Staphorst, Overijssel

Hondenspeelbos Punthorst

Door het aanleggen van een hondenspeelbos kunnen hondenliefhebbers samen met hun favoriete viervoeter genieten in de natuur.


Bedrag: €35.500

Bedrag 0 / €35.500

In dit stuk bos kunnen honden en hun baasjes veilig genieten in de natuur

De bossen en heide van boswachterij Staphorst herbergen veel dieren en planten. Vossen, reeën, dassen en roofvogels; allemaal kun je ze hier tegenkomen. Het is een prachtig gebied dat door veel mensen wordt bezocht. Er is een mooie wandel- en mountainbikeroute en ook voor ruiters zijn er mooie paden. Voor hondenbezitters zijn er Natte Neuzenroutes waar honden los mogen lopen. Op deze manier is de natuur dicht bij de mensen en kan iedereen buiten genieten. 

Nu worden de Natte Neuzenroutes steeds drukker waardoor het aantal ongewenste incidenten met andere groepen recreanten toeneemt. Ook de aangrenzende schapenweides worden nog wel eens bezocht door een loslopende hond. Hierdoor is Staatsbosbeheer genoodzaakt de bestaande Natte Neuzenroutes op te heffen, alleen is er wel de behoefte aan een plek waar hondenliefhebbers hun viervoeters even lekker kunnen laten uitrennen.

Daarom gaan wij samen met Staatsbosbeheer een hondenspeelbos aanleggen. Het wordt een geheel omheind stuk bos met klaphekjes en een sluis bij de ingang waar honden veilig kunnen rennen en spelen. Ze kunnen geen overlast meer veroorzaken voor de omgeving en hun baasjes kunnen genieten van een nieuw wandelpad in de geruststelling dat hun hond niet weg kan lopen.

Volg het project

Het natuurproject waarbij we samen met Staatsbosbeheer een hondenspeelbos aanleggen in Staphorst kun je hier helemaal volgen.

Staatsbosbeheer is inmiddels druk bezig met het realiseren van dit project. Lees meer in dit artikel op de boswachtersblog.

Ontdek meer projecten

Dit zijn andere natuurprojecten die we ondersteunen. Zodra dit project gerealiseerd is gaan we doneren aan het volgende project. Neem een kijkje!

Of ga terug naar de overzichtspagina van de natuurprojecten.

Partners