Origineel overnachten Nederland

Origineel overnachten Nederland

Lees meer over Origineel overnachten Nederland
Lees meer over:

Origineel overnachten Nederland

Ben jij eens toe aan een vakantie waarbij je kiest voor een originele manier van overnachten? Dan zit je bij Natuurhuisje helemaal goed! Bij Natuurhuisje kun je namelijk zeer goed terecht wanneer je op zoek bent naar een origineel verblijf. Wij hebben voor ieder wat wils en vinden het leuk om de meest unieke verblijven voor jullie te selecteren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verblijf in een Yurt of een Tiny House? En wat zullen de kinderen vinden van een overnachting in een boomhut?

Als je kiest voor origineel overnachten in Nederland kan dat zijn voor een weekendje, maar natuurlijk ook gewoon voor een langere vakantie. Het fijne van een verblijf in eigen land is toch wel het feit dat je nooit ver weg hoeft. Heel Nederland beschikt over een aantal prachtige plekken die zeker een gezien moeten worden. Het maakt dan ook niet uit voor welke provincie je kiest. Of je nu besluit te gaan overnachten in Gelderland, Limburg of bijvoorbeeld Friesland, elke provincie beschikt wel over een aantal unieke eigenschappen.

Daarom hebben we hierbij alvast een aantal geweldige natuurgebieden en topbestemmingen voor je op een rijtje gezet. Ook vertellen we wat meer over de diverse mogelijkheden om op een unieke manier te kunnen overnachten. Sowieso geldt wanneer je in een accommodatie van Natuurhuisje verblijft, dat je ergens midden in de natuur zit. Dat betekent dus ook dat je niet op een grootschalig vakantiepark zal verblijven. Naast natuur kun je dan dus ook volop genieten van rust en privacy. Kies dus zeker eens voor één van onze accommodaties als je weer even helemaal wil ontspannen en opladen.

Verblijf midden in de natuur en ontdek de omgeving

Een perfecte manier om je echt even helemaal één met de natuur te voelen is door te kiezen voor een verblijf in een tiny house. Dit type accommodatie is ontstaan uit een beweging, namelijk uit de beweging van het minimalisme. Hierin wordt geloofd dat je weinig nodig hebt om écht gelukkig te zijn en je voldaan te voelen. Het idee is dan ook dan je alleen hebt en gebruik maakt van de dingen die echt noodzakelijk zijn in het leven en écht geluk brengen. Ook een boomhut is dan natuurlijk een goed idee! Via een trap naar boven betreed je jouw boomhut. Alle boomhutten zijn uniek, maar ze beschikken allemaal wel over een bepaalde vorm van luxe. In een boomhut slaap je heerlijk tussen de bladeren en kijk je zo vaak als mogelijk uit het raam voor een fantastisch uitzicht. De allerleukste boomhutten hebben natuurlijk een terras of balkon, waar je buiten kunt genieten van het prachtige uitzicht en van de natuur die je om je heen ziet.

Daarnaast wil je natuurlijk ook gewoon de omgeving gaan verkennen en dan met name de mooie natuur! Waar je ook in Nederland verblijft, overal is wel een stukje groen te vinden. Tijdens jouw vakantie is het natuurlijk wel zo leuk om wat nieuwe gebieden te gaan ontdekken. Als je in Nederland bent zijn er natuurlijk de bekende plekken die je zeker niet mag missen. Denk bijvoorbeeld aan Nationaal Park De Hoge Veluwe, Nationaal Park De Biesbosch of Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

De kans is groot dat je hier wel eens van hebt gehoord, dit zijn namelijk een aantal zeer populaire natuurgebieden in Nederland. Maar ook bossen hebben we genoeg in eigen land. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Utrechtpad? Dit is een schitterende wandelroute waarbij je langs bossen, landgoederen en stuifduinen komt. Ook in Limburg kun je je hart ophalen als je van een boswandeling houdt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan Beegderheide? Een prachtig bos met grote heidelandschappen, waar je gerust kunt wandelen zonder iemand tegen te komen. Hier geniet je dus optimaal van de natuur in alle rust en stilte.

Door heel Nederland valt van alles te beleven!

Als natuurliefhebber grijp je natuurlijk iedere kans aan om lekker door de natuur te struinen. De meeste natuurgebieden hebben heel wat wandel- en fietsroutes waarmee je gemakkelijk een weekend of langer kan vullen. Online zijn vaak veel fiets- en wandelroutes te vinden, maar ook bij de lokale toeristenpunten kun je vaak routes vinden. Meestal is er in de natuurhuisjes zelf ook informatie voorhanden over fietstochten in de buurt van je natuurhuisje. Met welk gezelschap je ook bent, een wandeling of fietstocht is sowieso altijd wel een goed idee! Daarnaast kun je natuurlijk nog veel meer gaan doen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de activiteiten die er gedaan kunnen worden wanneer je aan het water verblijft? Denk hierbij aan activiteiten zoals vissen, bootje varen en zeilen. Vanuit je vakantiehuisje in Nederland is de mogelijkheid tot een leuk uitstapje dus zeker nooit ver weg. Er zijn talloze pretparken, musea en dierentuinen in ons land te vinden waar je gegarandeerd met het hele gezin eindeloos vertier kunt beleven. Erg leuk voor wat afwisseling! Leuke ideetjes voor uitstapje vanuit je natuurhuisje zijn bijvoorbeeld cultuur snuiven of een bezoekje brengen aan een museum of bezienswaardigheid. Tijdens je originele overnachting in Nederland zit je binnen no time op een nieuwe plek!

Hoe is het weer in eigen land?

Origineel overnachten in Nederland kan eigenlijk het hele jaar door. Ieder seizoen heeft natuurlijk zo zijn eigen charme. In de lente en de zomer kunnen jullie heerlijk buiten eten en genieten, terwijl je in de winter lekker bij de open haard kunt zitten. Met een beetje geluk valt er ook nog wat sneeuw! Al is die kans in Nederland helaas wel erg klein… Wist je eigenlijk dat de zomers in Nederland steeds warmer worden? In Augustus 2020 was er zelfs sprake van een hittegolf die maar liefst 8 dagen duurde! In Limburg liepen de temperaturen hierbij op tot wel 38 graden. In bijvoorbeeld Groningen was dit een aantal graden minder. De winters zijn echter zeer mild en een echt pak sneeuw hebben we in Nederland al een tijdje niet meer mogen meemaken.

Wil je toch graag wat sneeuw zien in eigen land? Kies dan voor een verblijf in Zuid-Limburg, daar heb je de meeste kans om van wat sneeuwpret te kunnen genieten in de winter. Tijdens jullie vakantie in één van onze accommodaties in Nederland is het dus handig om van tevoren te bepalen of jullie graag naar buiten willen of gewoon lekker binnen blijven. Zijn jullie van plan om te gaan wandelen, fietsen of te gaan varen? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als het droog blijft en de temperaturen aangenaam zijn. De beste periode daarvoor zijn de maanden Mei, Juni en Juli.