Vakantiehuizen Natuurpark Beverin

In centraal Zwitserland ligt het Grisons canton, thuis van het 373 km2 grote park. De hoogste berg, de Piz Beverin, is 2998 meter en door de centrale ligging domineert deze het landschap. Het is relatief nieuw park, in 2012 heeft is het als natuurpark van nationaal belang erkend.

Lees meer over vakantiehuizen in Natuurpark Beverin

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

In centraal Zwitserland ligt het Grisons canton, thuis van het 373 km****2 grote park. De hoogste berg, de Piz Beverin, is 2998 meter en door de centrale ligging domineert deze het landschap. Het is relatief nieuw park, in 2012 heeft is het als natuurpark van nationaal belang erkend.

Een park, twee culturen en drie valleien. De Retoromanen en de Walser zijn twee volkeren die er leven. De dorpjes worden goed onderhouden, het cultuurlandschap wordt in stand gehouden door een combinatie van oude gewoontes en kennis en moderne landbouwtechnieken. De kerk van St. Martin is zeker de moeite waard. Een wereldwijd uniek verschijnsel, een 12de eeuws handgeschilderd houten plafond is hier te bezichtigen.

In het park is een project bezig om duurzame inkomsten uit het park te verkrijgen om het te kunnen onderhouden en beschermen. Ook is er voor de lokale bevolking aandacht om te zorgen dat zij hier ook nog een bestaan kunnen hebben.

Flora en Fauna

In hoge ruige pieken schuilt de steenbok . Vooral rond de piek Beverin zijn deze zeer goede klimmers te zien. Van kale stenen pieken, lager komt er meer vegetatie, de heldere gletsjermeren weerspiegelen de bergtoppen. Rond de meertjes zijn soms krokussen te vinden, verder omlaag tot de boomgrens is bereikt. Uitgestrekte sparrenbossen die lager gelegen de flanken bedenken met loofbossen. Weides en graslanden zijn bijna op elke hoogte te vinden. Planten als de bergroos, adderwortel, grote pimpernel, dagkoekoeksbloem en wit vetkruid zijn te vinden.

Van kleine eikelmuisjes, eekhoorns, Alpenmarmotten tot majestueuze ibexen, edelherten en vossen zijn in het park waar te nemen. Vogels zoals de steenarend, rotszwaluw, bergfluiter, zwarte wouw, zwarte specht, grauwe klauwier en rotslijster zijn ook waargenomen. Als de graslanden in bloei komen is er een prachtig kleurenpalet waar vele insecten op af komen, dan kunt u vlinders komen kijken, krekels horen zingen en het gezoem van de vele bijen, hommels en andere vliegen horen.