Vakantiehuizen Natuurpark Gantrisch

Ruim 400 km2 ligt het park in het kanton van Bern in het westen van Zwitserland. Met hoogtes tussen de 510 en 2239 heeft het een heel gradiënt van landschappen, uitzichten en habitats. Van steile ruige bergkammen tot glooiende weides in de valleien, donkere bossen en kleurige bloemenvelden.

Lees meer over vakantiehuizen in Natuurpark Gantrisch
Lees meer over:

Ruim 400 km****2 ligt het park in het kanton van Bern in het westen van Zwitserland. Met hoogtes tussen de 510 en 2239 heeft het een heel gradiënt van landschappen, uitzichten en habitats. Van steile ruige bergkammen tot glooiende weides in de valleien, donkere bossen en kleurige bloemenvelden.

Het Gantrisch meer was bijna verdwenen doordat het dichtslibde maar ondertussen is het weer een meer gelegen in een moerassig gebied.

Er zijn wandelingen uitgezet maar er zijn ook gedetailleerde kaarten van omgeving te verkrijgen als meer vrijheid gewenst is. Een route naar elke gewenste moeilijkheidsgraad is te vinden. Als u makkelijk wil wandelen in de valleien, tussen de weides die in de lente prachtige kleuren van alle verschillende bloemen, de loofbossen met nog veel meer diversiteit in de ondergroei. Als u meer uitdaging wil zult u beloond worden met prachtige uitzichten. Over bergkammen, door passen heen en stijgen en dalen maakt er een intensieve wandeling van.

Vanaf ver zijn de witgeverfde torens van het Schwarzenberg Schloss te zien. In het dorpje Schwarzenberg zijn de beginselen waarschijnlijk in de 12de eeuw begonnen en zijn er door de eeuwen heen steeds weer toevoegingen bijgebouwd. Ook de Rüeggisberg klooster ruines zijn open voor publiek. Tussen Pasen en september worden er zelfs nog kerkdiensten gehouden in deze ruines waarvan in 1072 de bouw startte. Tijdens de middeleeuwen was het een van de belangrijkste kloostergebouwen van Zwitserland.

Flora en fauna

In de bossen leven herten, zwijnen, marters en enkele soorten knaagdieren. Bij de rivieren zijn bevers te vinden, maar ook ijsvogels, hagedissen en slangen. Spechten, bosuil, buizerd, boomklevers en verschillende soorten mezen zijn ook te vinden. De graslanden en weides hebben een zeer grote biodiversiteit als het insecten betreft. Sprinkhanen, krekels, kevers, wantsen, vlinders, bijen, wespen, zweefvliegen en nog veel meer.