Vakantiehuizen Lahn-Dill bergland

Het natuurpark het Lahn-Dill-Bergland is ontstaan op 24 September 2007. Het is het elfde natuurpark in Hessen en heeft een oppervlakte van ruim 87.000 hectare. Het natuurpark is een teken van de Berg regio in het westen van Centraal-Hessen. De naam van het Lahn-Dill-Bergland kent zijn oorsprong van de rivieren Lahn en Dill. Het Lahn-Dill-Bergland bestaat voornamelijk uit de natuurgebieden van het Westerwald en het Rothaargebergte. De hier aanwezende geologische kenmerken  hebben het cultuurlandschap in de afgelopen eeuwen gevormd. 

Lees meer over vakantiehuizen in Lahn-Dill bergland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Het natuurpark het Lahn-Dill-Bergland is ontstaan op 24 September 2007. Het is het elfde natuurpark in Hessen en heeft een oppervlakte van ruim 87.000 hectare. Het natuurpark is een teken van de Berg regio in het westen van Centraal-Hessen. De naam van het Lahn-Dill-Bergland kent zijn oorsprong van de rivieren Lahn en Dill. Het Lahn-Dill-Bergland bestaat voornamelijk uit de natuurgebieden van het Westerwald en het Rothaargebergte. De hier aanwezende geologische kenmerken hebben het cultuurlandschap in de afgelopen eeuwen gevormd.

Het landschap van het Lahn-Dill bergland bestaat uit een netwerk van semi-natuurlijke beken, diepe V-vormige valleien, grote verschillen in reliëf met een sterk wisselende geologische ondergrond. Deze karakteristieke en natuurlijke omgeving van het Lahn-Dill-Bergland vormen een habitat voor zeldzame planten en een prachtige verscheidenheid aan diersoorten.Vvandaag de dag bestaat het natuurgebied uit 56% loof-en naaldbossen, 22% grasland en 16% bouwland.

Flora

Het landschap van het natuurgebied wordt gedomineerd door veel bossen en uitgestrekte weilanden met een verscheidenheid aan bloemen en kruiden. De diversiteit van de vegetatie varieert van haver gras, struik heide en kruiden zoals St. John's vrouwenmantel en arnica. Daarnaast komen er een aantal zeldzame planten voor, zoals moeras klaver en katoen gras.

Fauna

Naast de indrukwekkende diversiteit aan flora, biedt het park een unieke verscheidenheid aan fauna. In de beukenbossen roffelen spechten, trekken rode wouwen over de boomtoppen in cirkels en broedt de zeldzame zwarte ooievaar. In de schemering kunnen ook vleermuizen worden waargenomen, ongeveer 15 verschillende soorten vleermuizen zijn te vinden in het natuurpark. Overdag bevolken naast de vele vogels ook veel verschillende soorten vlinders de weilanden en bosranden.