Vakantiehuizen Boschplaat

De Boschplaat is sinds 1970 een Europees natuurreservaat (eerste van Nederland, twaalfde van Europa) van 4400 hectare groot in het oosten van Terschelling. Samen met de Waddenzee en de Noordvaarder is het in 2009 uitgeroepen door UNESCO als werelderfgoed, dit door de rol het speelt als rust en broedplaats voor de duizenden vogels. 
Lees meer over vakantiehuizen in Boschplaat

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vind hier een geschikt vakantiehuis nabij het Dwingelderveld. Keuze uit prachtig gelegen vakantiehuizen in en nabij nationaal park Dwingelderveld. Dit Nationale Park vormt een natuurterrein dat een mooi beeld geeft van het oude Drentse esdorpen landschap. Het bestaat uit heidegebieden, graslanden, akkers, open stuifzand en bossen. Met name de vochtige heidevelden met daarin voedselarme plassen hebben een grote natuurwaarde en is één van de weinige plekken in Europa waar u dit type habitat nog terug kunt vinden.

Het Dwingelderveld is opgedeeld in een aantal deelgebieden, namelijk: boswachterij Dwingeloo, het Lheebroekerzand en de Anserdennen. De boswachterij bestaat voornamelijk uit bossen die zijn aangelegd zijn rond 1900, afgewisseld met kleine stukken stuifzand. Het Lheebroekerzand is een stuifzandgebied met bos en veel jeneverbessen, dit is een zeldzame plantensoort in Nederland. De Anserdennen bestaat ui een heuvelachtige gedeelte met voornamelijk gemengd bos. Voor excusies in het Nationale Park kunt u terecht bij Natuurmonumenten of Staatsbosbeheer. Wanneer u op zoek bent naar een vakantiehuis Dwingelderveld dan kunt u contact opnemen met Natuurhuisje. Wij helpen u graag verder op weg dit natuurgebied eens met eigen ogen te aanschouwen!