Overnachten Waddeneilanden

Voor een prachtige vakantie op een eiland hoef je niet per se naar Griekenland, Sicilië of de Canarische eilanden. Ook de Nederlandse Waddeneilanden zijn een ideale vakantiebestemming en zijn door veel Nederlanders nog niet bezocht. Geen lange vluchten of verre autoritten, voordat je het weet sta je lekker op het strand op een van de eilanden.

Lees meer over overnachten Waddeneilanden

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Overnachten Waddeneilanden

Voor een prachtige vakantie op een eiland hoef je niet per se naar Griekenland, Sicilië of de Canarische eilanden. Ook de Nederlandse Waddeneilanden zijn een ideale vakantiebestemming en zijn door veel Nederlanders nog niet bezocht. Geen lange vluchten of verre autoritten, voordat je het weet sta je lekker op het strand op een van de eilanden.

Texel

Het grootste Waddeneiland is Texel. Door de grootte en vooral de verscheidenheid biedt dit eiland een hoop plezier. Er is een grote variatie aan natuurschoon en een groot deel van het eiland is een nationaal park. De aangename dorpen waar je kunt rondlopen, winkelen, ontspannen op een terras of lekker kunt eten in een van de vele restaurants, zorgen voor een gezellige sfeer. Aan de westkant van het eiland bevinden zich alle stranden, in totaal is ongeveer 30 kilometer aan stranden waar je heerlijk kunt ontspannen. Op zoek naar wat actiefs? Dan kun je hier vaak vliegeren, wind- of kitesurfen of landzeilen.

Vlieland

Ook in Vlieland kun je heerlijk verblijven in een vakantiehuisje. Het is een prachtig en rustig eiland en het kleinste bewoonde Waddeneiland. Dit eiland heeft slechts één dorp: Oost-Vlieland. Voor reizigers die niet op zoek zijn naar massatoerisme, ben je hier op de juiste plek. De natuur op dit eiland is adembenemend mooi. Aan de westkant bevindt zich het natuurgebied Vliehors; een enorme strandvlakte die bij springvloed regelmatig overloopt.

Terschelling

Terschelling is weer een wat groter eiland. De stranden hebben een totale lengte van 30 kilometer en zijn erg breed. Dit eiland is perfect als je op zoek bent naar rust, natuur, mooie stranden en uiteraard frisse zeelucht. Voor kinderen is er van alles te beleven, zo kun je bijvoorbeeld gaan paardrijden, zandkastelen bouwen en nog veel meer. Ook hier zijn er uiteraard allerlei water- en strand activiteiten te ondernemen zoals kitesurfen, zeilen, strandzeilen en vliegeren. Een echte aanrader is het natuurgebied de Boschplaat. De natuur op Terschelling is zeker de moeite waard om te gaan bekijken, maar vergeet ook de gezellige dorpjes niet!

Ameland

Rustzoekers en natuurliefhebbers kunnen heerlijk genieten in een vakantiehuisje op Ameland. Het eiland ligt slechts op 8 kilometer van het vasteland, maar het voelt alsof je in een compleet ander land bent. Ameland is voornamelijk opgebouwd uit zandduinen en heeft prachtige natuurlijk bossen. Het natuurgebied in het oosten wordt door zandafzettingen steeds groter. De mooiste stranden van alle Waddeneilanden bevinden zich op Ameland. Een perfecte bestemming voor een heerlijke vakantie met het hele gezin.

Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is een zeer veelzijdig eiland. Een vakantie op dit eiland stopt je weer vol nieuwe energie en maakt je helemaal zen. De wind, het strand, de prachtige natuur en de relaxte sfeer zorgen voor een ontspannen verblijf in je vakantiehuisje. Schiermonnikoog is zelfs een National Park! Ben jij toe aan een heerlijk ontspannende vakantie maar wil je niet ver reizen? De Waddeneilanden zullen je het gevoel geven alsof je ergens ver weg bent. Prachtige stranden, rustige, sfeervolle dorpjes en ongelofelijk veel kilometers aan wandel- en fietspaden zijn de ideale ingrediënten voor een perfecte vakantie!