Vakantiehuizen Wildeshauser Geest

Wildeshauser Geest is de naam van een natuur park in het westen van Nedersaksen in het district Oldenburg, maar deels ook in de districten Cloppenburg, Vechta en Diepholz ligt. Soortenrijke bossen, lanen, velden worden doorsneden door  hagen en zandduinen. Er zijn ook ecologisch waardevolle moeras- en heidevlaktes in het gebied te vinden. Het Wildeshauser Geest natuur park is in 1984 opgericht en in 1993 uitgebreid zodat het nu bijna volledig het Delmenhorster Geest omvat. Het gebied is ongeveer 1532 vierkante kilometer groot .

Lees meer over vakantiehuizen in Wildeshauser Geest
Lees meer over:

Wildeshauser Geest is de naam van een natuur park in het westen van Nedersaksen in het district Oldenburg, maar deels ook in de districten Cloppenburg, Vechta en Diepholz ligt. Soortenrijke bossen, lanen, velden worden doorsneden door hagen en zandduinen. Er zijn ook ecologisch waardevolle moeras- en heidevlaktes in het gebied te vinden. Het Wildeshauser Geest natuur park is in 1984 opgericht en in 1993 uitgebreid zodat het nu bijna volledig het Delmenhorster Geest omvat. Het gebied is ongeveer 1532 vierkante kilometer groot .

De term "Geest" is een nominalisatie van het nederduitse adjectief “güst”, dat droog en onvruchtbaar betekent. Het lanschap wordt gekenmerkt door zandige afzettingen ontstaan in de ijstijd.

Het unieke landschap van het gebied wordt beschermd en onderhouden en het wordt tegelijkertijd voor bezoekers toegankelijk gemaakt. Onder andere door een goed bewegwijzerd netwerk bestaande uit fiets-en wandelpaden. In het natuurgebied zijn meerdere hunnebedden aanwezig, deze werden meer dan 5000 jaar geleden gebouwd en zijn het eerste bewijs van menselijke invloed in het gebied.

De rivier de Hunte

De rivier Hunte tussen Wildeshausen en Oldenburg is één van de mooiste en ecologisch belangrijkste onderdelen van het natuurgebied. Hier kan je het golvende terrein reliëf weer ontdekken, dat na de laatste ijstijd door het stuiven van zand is ontstaan. Het biedt ook een leefgebied voor ongeveer 40 soorten broedvogels. Oeverloper, ijsvogel en oeverzwaluw zijn de meest opvallende, die je bijvoorbeeld tijdens een riviertocht vanuit een kano kan waarnemen.