Vakantiehuizen Natuurpark Doubs

Op de grens met Frankrijk geeft de Doubs rivier het park zijn naam. Dit 380 km2 grote park heeft in het zuiden nog de Freibergen en is bedekt met bossen en weilanden. In 1999 is het gebied verklaard tot natuurpark.

Lees meer over vakantiehuizen in Natuurpark Doubs

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Op de grens met Frankrijk geeft de Doubs rivier het park zijn naam. Dit 380 km****2 grote park heeft in het zuiden nog de Freibergen en is bedekt met bossen en weilanden. In 1999 is het gebied verklaard tot natuurpark.

De Doubs is een rivier waar sommige stukken ideaal zijn voor kantochten terwijl op andere plekken een prachtige waterval te zien is. De stenen muurtjes die het mozaïek patroon versterken zijn van de oorspronkelijke agrarische activiteiten. Doordat er weinig hoogteverschillen zijn is het een mooi gebied voor wandelen fietsen en paardrijden. Het halfwilde paardenras de “Freiberger” past zeer goed thuis in het karakter van de regio. Er zijn veel uitgezette wandelingen maar met een kaart op stap kan natuurlijk ook. De blauwe reiger was bijna verdwenen uit het gebied maar de populatie heeft zich weer kunnen herstellen.

Flora en fauna

Als u vroeg in de ochtend opstaat zult u naar buiten komen en alles in een deken van mist gehuld vinden. Een enkele vogelkreet schalt over het water. Voor u vliegt ineens een reiger met een vis weg tot over de boomtoppen. Een ooievaar stapt door een weiland terwijl de zon net doorkomt en de mist langzaam op begint te trekken. Steeds meer vogels laten van zich horen en de eerste buizerd zweeft al boven het hoofd op zoek naar een geschikt ontbijt. Een eekhoorntje springt al door de takken terwijl een roffel in de verte klinkt, een specht op zoek naar insecten. Als de morgenzon helemaal doorbreekt lijken de driedistel bijna goud van kleur. In de rivier springt een beekforel uit het water terwijl, de zingel asper (een straalvinnige vissoort) en de zalm een rustig plekje vinden op de bodem. De rivier beweegt zich ongestoord verder door het landschap. Het bos is nog koel, het mos vochtig van de nacht, maar langzaam wordt het warmer. Vlinders beginnen aan hun vlucht terwijl de geur van het bos in uw neusgaten dringt.