Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Vakantiehuizen Aarle-Rixtel

Het dorp Aarle-Rixtel is gelegen in de gemeente Laarbeek in de provincie Noord-Brabant. Aarle-Rixtel ligt in de Peelrand en ligt ten noorden van de stad Helmond. De gemeente Laarbeek is een groene gemeente met verschillende natuurgebieden. Tijdens een verblijf in een vakantiehuisje in Aarle-Rixtel kun je dus gegarandeerd uren wandel- en fietsplezier beleven! De gezellige stad Helmond ligt op vijf kilometer van het dorp, waardoor er talloze mogelijkheden zijn voor een gezellig dagje uit.

Lees meer over vakantiehuizen in Aarle-Rixtel
Lees meer over:

Het dorp Aarle-Rixtel is gelegen in de gemeente Laarbeek in de provincie Noord-Brabant. Aarle-Rixtel ligt in de Peelrand en ligt ten noorden van de stad Helmond. De gemeente Laarbeek is een groene gemeente met verschillende natuurgebieden. Tijdens een verblijf in een vakantiehuisje in Aarle-Rixtel kun je dus gegarandeerd uren wandel- en fietsplezier beleven! De gezellige stad Helmond ligt op vijf kilometer van het dorp, waardoor er talloze mogelijkheden zijn voor een gezellig dagje uit.

Ontdek de omgeving
In de omgeving van de vakantiehuizen liggen verschillende natuurgebieden, waaronder de Peel, de Biezen, de Grotelse Heide en Landgoed Croy. Er liggen verschillende wandel- en fietsroutes in de omgeving die je kunt volgen. Door middel van het fiets- en wandelroutenetwerk kun je ook zelf je eigen route samenstellen. Vossen, hazen, groene spechten en patrijzen leven in de natuurgebieden in de omgeving. Op ongeveer acht kilometer van de vakantiehuizen in Aarle-Rixtel liggen diverse natuurgebieden, waaronder de Bakelse Bossen en Stiphoutse Bossen. Dit laatste natuurgebied heeft een oppervlakte van 525 hectare en is gelegen op de grens van de gemeenten Laarbeek, Nuenen en Helmond. De bossen in dit gebied liggen op de dekzandrug die zich bevindt tussen het stroomgebied van de Dommel en de Aa. In de Stiphoutse Bossen kom je tijdens een wandeling ook mooie heidevelden en vennen tegen. Ten noordwesten van het gebied ligt het aansluitende natuurgebied Ruweeuwsels. Een ander natuurgebied dat je vanuit één van de vakantiehuizen in Aarle-Rixtel kunt ontdekken is de Grotelse Heide. In dit gebied liggen de de Esperloop en de Snelle Loop, twee beken die voor een diverse plantengroei zorgen. Op 10 kilometer afstand van Aarle-Rixtel ligt het bijzondere natuurgebied Nuenens Broek. Dit prachtige gebied gebruikte Vincent van Gogh als inspiratie voor zijn schilderijen. In het voorjaar groeien er in het gebied planten, waaronder de bosanemoon, pinksterbloem en het speenkruid. Het is een vochtig en voedselrijk gebied aangezien het natuurgebied regelmatig onder water komt te staan wanneer de Dommel overstroomt. De gezellige steden Eindhoven en Helmond zijn gemakkelijk te bereiken vanuit een vakantiehuisje in Aarle-Rixtel, waardoor er een hoop te beleven valt in de omgeving. Zo kun je in beide steden goed winkelen, heerlijk genieten op één van de vele terrassen en diverse musea bezoeken.

Meer informatie?
Op onze website vind je tientallen natuurhuisjes in de omgeving van Aarle-Rixtel, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.