Overnachten in het bos

Een vakantie in een accommodatie in het bos is heerlijk voor iedereen die zijn vakantie in de natuur wil doorbrengen. Wordt wakker door het gefluit van de vogels en spendeer je dag in de bossen.

Lees meer over overnachten in het bos
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Overnachten in het bos

Een vakantie in een accommodatie in het bos is heerlijk voor iedereen die zijn vakantie in de natuur wil doorbrengen. Wordt wakker door het gefluit van de vogels en spendeer je dag in de bossen.

De vakantiehuizen die hier te huur worden aangeboden zijn méér dan alleen een vakantiehuis. Je krijgt er namelijk ook nog eens een prachtige omgeving bij, waar je heerlijk kunt genieten van de natuur, rust en ruimte op een steenworp afstand van je vakantiehuisje. Ga er tijdens je vakantie eens lekker op uit en maak een heerlijke wandeling of fietstocht en verken de omgeving van je natuurhuisje!

Overnachtingsmogelijkheden

De mogelijkheden voor een verblijf in een huisje in het bos zijn groot en er is veel keuze. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om in een schattig Frans dorpje aan de rand van een bos te verblijven. Verblijf in het pittoreske Saint Laurent sur Gorre en ontdek een deel van de route van Santiago de Compostela. Of kies voor een lodge die boven het landschap zweeft aan de groene rand van Amsterdam. Je zit hier in de natuur en aan het water, terwijl je er ook voor kan kiezen om een dagje door te brengen in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam.

Voor een vakantie van een aantal dagen zijn de mogelijkheden voor accommodaties enorm groot. Je kan ervoor kiezen om op een unieke plek te verblijven, maar je kan ook kiezen voor een uniek type accommodatie. Heb je al weleens overwogen om in een tiny house, pipowagen, yurt of boomhut te verblijven? Deze accommodaties zijn niet alleen bijzonder om een aantal nachten in door te brengen, maar brengen je ook dichter bij de natuur.

De natuur in

Waar het huisje zich ook bevindt, er zijn genoeg mogelijkheden om je te vermaken! Maak een fietstocht door de natuur of ga wandelen door het immens grote bos dat naast jouw natuurhuisje ligt. Veel van onze natuurhuisjes zijn gelegen bij natuurgebieden, of zelfs in een natuurgebied! Veel natuurgebieden hebben wandel- of fietsroutes die je gemakkelijk tijdens je vakantie kunt bewandelen of fietsen.

Hou je van vogels spotten, dan kun je opzoek gaan naar de mooiste vogels. In Europa zijn veel gebieden waar je aparte vogels kunt spotten. In Nederland kan je terecht in één van de vele waterrijke gebieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wandeltocht door Nationaal Park Lauwersmeer, over de kilometerslange Zeeuwse dijken of op één van de Waddeneilanden? Vogelliefhebbers kunnen zich er uren vermaken. Vergeet je fotocamera en verrekijker niet! Misschien zie je zelfs wel een paar zeehonden…

In Nederland is ook de provincie Drenthe erg in trek bij liefhebbers van de natuur. En dat is niet voor niets! De provincie is namelijk de dunstbevolkte provincie van ons land en bestaat voor het grootste deel uit landelijk gebied. Ook vind je er maar liefst drie nationale parken: Nationaal Park Drents-Friese Wold, Nationaal Park Dwingelderveld en Nationaal Park Drentsche Aa. De talrijke uitgezette wandel-, fiets- en ruiterroutes voeren je langs eeuwenoude hunebedden, door uitgestrekte bossen en over paarse heidevelden waar je kuddes schapen ziet grazen onder het toeziend oog van hun herder.