Vakantiehuizen Nationaal Park Hamburgse Waddenzee

Het Nationaal Park Hamburgse Waddenzee bevindt zich in Noord-Duitsland.  Het Nationaal Park biedt ongerepte natuur die jaarlijks miljoenen mensen aantrekt: wandelingen over de kwelders, een duik nemen in de zee, wadlopen en vogels kijken. Het Nationaal Park Hamburgse Waddenzee is met zijn 13.750 hectare één van de kleinste van de drie nationale Waddenzee parken. De Nederlandse en Deense waddengebieden hebben nog een groter oppervlakte. 

Lees meer over vakantiehuizen in Nationaal Park Hamburgse Waddenzee

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Het Nationaal Park Hamburgse Waddenzee bevindt zich in Noord-Duitsland. Het Nationaal Park biedt ongerepte natuur die jaarlijks miljoenen mensen aantrekt: wandelingen over de kwelders, een duik nemen in de zee, wadlopen en vogels kijken. Het Nationaal Park Hamburgse Waddenzee is met zijn 13.750 hectare één van de kleinste van de drie nationale Waddenzee parken. De Nederlandse en Deense waddengebieden hebben nog een groter oppervlakte.

Aan de kust van Neder-Saksen, direct gelegen aan deElbe- monding bij Cuxhaven, bepalen drie eilanden het landschapsbeeld van het Nationaal Park. Het door ongeveer 40 mensen bewoonde eiland "Neuwerk", het barrière-eiland "Scharhörn" en het kunstmatige eiland "Nigehörn".

Duizenden steltlopers

Het waddengebied is van internationaal belang voor honderdduizenden steltlopers. Deze steltlopers doen het waddengebied aan tijdens hun trektochten naar het zuiden (najaar) en noorden (voorjaar). Wanneer je de steltlopers op het wad eens goed bestudeerd zul je een grote diversiteit aan soorten tegen komen. Soorten die je in ieder geval kunt waarnemen zijn: rosse grutto, goudplevier, zilverplevier, bontbekplevier en bonte strandloper.

Zeldzame steltlopers

Wanneer je tijdens het bestuderen van de grote groepen steltlopers goed op let, heb je zo maar kans op het vinden van een zeldzame steltoper. Een aantal soorten zeldzame steltlopers dat het gebied wel eens aan doen zijn: breedbekstrandloper, poelruiter en terekruiter.