Overnachten Limburg

Weet jij al wat Limburg te bieden heeft voor jouw vakantie? Kenmerkend voor Limburg is zijn heuvelachtige landschap in het zuiden. Daarnaast zijn gezelligheid, uitgaan en lekker tafelen belangrijke elementen in Limburg. Heb je al wel eens de hoofdstad bezocht? In Maastricht zijn ontelbaar restaurants en cafeetjes te vinden. Ook Valkenburg is zeker een bezoekje waard! Eigenlijk is er zoveel te doen in Limburg dat je het echt zelf moet gaan ontdekken. Ook de natuur is er prachtig. Natuurliefhebbers zitten hier dus ook helemaal goed.

Lees meer over overnachten in Limburg

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Overnachten Limburg

Weet jij al wat Limburg te bieden heeft voor jouw vakantie? Kenmerkend voor Limburg is zijn heuvelachtige landschap in het zuiden. Daarnaast zijn gezelligheid, uitgaan en lekker tafelen belangrijke elementen in Limburg. Heb je al wel eens de hoofdstad bezocht? In Maastricht zijn ontelbaar restaurants en cafeetjes te vinden. Ook Valkenburg is zeker een bezoekje waard! Eigenlijk is er zoveel te doen in Limburg dat je het echt zelf moet gaan ontdekken. Ook de natuur is er prachtig. Natuurliefhebbers zitten hier dus ook helemaal goed.

Er zijn veel verschillende soorten accommodaties waar je kunt overnachten in Limburg. Heb je ooit overnacht op een boerderij of in een bungalow? Nu is je kans om in een accommodatie te verblijven die heel anders is dan thuis. Wat voor accommodatie je ook kiest je komt gegarandeerd tot rust in één van onze natuurhuisjes. Een dagje naar Limburg is natuurlijk leuk, maar je kunt pas echt alles ontdekken wanneer je kiest voor een overnachting. Je kunt zowel terecht in Zuid-Limburg als in de rest van Limburg. Overal vind je namelijk wel natuurgebieden en toffe activiteiten.

Ook mooie bezienswaardigheden zijn door heel Limburg te bewonderen. Kies je voor Zuid-Limburg? Dan kun je echt genieten van de prachtige heuvelachtige gebieden. Dit vind je nergens anders in Nederland! Het lijkt wel alsof je op vakantie bent in Duitsland of Oostenrijk. Terwijl Limburg gewoon dichtbij huis is. Je hoeft dus maar een klein beetje te reizen om in een heel andere omgeving te zijn. Maak ook eens de carnavalsperiode mee in deze gezellige provincie. Dat wordt hier namelijk uitgebreid gevierd! Geniet ook zeker van het lekkere eten en drinken in deze bourgondische streek. Laat je verrassen door onze vele mogelijkheden om te overnachten in Limburg.

Geniet van het heuvelachtige landschap en mooie natuurgebieden

Qua natuur zit je in Zuid-Limburg vooral helemaal goed. Het hoogste punt van Nederland is hier tevens ook te vinden. Dit is gelegen bij het drielandenpunt, waar Nederland grenst aan Duitsland en België. Vanuit het drielandenpunt zijn er veel mogelijkheden tot fiets- en wandeltochten. Ook het Vijlenerbos is zeker een bezoekje waard wanneer je kiest voor een verblijf in Zuid-Limburg. Valkenburg is ook de moeite waard om te bezoeken. Het populairst zijn de grotten. In de fluweelengrot vind je een groot gangenstelsel die leidt langs verschillende wandtekeningen. Deze gangen werden vroeger gebruikt om vanuit een kasteel ongezien ergens naartoe te gaan.

In de zomermaanden bieden deze grotten een aangename verkoeling. Limburg is vele geweldige natuurgebieden rijk. Het glooiende Limburgse verbergt veel schatten. Onderaardse grotten, bronnen en mijnen. De kalkgrond in het zuiden van Limburg is een voedingsbron voor een uniek flora. Fruitbomen, wijngaarden groeien hier uitstekend. De natuurgebieden zijn om van te genieten, te koesteren en te bewonderen. Noord- Limburg is daarentegen redelijk vlak te noemen. In het westen is het ooit moerassige landschap omgetoverd in vruchtbare akkers. Richting het oosten kronkelt de rivier de Maas naar het noorden. Hier kun je perfect wandelen en fietsen in uitgestrekte natuurgebieden.

Breng een bezoekje aan het mooie Valkenburg en geniet van de Limburgse lekkernijen

Door heel Limburg is genoeg te doen. Kies je voor een overnachting in Zuid-Limburg, dan zit je in de buurt van een aantal geweldige steden en dorpen. In Zuid-Limburg kun je dan ook volop genieten van prachtige bezienswaardigheden. In Valkenburg kun je genieten van een ritje met de kabelbaan, waarbij je prachtige vergezichten meemaakt. Vergeet je camera niet! Ook kun je daar door de grotten wandelen en oude kastelen bezoeken. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan Kasteeltuin Oud-Valkenburg. Ook als je houdt van lekker eten en genieten op een terrasje is Valkenburg the place to be! Houd jij meer van winkelen? Kies dan voor een dagje Maastricht. Daar kun je trouwens ook geweldige boottochten maken over de Maas.

Ook Heerlen is een mooie stad om eens te bezoeken. Hier kun je zowel winkelen als genieten op één van de terrasjes. Vergeet tijdens verblijf in Limburg ook zeker niet te genieten van het Limburgse eten en drinken! Iets dat je echt geprobeerd moet hebben zijn natuurlijk de echte Limburgse vlaaien. Deze smaken nergens anders zo lekker als in Limburg! Van nog meer zoetigheid kun je genieten met ‘de nonnevot’. Dit is een soort donut, maar dan in de vorm van een grote pretzel, met suiker erop. Erg lekker en wordt vooral veel genuttigd tijdens de carnavalsperiode. Een typisch Limburgse drank is kruidenbitter. Het is een sterke drank met een kruidige smaak. Verder staat Limburg bekend om de vele bieren die er gebrouwen worden, denk bijvoorbeeld aan Gulpener.

Het Limburgse klimaat

Als je gaat overnachten in Limburg is het wel zo handig om wat meer te weten over het weer in deze provincie. Wist je dat het weer in Limburg namelijk vaak anders is dan in de rest van het land? Als het warm is, is het daar net even wat warmer. Ook als het koud is, is het in Limburg juist net even wat kouder. De kans op sneeuw is in Zuid-Limburg vaak het hoogst. Veel mensen gaan in de winter dan ook naar het Vijlenerbos om lekker te genieten van een dik pak sneeuw. Wanneer er sprake is van een hittegolf in Nederland, is het bijna altijd het warmst in Limburg. Tijdens deze extreem warme temperaturen is het natuurlijk niet zo prettig om een wandeling te gaan maken. Een ritje op de scooter is in dat geval een beter idee. Vergeet ook zeker niet om een petje op te zetten en je goed in te smeren.

Ook kun je op die warme dagen natuurlijk kiezen voor een dagje naar het ‘strand’ of een zwembad. In Limburg heb je natuurlijk geen zee, maar je kunt er wel terecht voor diverse zandstrandjes aan het water of toffe zwembaden. Denk bijvoorbeeld aan funbeach in Panheel. Daarnaast zijn er ook diverse binnen- en buitenzwembaden te vinden door heel Limburg. Ook net over de grens in België kun je terecht bij een aantal leuke zwembaden. Welk weer het ook is, een nachtje in Limburg is altijd een goed idee.