Vakantiehuizen Elm-Lappwald

Het natuurpark Elm Lappwald is een park gelegen in het zuiden oosten van Braunschweig, Nedersaksen. Het gebied van het natuurpark Elm Lappwald heeft een oppervlakte van ongeveer 450 km ².  Elm Lappwald is opgericht in 1977 door de graafschappen van Helmstedt, Wolfenbüttel en Braunschweig. Ondertussen valt Natuurpark Elm Lappwald onder de lijst van UNESCO.
Lees meer over vakantiehuizen in Elm-Lappwald

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Het natuurpark Elm Lappwald is een park gelegen in het zuiden oosten van Braunschweig, Nedersaksen. Het gebied van het natuurpark Elm Lappwald heeft een oppervlakte van ongeveer 450 km ². Elm Lappwald is opgericht in 1977 door de graafschappen van Helmstedt, Wolfenbüttel en Braunschweig. Ondertussen valt Natuurpark Elm Lappwald onder de lijst van UNESCO.

Het gebied van Elm Lappwald omvat niet alleen de twee grote bossen van Elms en Lappwald, maar ook kleinere zoals de Eiz, Elz en Dorm. Dit geldt ook voor de aangrenzende bosgebieden in Saksen-Anhalt, waaronder de Flechtinger kam.

Landschap

Het landschap in dit natuurpark wordt medeveroorzaakt door de rijke historie die Elm Lappwald rijk is. Eén van kenmerkende eigenschappen van het landschap zijn de overgebleven hunebedden en megalietheuvels. Het park is dus een goede bestemming voor mensen die geïnteresseerd zijn in de historie van de omgeving.

Flora en Fauna

De Elm wordt als het grootste en mooiste beukenbos in Noord-Duitsland beschouwd. In het park zijn verschillende habitattype terug te vinden. Zo zijn er naast de prachtige bossen ook plekken met heide, rivieren, moerassen en uitgestrekte graslanden.

Er komen meer dan 800 plantensoorten voor in Elm Lappwald, waarvan meer dan 10 procent worden beschouwd als bedreigd. Ook veel vogels, zoogdieren en amfibieën voelen zicht thuis in de habitat van dit natuurpark. Het Reitlingstal in de Elm en het Brunnental in het Lappwald worden door velen als idyllisch beschouwd, door het prachtige landschap.

De Elm
De Elm is met 323 meter het hoogste punt van de omgeving. In de omgeving van de Elm zijn nog een aantal kleine maar zeer steile bergjes te vinden.