Paasvakantie Nederland

De paasdagen zijn de ideale gelegenheid om er even tussen uit te gaan. Door de vrije dagen rondom de paasdagen is het paasweekend erg geschikt om er eens een lang weekend op uit te trekken. Ga gezellig samen met het gezin een weekendje weg, of ga er samen even tussenuit. Of wat dacht je van een gezellig vrienden- of vriendinnenweekend? De eerste paasdag vindt altijd plaats op de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente. De datum van Pasen is dus elk jaar verschillend, meestal valt deze datum in de maand april.

Lees meer over paasvakantie Nederland

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Paasvakantie Nederland

De paasdagen zijn de ideale gelegenheid om er even tussenuit te gaan. Door de vrije dagen rondom de paasdagen is het paasweekend erg geschikt om er eens een lang weekend op uit te trekken. Ga gezellig samen met het gezin een weekendje weg, of ga er samen even tussenuit. Of wat dacht je van een gezellig vrienden- of vriendinnenweekend? De eerste paasdag vindt altijd plaats op de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente. De datum van Pasen is dus elk jaar verschillend, meestal valt deze datum in de maand April.

Op vakantie gaan met je partner, familie of vrienden moet af en toe eens kunnen. Het is het ideale moment om even te ontspannen, te genieten en leuke herinneringen te creëren. Of je nu tot rust wil komen, wil genieten in de natuur of op zoek naar onbekende plekjes in de omgeving. Zo houden sommigen van een lange wandeling in de natuur, terwijl anderen dan weer liever er met de fiets op uit trekken. Natuurliefhebbers grijpen iedere kans om wat tijd te spenderen in de natuur.

Hoewel je makkelijk al natuurhuisjes kunt boeken voor een weekendje weg, is het natuurlijk ook leuk om actief in de natuur te trekken. De meeste natuurgebieden hebben heel wat wandel- en fietsroutes waarmee je gemakkelijk een weekend en langer kan vullen. Online zijn vaak veel fiets- en wandelroutes te vinden, maar ook bij de lokale toeristenpunten kun je vaak routes vinden. Vaak is er in de natuurhuisjes zelf ook informatie voorhanden over fietstochten in de buurt van je natuurhuisje. Lees snel verder over de leukste plekjes voor jouw paasvakantie en waarom een Natuurhuisje daar perfect voor is!

Nederland barst van de mooie natuurgebieden

Als je kiest voor een lang weekend weg is de kans groot dat je volop van de natuur wil gaan genieten. Vooral in April wanneer alles weer in bloei staat en er weer veel verschillende vogels en andere dieren te bewonderen zijn. Eigenlijk is dat hét moment om lekker op de fiets te springen of om de wandelschoenen aan te trekken. Waarschijnlijk ken je de natuurgebieden in je eigen omgeving inmiddels wel. Een ander deel van het land ontdekken is dan ook een goed idee voor jouw paasvakantie in eigen land. Je kunt hierbij denken aan een boshuisje op de Veluwe, een boomhut in het heuvelland of een safaritent in Friesland. In al deze verblijven voel je je helemaal één met de natuur en kun je direct beginnen met het ontdekken van de natuurrijke omgeving.

Een aantal gebieden die zeker de moeite waard zijn voor echte natuurliefhebbers, zijn onder andere de Hoge Veluwe, Veluwezoom, de Biesbosch, Brunssummerheide, Het Vijlenerbos en Nationaal Park de Alde Feanen. Natuurlijk zijn er nog meer gebieden die zeker de moeite waard zijn. Wat dacht je van een wandeling door de duinen in Hoek van Holland? Ook in IJmuiden kun je prima terecht voor een mooi strand en heerlijke duinen. Natuurlijk kun je als liefhebber van de zee helemaal je hart ophalen in het mooie Zeeland. Ook de Waddeneilanden zijn in dat geval een goede keus! Zoals je ziet is er nog van alles te zien en te ontdekken in de natuur van Nederland.

Pasen vieren in een Natuurhuisje

Voor mensen die echt toe zijn aan iets anders, is een accommodatie van Natuurhuisje helemaal de oplossing. Al de plekjes die je hier vindt zijn pareltjes in de natuur, ver weg gelegen van het massatoerisme en de drukte en herrie van de stad. Om je heen vind je enkel pure rust, ruimte, privacy en prachtige natuur waar je zo in kunt lopen! Je merkt echt dat het een kleinschalige plek is omdat er zo veel aandacht is besteed aan de details van de accommodatie, zowel van binnen als buiten. In vele gevallen is ook nog eens de verhuurder ter plaatse, bij wie je in dat geval altijd terecht kunt met al je vragen over de omgeving.

Op een bijzondere plek in een kleinschalige accommodatie zal jij gegarandeerd echt even je batterij kunnen opladen. Ook al duurt Pasen maar een paar dagen, door in een natuurhuisje te verblijven zal het als een volle vakantie voelen! Dit doet de kracht van de natuur nu eenmaal met je. Je kunt hier wakker worden met een heerlijk kopje koffie of thee, genietend van de uitzichten over het glooiende landschap en met het geluid van de vogeltjes. Je wilt gegarandeerd nooit meer weg! Het fijne is dat je vanuit je accommodatie niet ver hoeft te zoeken voor een mooi natuurgebied waar je kunt wandelen en fietsen. Vaak kan dit zelfs al gewoon voor de deur.

Het Hollandse weer

Een vakantie in eigen land is natuurlijk altijd een goed idee! Vooral tijdens de paasvakantie is de kans op mooi weer in Nederland vrij groot. Toch kun je nooit ergens vanuit gaan qua weer in eigen land. Het weer is hier namelijk ontzettend wisselvallig. Meestal is de lente wel de droogste periode in ons kikkerlandje, dus wat dat betreft zit je hier helemaal goed tijdens de Paasdagen. Wist je eigenlijk dat de zomers in Nederland steeds warmer worden? In augustus 2020 was er zelfs sprake van een hittegolf die maar liefst 8 dagen duurde! In Limburg liepen de temperaturen hierbij op tot wel 38 graden. Wat dat betreft zijn de mildere temperaturen in de lente dus helemaal niet zo erg. Zeker als je van alles wil gaan ontdekken is het wel zo fijn om niet met al te warme temperaturen te maken te hebben.

Als je jouw vakantie van het weer wil laten afhangen kun je er aan denken om een last minute te boeken. Het handige daarvan is dat je jouw accommodatie en de locatie kunt samenstellen op basis van het weer dat eraan komt. Wordt het slecht weer? Dan kies je voor een luxe villa met alles erop en eraan! Misschien zelfs wel met een binnenzwembad of jacuzzi. Wordt het juist mooi weer? Dan kies je lekker voor een safaritent, een boomhut of een leuk chaletje met een tuin. De mogelijkheden zijn eindeloos.