Vakantiehuizen Dümmer

Het natuurpark Dümmer (Duits: Naturpark Dümmer) ligt in het Nedersaksische  district van Diepholz en Vechta en het Noord Rijn-Westfaalsedistrict van Minden-Lübbecke. Het is ongeveer 34 kilometer ten noordoosten van Osnabrück en ligt tussen Diepholz en Bohmte, Bersenbrück en Rahden gelegen.

Het bijna 500 vierkante kilometer grote natuurgebied bezit met zijn uitgestrekte hoogveen en heidevelden over een unieke flora en fauna. 

Kraanvogels in Dümmer

Het natuurpark Dümmer en het Dümmer meer in het bijzonder zijn een foerageer-en rustplaats voor veel trekvogels. Het uitgebreide hoogveen zorgt voor  unieke flora en fauna. De grond is hierdoor ook erg vruchtbaar. Dit is terug te zien in de vondsten uit  de steentijd, die aangeven dat er mensen gebruik maakten van de vruchtbare grond in deze omgeving.

Het zijn vooral de perifere- en overgangszones aan de Dümmer, welke zo ongelooflijk veel  zeldzame water- en weidevogels aantrekken. Hier broeden grutto’s,  watersnip, kemphaan en grasmussen. De grauwe ganzen, wintertalingen, zaagbekken en goudplevieren  trekken hier in grote getale door. Dit is prachtig te zien vanaf de uitkijktorens die in het gebied te vinden zijn.Van half oktober tot begin december kunnen hier de duizenden kraanvogels worden waargenomen.

Molen

De meer dan 300 jaar oude molen gelegen aan de “straat van de molens”  is het oudste molen type in heel Europa. De voormalige Gutsmühle van het landgoed Hüffe werd in 1868 herbouwd en gerenoveerd om vervolgens zijn plek te vinden in Oppenwehe.

Lees meer over vakantiehuizen in Dümmer

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Het natuurpark Dümmer (Duits: Naturpark Dümmer) ligt in het Nedersaksische district van Diepholz en Vechta en het Noord Rijn-Westfaalsedistrict van Minden-Lübbecke. Het is ongeveer 34 kilometer ten noordoosten van Osnabrück en ligt tussen Diepholz en Bohmte, Bersenbrück en Rahden gelegen.

Het bijna 500 vierkante kilometer grote natuurgebied bezit met zijn uitgestrekte hoogveen en heidevelden over een unieke flora en fauna.

Kraanvogels in Dümmer

Het natuurpark Dümmer en het Dümmer meer in het bijzonder zijn een foerageer-en rustplaats voor veel trekvogels. Het uitgebreide hoogveen zorgt voor unieke flora en fauna. De grond is hierdoor ook erg vruchtbaar. Dit is terug te zien in de vondsten uit de steentijd, die aangeven dat er mensen gebruik maakten van de vruchtbare grond in deze omgeving.

Het zijn vooral de perifere- en overgangszones aan de Dümmer, welke zo ongelooflijk veel zeldzame water- en weidevogels aantrekken. Hier broeden grutto’s, watersnip, kemphaan en grasmussen. De grauwe ganzen, wintertalingen, zaagbekken en goudplevieren trekken hier in grote getale door. Dit is prachtig te zien vanaf de uitkijktorens die in het gebied te vinden zijn.Van half oktober tot begin december kunnen hier de duizenden kraanvogels worden waargenomen.

Molen

De meer dan 300 jaar oude molen gelegen aan de “straat van de molens” is het oudste molen type in heel Europa. De voormalige Gutsmühle van het landgoed Hüffe werd in 1868 herbouwd en gerenoveerd om vervolgens zijn plek te vinden in Oppenwehe.

Stemweder berg

In het zuidoosten van het natuurpark Dümmer ligt de Stemweder berg . Het prachtige landschap rondom de Stemweder berg wordt gevormd door beukenbossen waar ook bosbessen, veenbessen, heide en kastanje in terug te vinden zijn. In deze bossen leven onder andere dassen en vossen. Maar ook vogels als; buizerds, haviken, rode wouwen en verschillende spechten voelen zich thuis op de Stemweder berg.