Vakantiehuizen Lüneburger Heide

 De Lüneburger Heide is een groot gebied van heide  en bos in het noordoostelijke deel van de deelstaat Nedersaksen. Het maakt deel uit van het achterland van de steden Hamburg, Hannover en Bremen en is vernoemd naar de stad Lüneburg. Het grootste deel van het gebied is een beschermd natuurgebied.

Heidschnucke

De Lüneburger Heide beschikt over uitgestrekte gebieden van heide, welke tot ongeveer 1800 kenmerkend waren voor het grootste deel van het Noord-Duitse platteland, maar sindsdien zijn deze heidevelden in andere gebieden verdwenen. De resterende gebieden van heide worden vrijgehouden van andere begroeiing.  Dit wordt voornamelijk gedaan door behulp van begrazing, met name door een Noord-Duits schapenras genaamd de Heidschnucke.

Bossen van de Lüneburger Heide

Het grootste deel (ongeveer 58 procent) van het natuurreservaat Lüneburger Heide bestaat uit bossen, voornamelijk dennenbossen. Deze werden geplant in de tweede helft van de 19e eeuw op voormalig heide en stuifzandgebied. In sommige gevallen zijn de duinen op een natuurlijke manier weer begroeid geraakt, vaak ook door dennenbomen.

Fauna

Lees meer over vakantiehuizen in Lüneburger Heide