Vakantiehuizen Nationaal park Sierra Nevada

 In 1999 is het bijna 86.000 hectare grote gebied uitgeroepen tot nationaal park, het grootste van Spanje. Het is gelegen in zuidoost Spanje en bestaat voornamelijk uit bergen, bossen, rivieren en meren. 

Lees meer over vakantiehuizen in Nationaal park Sierra Nevada
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

In 1999 is het bijna 86.000 hectare grote gebied uitgeroepen tot nationaal park, het grootste van Spanje. Het is gelegen in zuidoost Spanje en bestaat voornamelijk uit bergen, bossen, rivieren en meren.

De hoogste piek van Spanje ligt ook in het park met 3479 meter, er kan in de winter dan ook sneeuw liggen. Zelfs zo veel dat er bergen zijn waar in de winter geskied wordt er zelfs een wereld kampioenschap is gehouden. Vanaf de hoge bergen heeft u een prachtig uitzicht over het hele gebied, Granada en op heldere dagen zelfs Marokko aan de overkant van de Mediterrane zee. Als u een makkelijk overzicht wil van de vegetatie kunt u een van de botanische tuinen in de omgeving van het park bezoeken.

Populatie van de ibex

Een van de kenmerkende beesten in het gebied is de ibex, en met een populatie van 15000 is de kans groot dat u er een te zien krijgt als u in de hoge bergen gaat wandelen. Verder zitten er ook dassen, konijnen en de wilde kat.

Rijke flora

Tijdens de ijstijd is hebben de bergen gediend als een warmere toevlucht waar vele soorten zich verder hebben ontwikkelt. Sierra Nevada is een zeer rijk flora gebied met 2100 soorten beschreven waarvan ruim 60 alleen in dit gebied voorkomen (endemisch). Plantago nivalis is de bekendste endemische plant, een weegbree soort die stervormig groeit en zeer behaard is tegen de extreme temperaturen, hierdoor heeft hij zijn Spaanse naam “La Estrella de las nieves” (sneeuwster) te danken. Er groeien planten als de kuifhyacint, paarse morgenster, gaspeldoorn en rozemarijn. Doordat er wel 20 pieken boven de 3000 meter zijn is de diversiteit aan Alpen flora zeer groot, deze soorten moeten bestand zijn voor de temperatuurextremen, soms wel tot min 35 graden!

Roofvogels

De oehoe, steenuil, steenarend, havikarend en zeldzame kleine torenvalk zijn zwevende jagers die in de thermiek rond de bergen uren voort kunnen glijden zonder enige moeite. Ook anders soorten als de rode patrijs, alpenkraai, ortolaan, rotszwaluw en cilgors komen in het gebied voor.