Mini camping

Mini camping

Lees meer over Mini camping

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Mini camping

Kies deze vakantie eens voor een verblijf op een mini camping van Natuurhuisje! Als je zin hebt om naar de camping te gaan, maar je hebt geen zin in veel mensen om je heen, dan is een minicamping perfect voor jou. Vooral als je je graag midden in de natuur bevindt en volop tot rust wil komen, zijn onze accommodaties een uitkomst. Daarnaast maakt ook de locatie niet uit. Of je nu in Nederland blijft of lekker naar een warm land gaat, er is altijd wel wat te beleven. 

Ook België is ontzettend leuk om een keer mee te maken door te verblijven op zo’n camping. Laten we eerst even voorop stellen dat een minicamping van Natuurhuisje niets lijkt op een standaard camping. Er staan sowieso nooit veel accommodaties en daarnaast staan ze ook nog eens ver uit elkaar. Je zit dus niet op elkaars lip en zal geen last hebben van herrie van de buren. Toch is het perfect voor gezinnen met kinderen. Tijdens het ontdekken van de camping kun je namelijk wel gezellig een praatje maken en natuurlijk nieuwe vriendjes leren kennen! De mini campings die wij aanbieden bevinden zich tevens door het hele land, dus kijk gerust even naar het aanbod. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vakantie naar Kroatië, Roemenië of Italië? De accommodaties variëren van safaritenten tot glamping tenten. Ook een verblijf in een yurt is natuurlijk zeer bijzonder en uniek te noemen. Waar kies jij voor tijdens jullie volgende verblijf op een mini camping? 

Geniet van de natuur in Toscane

Als je nog niet zeker weet waar je naartoe wilt, is Italië sowieso een goed idee! Vooral Toscane is prachtig en hier vind je dan ook een aantal geweldige minicampings. Maar waarom is het verstandig om als natuurliefhebber voor Toscane te gaan? Dat komt omdat de natuur en landschappen in Toscane oogverblindend mooi zijn! Het landschap van Toscane staat bekend om de vele heuvels, maar er valt hier nog veel meer te verkennen. In de 120 natuurreservaten die Toscane rijk is, vind je talloze flora en fauna, met veel olijfbomen, dennenbossen, moerassen en vogels bijvoorbeeld. Natuurliefhebbers kunnen hier dus echt hun hart ophalen in de natuur, onder het genot van een lange wandeling of fietstocht! Over het algemeen komen er vooral drie boomsoorten voor in Toscane: de wingerd, de olijfboom en de cipres. Je zult deze bomen dan ook overal tegenkomen wanneer je hier op vakantie bent.

Of ontdek natuurpark Sjeverni Velebit in Kroatië

Ook in Kroatië vind je diverse mogelijkheden om te gaan kamperen. Wanneer je kiest voor een mini camping in dit prachtige land, mag een bezoekje aan Sjeverni Velebit absoluut niet ontbreken. Dit is namelijk het grootste natuurpark van Kroatië en bevindt zich in Velebit. Het park is maar liefst 2200 vierkante kilometer groot en bestaat uit een beschermd gebied van 109 vierkante kilometer. In dat gebied hebben ondere andere beren, wolven en lynxen hun thuis gevonden. Het Sjeverni Velebit bestaat uit een aantal gebieden, waaronder het Rožanski gebied. Dat is een vrij wild gebied waarbij veel plekken niet door mensen bezocht worden. Je kunt hier dus echt op ontdekkingstocht gaan. Zorg er wel voor dat je niet te ver afdwaalt en blijf zoveel mogelijk op de paden. 

Je vindt in dit natuurpark uiteraard diverse wandelpaden, waaronder het Premužić pad. Deze is maar liefst 57 kilometer land en leidt je door het mooiste gedeelte van het park. Terwijl je deze bewandelt geniet je van prachtige uitzichten over onder andere de zee, eilanden en het park zelf. Dit park is geschikt voor zowel ervaren als onervaren wandelaars, aangezien het een goed begaanbaar pad is. Ook vind je er weinig hoogteverschillen. Wil je dit prachtige natuurpark eens goed gaan ontdekken? Dan is het Premužić pad zeer geschikt voor jou. 

Het hele gezin zal zich geen moment vervelen

Waar je ook naartoe gaat deze vakantie, er is door heel Europa altijd wel wat te beleven! Wat dacht je bijvoorbeeld van een mini camping aan het water? Of het nu een rivier of de zee is, je kunt er zeker van zijn dat iedereen zich zal vermaken. Waar in Europa je ook bent, overal om je heen vind je wel plassen, meren, rivieren of zeeën. Het leuke daarvan is dat je er natuurlijk volop actief bezig kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan surfen, duiken, suppen of zeilen. Ook flyboarden is erg leuk om een keer te proberen. Voor de echte avonturiers kun je ook altijd nog denken aan parasailing of waterskiën. 

Met de kleintjes is het ook leuk om een keer een waterfiets te huren en met z’n allen het water op te gaan. Wat ook erg leuk is met het gezin is om te gaan kanovaren. Je kunt vaak kiezen uit diverse tochten die van makkelijk tot moeilijk variëren en waarbij je ook kan kiezen voor mild tot zeer avontuurlijk. Daarnaast hoef je ook niet bang te zijn dat je vakantie in het water valt. Bij slecht weer kun je prima binnen blijven in jouw accommodatie. Het kan namelijk ook heel erg gezellig zijn om gewoon lekker spelletjes met elkaar te spelen of om gewoon even lekker helemaal niks te doen. 

Het weer tijdens jouw verblijf op een minicamping in Europa

Het klimaat in Europa is natuurlijk ontzettend gevarieerd. Denk maar eens aan hoe het weer in Nederland kan zijn en hoe het weer op hetzelfde moment bijvoorbeeld in Spanje is. Het klimaat wordt voornamelijk bepaald door de omliggende zeeën en het gebergte. Er wordt onder andere gesproken over een poolklimaat, landklimaat, gematigd klimaat, mediterraan klimaat en zeeklimaat. In Nederland spreekt men over een gematigd zeeklimaat. Dat betekent milde winters en gematigde tot warme zomers. Ook betekent dit weinig temperatuurverschil tussen de winter en de zomer. Toch zijn de seizoenen wel duidelijk merkbaar qua temperatuur. 

Wil je genieten van een heerlijke zonvakantie met aangename temperaturen? Dan kies je het beste voor een vakantie in Zuid-Europa, waar gesproken wordt van een mediterraan klimaat. Dit klimaat geldt voor landen rond de middellandse zee. De zomers zijn er erg warm en droog en de winters vrij mild, maar wel nat. In sommige gebieden betekent dit dat je er ook prima kunt overwinteren! Ga je liever op een sneeuw- of skivakantie? Dan kies je natuurlijk voor een land als Oostenrijk of Italië.