Overnachten aan het water

Soms is het fijn om een vrije dag uit te breiden met een bijzondere overnachting. Zo kan je er bij Natuurhuisje dus voor kiezen om een nacht te overnachten aan het water. Waar je dit doet is geheel aan jou! Je bent er in ieder geval zeker van dat je kan genieten van een frisse duik in de ochtend!

Lees meer over overnachten aan het water
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Overnachten aan het water

Soms is het fijn om een vrije dag uit te breiden met een bijzondere overnachting. Zo kan je er bij Natuurhuisje dus voor kiezen om een nacht te overnachten aan het water. Waar je dit doet is geheel aan jou! Je bent er in ieder geval zeker van dat je kan genieten van een frisse duik in de ochtend!

Activiteiten aan het Water

Er zijn meer dan genoeg activiteiten die je kan uitvoeren wanneer je je vlak naast een waterbron bevindt. Zo kan je ervoor kiezen om te gaan kanoën of kajakken. In een kano kan je met twee of meer personen, terwijl je in een kajak in je eentje op avontuur kan gaan. Hoe groter je gezelschap, des te leuker het is. Doe eens een wedstrijdje om te zien wie het snelste kan gaan! Houd je meer van zwemmen? Dan zijn er genoeg plekken die een veilige waterbron op een kleine afstand hebben. Het is leuker dan een zwembad, en met behulp van een duikbril kan je genieten van alle wonderen die zich onder water bevinden.

Als je verblijft in een accommodatie met een grotere bron water vlakbij, dan kan je misschien zelfs genieten van een rondvaart langs allerlei leuke uitzichten. Je mag zelf natuurlijk ook aan de slag gaan met een roeiboot en een grote picknickmand. Na een tijd gevaren te hebben, leg je gewoon even je boot aan en lunch je samen met je familie, vrienden of partner. Niks is gezelliger dan je volledig in de natuur bevinden. Zeker in de zomer! Gelukkig is er vaak in de winter ook veel te doen. Voor echte visliefhebbers is dit hét moment om hun hengels te pakken en om te zien wat ze allemaal te pakken kunnen krijgen. Als het echter zelfs te koud is om te gaan vissen, wordt het tijd om je schaatsen aan te doen en over 100% natuurijs te schaatsen. Zeker wanneer je je daarna kan opwarmen met een kop warme chocolademelk en slagroom.

Europa aan het Water

Nederland is een land van water, dus kan je hier prima terecht voor een heerlijk verblijf aan een meer, sloot, of rivier. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om te genieten van een een-nachts verblijf in een land als Frankrijk of Italië. Wie weet is het wel een tussenstop naar een langere bestemming. In Frankrijk kan je al snel terecht bij de grotere rivieren zoals de Dordogne, of de Bourgogne. Aan deze rivieren liggen veel kleine dorpen en kastelen waar je kan aanmeren, of waar je gewoon van kan genieten vanaf het water. In Italië heb je, naast rivieren, ook prachtige meren waar je ’s ochtends een frisse duik in kunt nemen. Kies je voor Spanje, dan is de kans groot dat je aan de kust verblijft en in slaap kan vallen onder het geluid van zacht kabbelend water. Nederland heeft van alles wat, waardoor je dus ook gemakkelijk binnenslands kan blijven. Natuurhuisje.nl helpt je bij het vinden van de ideale plek om te overnachten aan het water. Twijfel niet en boek snel!