Overnachten in Utrecht

Heb jij behoefte aan een rustige vakantie in eigen land, middenin de natuur? Ga dan eens overnachten in Utrecht! Deze provincie middenin ons land heeft heel wat te bieden in de natuur, dus natuur-, wandel- en fietsliefhebbers is het hier super! Utrecht heeft fijne natuurgebieden, rijk aan wateren, bossen en weilanden waar je een grote variatie aan flora en fauna kunt vinden. Een overnachting in Utrecht is dus echt vakantie vieren, vooral in een accommodatie van Natuurhuisje middenin de natuur!

Lees meer over overnachten in Utrecht
Lees meer over:

Overnachten in Utrecht

Heb jij behoefte aan een rustige vakantie in eigen land, middenin de natuur? Ga dan eens overnachten in Utrecht! Deze provincie middenin ons land heeft heel wat te bieden in de natuur, dus natuur-, wandel- en fietsliefhebbers is het hier super! Utrecht heeft fijne natuurgebieden, rijk aan wateren, bossen en weilanden waar je een grote variatie aan flora en fauna kunt vinden. Een overnachting in Utrecht is dus echt vakantie vieren, vooral in een accommodatie van Natuurhuisje middenin de natuur!

Om even helemaal tot rust te komen en het vakantiegevoel te ervaren hoef je lang niet altijd Nederland uit! Vaak is een vakantie, of zelfs slechts een overnachting in eigen land genoeg om even helemaal te kunnen uitrusten en opladen. Utrecht is een uitstekende bestemming hiervoor! De provincie Utrecht ligt middenin ons land en wordt gerekend als de kleinste provincie van Nederland. Vele stukjes van Utrecht worden nog gerekend tot de Randstad, waardoor Utrecht vaak wordt geassocieerd met steden, files en drukte. Desondanks kun je hier steeds mooie stukje natuur vinden! Vooral in het oosten van de provincie Utrecht, want daar vind je de Utrechtse Heuvelrug. Dit is na de Veluwe het grootste bosgebied van Nederland!

In Utrecht kun je kiezen uit een groot aanbod van soorten accommodaties. Ben jij het liefste aan of op het water te vinden, dan kun je kiezen voor een huisje aan een meer of plas. In Utrecht vind je zelfs een unieke accommodatie waar je op een drijvend vlot op de Vinkeveense Plassen verblijft. Kom jij helemaal tot rust tijdens een duik in het water? Kies dan voor een accommodatie met een zwembad. Mocht jij liever op een boerderij tussen de landerijen en polder verblijven, of in een natuurhuisje in het bos? Ook geen probleem! Het landschap in provincie Utrecht is super afwisselend, waardoor er voor iedereen een geschikte accommodatie te vinden is. Zo kun je ontspannen tijdens het overnachten in Utrecht.

Waar je ook wilt verblijven in Utrecht, je kunt bij een accommodatie van Natuurhuisje rekenen op een kleinschalige, rustige accommodatie middenin de natuur. Wij hechten belang aan het vinden van rust, ruimte en privacy op een accommodatie, en hier hebben wij dan ook onze accommodaties op uitgezocht! Hier vind je geen taferelen zoals op grootschalige vakantieparken of in grote hotels. Je wordt omringd door natuur, fluitende vogels en het geluid van de wind door de bomen. Daarnaast zijn alle accommodaties op hun eigen manier uniek. Zo vind je hier yurts, tipitenten, kleinschalige bungalowparken, vakantievilla`s, vakantieboerderijen, chalets en cabins. Voor iedereen die dus wel eens toe is aan iets anders voor de aankomende vakantie in Utrecht, zit bij ons goed!

Natuur en activiteiten in Utrecht

Wie aan natuur in Utrecht denkt, denkt waarschijnlijk meteen aan het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Dit is terecht, want dit is ook een spectaculair mooi natuurgebied! Ook buiten de Utrechtse Heuvelrug valt er echter genoeg te beleven in de natuur van Utrecht. Landschappen worden hier veelal gekenmerkt door stuwwallen, heidevelden, stuifzanden, uiterwaarden en plassen. Houd je dus van watersporten? Ook dan kun je genoeg beleven in Utrecht, op een van de vele plassen. Op de Vinkeveense Plassen bijvoorbeeld! In de landschappen van Utrecht leven nog dieren zoals de vos, ree, das, boommarter en vele vogels.

Waar je ook verblijft in Utrecht, een bezoek aan de Utrechtse Heuvelrug mag echt niet missen. Dit Nationaal Park loopt dwars door de provincie van zuid naar noord, in het oosten. Je vindt hier vooral glooiende bossen en heidelandschappen. Het is hier zelfs het grootste bosgebied van Nederland na de Veluwe! Genoeg mogelijkheden tot het maken van prachtige wandelingen en fietstochten dus. De bossen die je hier vindt zijn opgedeeld in loofbossen en naaldbossen. In de naaldbossen groeien vooral sparsoorten, en de loofbossen bestaan vooral uit eiken, beuken en berken. In zo`n groot bosgebied leven vogels natuurlijk maar al te graag. Je hoeft dus ook niet te ver te zoeken voor prachtige vogels, zoals de kuifmees, goudhaan, kruisbek, spechten en klapeksters. Daarnaast kun je verschillende zoogdieren spotten in het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug, zoals dassen, boommarters, reeën, konijnen en eekhoorns! Daarnaast leven er hier zandhagedissen en ringslangen. Voor dierenliefhebbers is het hier dus een waar paradijs!

Ten oosten van de stad Utrecht vind je tevens een ander prachtig natuurgebied, namelijk de landgoederen Nieuw en Oud Amelisweerd. Hier kun je eindeloos genieten van glooiende bossen, graslanden en vijvers. Daarnaast kun je ten noorden van Utrecht natuurgebieden vinden in de Gagelpolder. Hieronder valt het Gagelbos, waar je heerlijk kunt recreëren en wandelen. Je vindt hier een afwisseling van bossen, graslanden en struikgewassen. Qua planten en vlinders komen er hier vele soorten voor! Ben je liever dichtbij het water? Dan is een overnachting nabij de nes een goed idee. Dit is een prachtig gebied dat je kunt bereiken met een kano of roeiboot, erg leuk! Ook op de Vinkeveense Plassen kun je genieten aan het water, zwemmen, varen, duiken en waterskiën. Een prachtig stuifzandgebied vind je in de Soesterduinen van Utrecht, waar je heerlijk kunt genieten in de duinen.

Toe aan wat culturele afwisseling tijdens je vakantie in Utrecht? Doordat je voor een deel in de Randstad bent, zijn de mogelijkheden tot een leuk stedentripje eindeloos. In de grote steden van Utrecht vind je vele interessante musea, winkelmogelijkheden en heerlijke restaurants!

Een onvergetelijke overnachting in Utrecht

Utrecht is een heerlijke provincie om te zijn voor een vakantie in de natuur. Doordat nog vele regio's in Utrecht bestaan uit glooiende natuurgebieden, zoals de Utrechtse Heuvelrug en de Vinkeveense Plassen, kun je hier heerlijk vertoeven in de natuur en de rust. Al het natuurschoon van Utrecht ontdek je het allerbeste vanuit een accommodatie middenin de natuur waar je heerlijk rustig kunt overnachten. Deze accommodaties vind je hier bij Natuurhuisje!