Vakantiehuizen Regionaal Park la Fôret d Orient

Het natuurpark Fôret d’Orient is een gebied van 22.000 hectare in het zuiden van de champagnestreek, bestaande uit  waterbekkens en bossen. Weidse uitzichten vanaf de heuvels over de bossen, boomgaarden en weilanden worden afgewisseld met stuwmeren en dichte bossen, waar naar verluidt de mysterieuze Tempeliers kwartier hielden. 

Lees meer over vakantiehuizen in Regionaal Park la Fôret d Orient

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Het natuurpark Fôret d’Orient is een gebied van 22.000 hectare in het zuiden van de champagnestreek, bestaande uit waterbekkens en bossen. Weidse uitzichten vanaf de heuvels over de bossen, boomgaarden en weilanden worden afgewisseld met stuwmeren en dichte bossen, waar naar verluidt de mysterieuze Tempeliers kwartier hielden.

Het park huisvest 3 van de 4 grote meren van de Champagne, die een oppervlakte van 5.000 hectare bestrijken en naast natuurwaarde ook zijn uitgerust voor een keur aan watersporten. De bossen zijn ruig en herbergen veel wild, terwijl de natte moerassen bijzondere flora hebben en natuurlijk ook amfibieën, vis en insecten. In het park zijn 250 verschillende broedvogels geteld en is beroemd om zijn diversiteit aan paddenstoelen en schimmels.

Eiken en beukenbossen

De eiken- beukenbossen met adelaarsvaren zijn een paradijs voor wilde zwijnen, herten. Ook de europese das, boommarter, wezel en vele vleermuissoorten waaronder de ruige dwergvleermuis komen in deze bossen voor. Nabij de meren vist de otter op forellen en in de meren, beken en moerassen kunt u 13 verschillende amfibieën tegenkomen zoals de vuursalamander en de geelbuikvuurpad. Daarnaast kunt u de giftige adder tegenkomen, dus kijk tijdens uw wandelingen goed uit!

Prachtige weilanden met orchideeën

De weilanden met orchideeën bieden een thuis voor tal van vlinders. De verschillende biotopen zorgen voor een grote verscheidenheid aan vogels. Zo kunt u bij de moerassen en meren dodaars tegenkomen en purperreigers, woudaapjes, kleine zwanen en klapeksters. Echter ook andere iconische soorten zoals de zwarte ooivaar, visarenden, zeerarenden en kraanvogels doen het gebied op hun doortochten aan.