Mindervalide vakantiehuisje

Wie denkt dat er geen mindervalide vakantiehuisjes in de natuur zijn, heeft het goed mis. Natuur heeft een rustgevend effect op iedereen, ook voor mindervaliden kan het lekker zijn om eens te ontsnappen aan hun dagelijkse sleur en omgeving. Een huisje dat geschikt is voor mindervaliden kan zich kenmerken door bijvoorbeeld een aangepast toilet en een aangepaste douche. Vaak zijn er meerdere slaapkamers te vinden op de benedenverdieping.

Lees meer over mindervalide vakantiehuisje
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Mindervalide vakantiehuisje

Ook voor mindervaliden zijn er geschikte vakantiehuisjes in de natuur. Natuur heeft een rustgevend effect op iedereen, ook voor mindervaliden kan het lekker zijn om eens te ontsnappen aan hun dagelijkse sleur en omgeving. Een huisje dat geschikt is voor mindervaliden kan zich kenmerken door bijvoorbeeld een aangepast toilet en een aangepaste douche. Vaak zijn er meerdere slaapkamers te vinden op de benedenverdieping.

Lekker de natuur in met een rolstoel is gelukkig zeer goed mogelijk. In veel natuurgebieden zijn namelijk rolstoelvriendelijke wandelpaden te vinden. Je herkent de gebieden door een blauw symbooltje met een persoon op een rolstoel. Vaak is bij de lokale informatiepunten informatie te vinden over de lengte van de wandelpaden en in sommige gevallen kun je zelfs kiezen voor begeleide wandelingen. Voor meer informatie over wandelpaden kun je terecht bij de KNBLO. Dit is de grootste wandelorganisatie in Nederland. Naast wandelpaden zijn er vaak ook meer specifieke activiteiten te boeken voor mindervaliden. Denk hierbij aan paardrijtochten onder begeleiding.

Het fijne van onze Natuurhuisjes is sowieso het feit dat ze midden in de natuur staan. Natuurlijk hebben we hierbij rekening gehouden met speciale behoeften van mindervalide mensen. Een bungalow is hier bijvoorbeeld perfect geschikt voor! Vaak zit alles erop en eraan, maar dat kun je natuurlijk helemaal zelf uitkiezen. Bij het huisje vind je de omschrijving en een aantal foto’s, dus je kunt precies zien in wat voor huisje je gaat verblijven. Wil je bijvoorbeeld een grote, fijne tuin? Dan selecteer je natuurlijk huisjes met tuin! Misschien wil je zelfs wel een jacuzzi, een sauna of een infraroodsauna? Bij ons is het allemaal mogelijk. Laat je verrassen door ons veelzijdige aanbod en wie weet geniet jij binnenkort van een heerlijke vakantie.

Ontdek de natuur in Nederland of België

Vanuit een natuurhuisje heb je een groot voordeel. Je kunt zo met je rolstoel de natuur in. Een nadeel kan zijn dat je vaak niet in de buurt bent van veel voorzieningen. Maar zeker in Nederland en België hoeft dit helemaal geen probleem te zijn. Je kunt hier eenvoudig de natuur ontdekken vanuit een vakantiehuisje en vaak zijn er in de buurt supermarkten of andere winkels te vinden. De natuur in zowel Nederland als de rest van Europa is prachtig! We laten je hierbij alvast kennis maken met een aantal mooie plekjes die ook geschikt zijn voor mindervaliden.

Wat dacht je van het prachtige natuurgebied 't Ommetje Bergherbos? Dit gebied bevindt zich in Bergherbos in het mooie Gelderland. Hier kun je eindeloos struinen door de akkers. Het gebied is in beheer van Natuurmonumenten en beschikt over halfverharde paden. Als je begint bij Uitspanning ‘t Peeske is alles geheel rolstoeltoegankelijk. Ook is er een speeltuin, genaamd Speelnatuur van OERRR waar ook kinderen met een beperking kunnen spelen. Er is hier dus aan iedereen gedacht! Gelukkig zijn er bij onze buren in België ook genoeg wandelpaden voor mindervaliden te vinden. Hierbij een paar op een rijtje: Hageven in Neerpelt, Landschap de Liereman in Oud-Turnhout en Het Vinne in Zoutleeuw.

Je hoeft je geen moment te vervelen

Tegenwoordig zijn er in Europa steeds meer vakantiehuisjes voor mindervaliden te vinden. In deze vakantiehuisjes kun je ondanks je handicap wel gewoon vakantie vieren. Niet meer dan logisch vandaag de dag! Vanuit zo’n vakantiehuisje kun je dan ook allerlei activiteiten plannen. Iets dat altijd in de smaak valt, is het maken van een boottochtje. Er kan gekozen worden voor een rondvaartboot of je kunt zelf een boot huren. Laat je van tevoren goed informeren om te weten wat er allemaal mogelijk is. Op sommige stranden is het ook mogelijk om met de rolstoel te komen. Dat is wel zo fijn, omdat je dan helemaal tot het water kan komen en dus ook van het water kan genieten.

Buiten het feit dat je natuurlijk de omgeving lekker kan gaan verkennen, kan er nog veel meer gedaan worden. Er is vaak een parkeerplaats voor mindervaliden en bij sommige parken worden er ook scootmobiels of rolstoelen verhuurd of aangeboden. Denk ook zeker eens aan een dagje naar een museum! Wat dacht je van het mooie Rijksmuseum in Amsterdam? Mocht je zelf op zoek zijn naar een rolstoelvriendelijk vakantiehuisje, kijk dan eens rond tussen onze natuurhuisjes.

Het Europese klimaat

Of je nu mindervalide bent of niet, het weer is altijd handig om te weten. Natuurlijk varieert het altijd weer, maar hierbij geven je alvast een kleine indruk van het Europese klimaat. Het weer in Europa is natuurlijk ontzettend gevarieerd. Denk maar eens aan hoe het weer in Nederland kan zijn en hoe het weer op hetzelfde moment bijvoorbeeld in Spanje is. Het klimaat wordt voornamelijk bepaald door de omliggende zeeën en het gebergte. Er wordt onder andere gesproken over een poolklimaat, landklimaat, gematigd klimaat, mediterraan klimaat en zeeklimaat. In Nederland spreekt men over een gematigd zeeklimaat. Dat betekent milde winters en gematigde tot warme zomers. Ook betekent dit weinig temperatuurverschil tussen de winter en de zomer. Toch zijn de seizoenen wel duidelijk merkbaar qua temperatuur.

Wil je genieten van een heerlijke zonvakantie, waarbij je geniet van aangename temperaturen? Dan kies je het beste voor een vakantie in Zuid-Europa, waar gesproken wordt van een mediterraan klimaat. Dit klimaat geldt voor landen rond de middellandse zee. De zomers zijn er erg warm en droog en de winters vrij mild, maar wel nat. In sommige gebieden betekent dit dat je er ook prima kunt overwinteren! Ga je liever op een sneeuwvakantie? Dan kies je natuurlijk voor een land als Oostenrijk of Italië. Eigenlijk maakt het weer niet zoveel uit als je kiest voor een Natuurhuisje. Onze mindervalide vakantiehuisjes zijn zo fijn dat je er met slecht weer ook helemaal goed zit.