je dus het huisje niet eens te verlaten. Onze mindervalide bungalows bevinden zich door heel Nederland en zelfs in de rest van Europa. Er zit dus voor ieder wat wils bij.

Geniet van de natuur in Europa

Het mooie aan deze selectie is dat je een fijn aanbod natuurhuisjes vindt op diverse prachtige locaties door heel Europa. Afhankelijk van hoe ver je wilt rijden, kunnen vakantiegangers in heel Europa zorgeloos genieten van een vakantie. Op slechts een paar uur rijden van Nederland kunnen jullie je al helemaal onderdompelen in de gastvrijheid van België, de diversiteit en het verfijnde van Frankrijk of la dolce vita van Italië. Rijd langs de diverse ruige kustlijnen, door de bergen en langs glooiende landbouwgronden en beboste gebieden en ontdek wat de Europese natuur het hele jaar door in petto heeft.

Geniet in het zuiden van Europa van het heerlijke mediterrane klimaat en de fantastische keuken of duik juist de bossen en glooiende gebieden van Duitsland in. Door de vele huizen in deze selectie heb je een breed scala aan opties voor jullie vakantie. Ook in eigen land kun je natuurlijk prima genieten van de mooie natuur. Een aantal mooie natuurgebieden in Nederland die zowel voor mindervaliden als overige vakantiegangers goed te doen zijn, zijn bijvoorbeeld: het Drents-Friese Wold, Weerribben-Wieden en het Drentsche Aa. Kies voor een wandelroute die geschikt is voor iedereen en dus beschikt over verharde paden voor een heerlijke wandeling.

Ervaar het gemak van een mindervalide bungalow en maak een wandeling

De vakantiehuizen zijn zo ingericht zodat het jullie aan niks hoeft te ontbreken. Het allerbelangrijkste is dat iedereen, van goed ter been tot mindervalide, kan genieten van een zorgeloze vakantie doordat alles gelijkvloers is en de huizen en belangrijkste faciliteiten een ruime opzet hebben. Omdat elk vakantiehuis op Natuurhuisje uniek is en niet gelegen is op massale vakantieparken is er niet één vast type vakantiehuis geschikt voor mindervaliden. Het mooie is dat je hierdoor heel veel uitzoek hebt aan diverse type huizen, faciliteiten, luxe extra’s en unieke locaties. Van een ruime opzet tot een sauna of privé zwembad. Het maakt dat jullie echt even weg zijn van thuis. Anderzijds is het wel aan te raden om elk huis ook los te evalueren en te bepalen of dit past bij wat jullie nodig hebben. Een kleine disclaimer, want Natuurhuisje wil dat iedereen in het vakantiegezelschap kan genieten van een aantal heerlijke dagen weg van de vaste routine van huis.

Meestal is het voor iedereen dus erg leuk om een wandeling te gaan maken. Ook mindervaliden kunnen dit vaak door mee te gaan met een scootmobiel of een rolstoel. Het is in dat geval dus wel belangrijk om een route uit te stippelen die niet over zandweggetjes, vochtige gebieden of ruige wegen gaat. Ook erg heuvelachtige gebieden zijn daarbij meestal niet handig. Gelukkig kun je online allerlei mooie routes vinden die voor iedereen geschikt zijn. Deze zijn zowel te betreden door mensen met een rolstoel als een rollator en natuurlijk overige voetgangers. De paden zijn vaak magisch en leiden door de mooiste natuurgebieden. Soms kom je hierbij dwars door het bos, maar dan over een een verhard pad, of langs de mooiste heidevelden.

Waar gaat de vakantie naartoe en hoe zit het met het weer?

Als je graag van zomerse temperaturen en het zonnetje geniet, kies je natuurlijk voor een warm land! Het mediterrane klimaat is in dat geval echt wat voor jou. Dit klimaat vind je in landen als Spanje, Italië en Frankrijk en dan met name aan het kustgebied. In Frankrijk vind je dat bijvoorbeeld in het zuidoosten, in de Provence-Alpes-Côte d'Azur. Ook in Spanje wordt gesproken over een mediterraan klimaat in de zuidkust. In Italië vind je dit heerlijke warme weer in het zuiden en aan de kustlijn. Dit klimaat wordt ook wel het Middellandse zeeklimaat genoemd. Het staat voor warme, droge zomers en milde winters. Dat maakt deze gebieden dus zeer geschikt om ook tijdens de winter te verblijven!

Natuurlijk hoeft het niet voor iedereen zonovergoten en warm te zijn. Als jullie kiezen voor een mindervalide bungalow om van de natuur te genieten bijvoorbeeld. In dat geval willen jullie gewoon lekker wandelen en genieten op het terras of in de tuin. Milde temperaturen zijn dan juist zeer aangenaam. Daarom is bijvoorbeeld Nederland ook zeer geschikt voor zo’n wandelvakantie. Ook België, Duitsland en Oostenrijk zijn wat dat betreft perfect. Houd in dat geval wel rekening met de heuvelachtige landschappen. Kies dan liever voor een gebied waar het wat vlakker is.