Pipowagen Noord-Holland

Pipowagen Noord-Holland

Lees meer over Pipowagen Noord-Holland
Lees meer over:

Pipowagen Noord-Holland

Wil je tijdens jouw vakantie in Noord-Holland eens in een unieke accommodatie overnachten? Denk dan eens aan een pipowagen. Een overnachting in een pipowagen zorgt voor een unieke ervaring die je niet snel zal vergeten. Noord-Holland wordt al snel gezien als een provincie met drukke steden, snelwegen en files. Maar daarbuiten vind je uitgestrekte polders en prachtige stranden en aantrekkelijke duinen in onder andere Zandvoort en Bergen aan Zee. Daarnaast zijn er ook enkele grote en kleine waterwegen die de provincie doorkruisen.

Geniet van de rust in de mooie natuurparken

In Noord-Holland zijn twee grote nationale parken te vinden. De eerste is het Nationaal Park Duinen van Texel die verspreid ligt over de hele westzijde van Texel. Texel is namelijk het enige Waddeneiland wat bij Noord-Holland hoort. In dit park zijn veel wandelroutes en ook enkele fietsroutes doorkruisen de natuur hier. Op Texel zijn maar liefst 400 verschillende dieren waargenomen, oftewel, een eiland met een rijke fauna. Zo vind je hier bijvoorbeeld veel soorten vogels zoals de lepelaar, de rosse grutto en de bonte strandloper. De meest waargenomen zoogdieren zijn de gewone zeehond, maar ook de grijze zeehond en met een beetje geluk kun je zelfs de witsnuitdolfijn spotten!

Het tweede nationale park is Nationaal Park Zuid-Kennemerland, de brede duinstrook van Zandvoort tot in IJmuiden en Velsen. In het park zijn enkele zeldzame plantensoorten te vinden door de aanwezige kalk in de bodem. Ook vind je hier struiken met bessen die allerlei zangvogels aantrekken. In dit park zijn ruim 100 vogels waar te nemen, maar ook eekhoorns, egels en konijnen. Naast de grote nationale parken, vind je rond de grote steden ook prachtige stukken groen. Soms op plekken waar je het niet zo snel zou verwachten. Zo vind je langs het westelijke havengebied van Amsterdam bijvoorbeeld de Lange Bretten, een prachtige groene wildernis vol bijzondere vogels en planten. Een wandeling hier kan niet ontbreken als je in een vakantiehuisje in de omgeving verblijft. Er sjokken zelfs schotse hooglanders rond!

Maak hier de mooiste wandelingen

Niets is fijner dan een frisse neus halen tijdens het wandelen of fietsen. Het maakt niet uit waar in Noord-Holland, er is altijd wel een leuke route aanwezig. Noord-Holland is een perfect gebied om op de fiets of wandelend de natuur te bewonderen. Zo brengt De Pontjesroute je langs wuivend riet, veenweidegebieden, polderdorpen en een meer vol bootjes en rust. Heb je een natuurhuisje in de buurt van Den Helder, dan word je beloond met een verrassende en veelzijdige wandelroutes waarmee jij je prima kunt vermaken tijdens de vakantie. Van slingerpaadjes door de duinen tot aan de kaarsrechte dijk langs de Waddenzee. Ook leuk is de Zaanse schans. Hier kun je beleven hoe het leven in de 17e en 18e eeuw was. Je vindt hier authentieke huisjes, windmolens, een kaas en zuivelfabriek en nog veel meer. De oude Zaanse stijl is hier duidelijk zichtbaar. Mocht je echt een zoetekauw zijn, dan is bezoekje aan de Verkade Experience zeker aan te raden!

Op deze pagina staan alle pipowagens die wij in Noord-Holland aanbieden.